Sunday, May 16, 2010

Kenangan Terindah

Perkara: Perjumpaan Rakan Karib dan Alumni S.R.K.W.M '95


Masa: 1.00pm sehingga larut malam


Tempat: Sekitar The curve, Cineleisure, Ikea, Ikano dan OU meliputi Restoran Jln2 Cari Makan seperti Bumbu Desa ---> Baskin Robbin ---> O'Briens ---> sehingga ke tempat untuk beraktiviti ronggeng yakni di Bowling @ Cineleisure ---> Karaoke @ One Utama


Kenangan terindah bersama rakan2 sedarjah ketika masih berhingusan di sekolah rendah kini bukan sekadar memori sahaja apabila satu perjumpaan jejak kasih yg dianjurkan oleh Mrs. Norita atau nama manja di sekolah ialah Nobita :) salah satu karakter kartun Doraemon yg penting lagi fames muahaha :p telah berjaya menyatukan kami di bawah bumbung cineleisure. Bravo!!!






Maka, dgn ini sy memberi credit kepada Mrs. Organiser kerana berjaya menjayakan event reunion kite dgn successnye :) Walaupun yang hadir hanya sedozen, itu tidak menjadi penghalang utk kite beraksi manja di ranjang bowling...ranjang??? ohh tidakkk slh pengunaan ayat di situ maka harusslaa abaikan shj...mentang2 ramai yg dtg sume sudah berkeluarga lagi sihat dan kuat huhuhu ini lebih membuatkn yg single-mingle ini kelihatan kepingin utk berlaki bini anak pinak...bley cmtu...mampuuuu???




Coppp...apekah yg sy merepekkn ini??? Ok ok ok...maafin sy ye ibuk2 bapak2 :)



Baiklah, sebelum sy menjoinkan diri utk aktiviti reunion harusslaa sy telah pn berjanji setia utk menemani bestie Ms. Put gan bf kesygannye Mr.Ali utk mkn lunch bersama. Kami memilih utk mencuba masakan indonesian ---> Bumbu Desa, dimana food presentation nampak mengiurkn namun rasanye acah2 sedap aje...enggak begitu enak hingga bisa menjilat dinding yuk...ooo enggak2...jari juga enggak smpt dijilat kerna mknnya pakai sudu garpu ya hehehe :)












Selepas kenyang lagi gumbira...gumbirakah anda Ms Put? Muahaha mungkin tidakkk...maka pitstop seterusnya dipilih utk tujuan bermanis mulut serta demi merealisasikan impian hati Ms Put...maka antara jakarta dan beijing...saya pilih donut tp put nk eskem *ohhh bukan donut beijing atau eskem di jakarta...sume ade di melesia hanya perlu terjah ke eskem Baskin Robbin shj jawapannye :)





Oleh kerana moi tidakk myimpan niat utk mkn eskem, jadi adelah lebih afdal jika moi terjah ke Big Apple utk mengumbirakan hatikuu ini pula tetapi dlm perjalanan ke sana, tetibe terserempak pula dgn kak stoberi cekolat di street bazaar lalu pergi mbeli biskut utk dicicah dgn cekolat fondea yg enak itu. Terkesima dgn cokelat yg berterjun-terjunan di bekas fountainnye itu membuatkn moi terlupa niat asal utk ke Big Apple lalu kembali ke Baskin Robbin tanpa donut. *See, sy mmg seorg yg tidak berpendirian tetap...selalu hilang focus...lain nk dibeli lain yg dibeli...sengal bukan??? huhuhu :p

Setelah selesai menvavisskn diri dgn eskem msg2, moi haruss memberi laluan utk upacara perjumpaan alumni yg berikutnya. Maka Ms Bestie gan bf kesygan pun akur terpaksa membawa haluan dating mereka tanpa saya yg meriah ini disisi...sorry guys sbb xdpt nk join korg tgk movie...hahahha :p



