Thursday, July 15, 2010

Borneo Trip ( Day 4)

Salam & Hola u'ols,


How's ur day today peeps? Menarik ke atau sekadar another plain day yg sibuk dgn rutin harian msg2? Anyhoots, moi either. Busy this week sbb dh start new batch 181. Oleh itu, masa utk blogging juga limited sudayy!!!


Entry kali ni adalah pelengkap rentetan chorology utk ceritera percutian Sabah bah ye u'ols. Muahaha :) Jom abeskn citer psl Mabul ni so bley buka cite baru yg lain yg masih tgu giliran utk diedit dlm draft tu :(


This week keje ptg sbb class start kul 4.30...yeayyy!!! Moi mmg suke bekerja evening shift sbb 1st: No need to wake up so damn early 2nd: Xyh hadapp jem time2 peak hour yg surely lg mletihkn plus mstresskn plus parking lot xyh rebut2 bl ptg OMG...aman damai nye wey :P 3rd: B4 hit to work, ade ample time nk settle stuff mcm laundry, bley msk bekfes pg or msk bw tapau g ofis, g bank, bley carwash, g shopping kt curve & ikano xramai org hhahaha yg ni keji occay!!! :P Best x??? Lgpn moi mmg xde mslh nk kj ptg sbb moi ni noctunal person...moi got prob to sleep early at night plg lewat pn tdo kul 3am o 4am. Yupp :) If kj pg mmg dlm class bley turn jd ZOMBIE u'ols....harusslaa xsesuayyy kan kan kan!!!


Aduyaii...bkn td nk citer psl Mabul ke? Harussslaa merepek & meraban ke laut bagai br start the main topic...Ain ain ooo ain tlg la focus dek nun...slalu suke lari dr topic asl...motifff!!!


Yela yela...jom :P Alrite, aritu benti citer smp Day 3 kan? Day 4 kteorg lebiy kurang sama la gan day 3 tu gak, yg beza ptg day 3 kteorg blk grk bmlm kt Dragon Inn Floating Resort. Sblm balik smpt gak la wat aksi2 bdugong kt area homestay Arung Hayat. Best ok swimming time ujan renyai...sgt sejuk :) Kt bwh ade la starfishs n xdlm sgt pn air laut tu tp moi suke swim ke tgh laut skit sbb lg byk coral2 kt bwh tu...

Ni piccas Put captured ms sy beraksi mgalahkn ikan duyung...ahaksss duyung ke dugong wey??? Muahahaha :P






After lunch, ade 1 session lg snorkel kt Kapalai Island. This place marine life dia sgt chantekk tp bile dh ke tgh mcm sgt dlm...so rs cuak plak...kt sini kt fish n the coral sgt colorful...rs mcm main krayon plak...kaler2 ikan pakai krayon sbb sgt astonishing...Masya'Allah, such a beautiful creatures :)






Abes je snorkel nye session, kteorg trus rush blk packing sbb last boat ke mainland Semporna last kul 5lebey kot...Boat ni bagus sbb trus parking dpn resort kteorg nk duk...xyh ssh2 nk menapak or amek prebet sapu from jetty ke resort...terbaekkk r abg boat hahahha :P








After smp je resort, kterog check in room then msg2 sebuk nk dinner seafood. Menapak r lg g Seafest restaurant sbb Ms Rahmah suggest mkn kt situ. Mmg super byk kteorg order tp cm pelik excited nk mkn smp xtake pic lgsg ke hape...ehh gile mengaumm xhingat dunia...kteorg order biase la dh kate seafood sure ade butter prawn la, sotong grg tepung la, tomyam seafood, kailan grg ikan masin, dried chilli chicken ( yes it for moi sbb harusslaa mkn xpuas xde pedas weyh!!!)...rsnye ade 6 7 lauk lg tp xhingat..yesss ppl we are bunch of Naga...hahhaha :P


Ohh b4 kteorg menagakn diri, smpt lg g beli junk food kt giant...yes ade mini giant kt situ tp rsnye rege brg mahal 30sen ke lebey so harusslaa bijak bbelanja so kn la bl bpada2 occay...berpada2 tu pn 2 3 beg plastik muahhaha bongoksss :P


Mlm tu kteorg tdo sgt nyenyak..sorg jd naga srg jd anak paus...msg2 tdampar ats katil tdo smp pagi smbl senyum (*_^)V clazyyy girl lu olang :)



Aduyaii dh lenguh ni citerr br nk msk hari ke 4...Hari ke 4, after breakfast kterog g la merayap2 kt area resort tu smbl2 camwhoring then g pulau penyu dlm area tu gak wlpn xde penyu :( then lpk smp kul 12pm then br check out. Kteorg nk g town Tawau so from resort naik prebet sapu RM3 sorg g ke terminal mini van ke Tawau dlm RM10 per pax. Transportation yg sgt xbape nk selesa plus panas melekit2 wlpn buka tingkap van sebsr2nye...mini van ni konsep dia kena tgu van tu full gan passenger br grk...ahahha mmg x r nk tgu dlm tu smp van full mau nye jd toasted...so moi pn g merayap kt nearby store sngh g beli chessy wedges kt KFC smtara tgu van nk grk...hahahha smpt je haku ni :)









Nmpk x moi dh mcm chicken toasted...bminyak2