Maka bermula la seisi reunion SRWM '95 apabila moi bertemu dgn org penting yg bertungkus-lumus mengadjustkan masa dan tempat utk event ini iaitu Mrs Organizer a.k.a Mrs Norita atau panggilan manja di sekolah Nobita :) *jgn marah k darling...hanya tujuan bergurau senda shj muahaha

Ohh dgn sekelip mata shj jam sudah hampir ke pukul 3...masa utk berjumpa dgn Mrs Organiser...selepas berjln2 di bazaar smbl membeli setgh dozen bracelet/wristlet yg chantek2 lalu sy menerjah Diva pula utk mengusha ape2 yg menarik sbb ade sale * SALE ---> propa yg sgt melemahkn akal dan jiwa utk berfikiran nasional :(



Moi menunggu Mrs Norita di Diva the curve dan sambil2 menunggu di dalam Diva...yes tepat di dalam bukan diluar atau didepan pintu Diva tetapi di dalam hahaha *harusslaa dlm masa 10minit itu shj tangan gatal sy ni sempat menerai subang2 bangle2 cincin2 chantek dan membeli 6 subang kecik2 yg chomey itu tanpa berfikir pjg dan tanpa was-was...*OMG, perangai impulsive buying yg sgt harusss dibendung occay :( sebaik ade sale so xde rasa bersalah sgt hehehhe :)


Selepas ketemu, harusslaa Mrs Norita menyatakan hasrat utk minum ptg smbl menunggu mereka2 yg lain dtg. Dengan tanpa ragu2 moi mensunggest utk tea-time di Winter Warmers sbb tetibe teringin minum fruity juice cocktail punch yg ala2 cedapp itu. Dean adalah org yg 2 dtg dan selepas itu, kami ke O'briens pula utk mkn sandwish. Sharifah dan Azlina menyusul, dan akhirnyee ke gelangang bowling akhirnye sume bertemu.



Kami main 2 frame utk bowling, harusslaa gaya je lebey tapi skill lontaran bola sgt la hampeh...sekali je strike...muahaha xkisah la wlpn msg2 xbape hebat yg penting kite ENJOY ya bukkk :)


Akhir sekali, setelah beria berbowling bagai, kelenguhan urat2 tgn muscle2 sume da keluar huhuhu kami pun berehat bersama kitkat...ehhh tidakkk...kitkat xmampu nk menandingi kehebatan meatball, chicken wing, daim n cheese cake originated from the Ikea.


Akhir sekali, moi Mrs organiser Dean dan shita decided to karoake. Yeayy!!! Moi loving it...















Okies dokies, itu je citer utk hari ni...ehh copp...ade lagi...tp citer ni citer sedey...masa we all nk g karoake kt OU naik my car sbb senang i park kt luar je...dorg sume park dlm the curve so masa blk dr karoake...my car nye pintu sebalah co driver yg blkg kena cium gan fuckin bastard yg bodo nk mampus xreti nk bw kuar kete dr kotak parking tu...


Soooo listen dear lousy driver who ever you are....


You such irresponsible jerk asshole, i might not know who you are but im so piss off u hit my car. How u get u fuckin license if the simple gesture to park ur own fuckin car u cant even do it proper??? Definitely u re such a damn dumb n dummy n stupid who are so arrogant to drive but gosh u r not suppose to be on road...Bodoh...menyusahkan org je...Tp xpe bende da jadi, i assume that as xde rezeki but i cant tolerate the stupidity of other ppl and i got to deal with it...*sorry for the vulgar word...nk maki mmg kena pakai bahasa kesat baru dpt express dgn lebih effective :) Peace not war ok! Tapi if i jumpe that NOOB driver mmg aku rs nk libas pala dia laju2 smbl bg free driving lesson.


Ok la..tetibe hangin plak aku memikir kebodohan manusia cam gini...spoilt the mood je :(


Chiow...

No comments:

Post a Comment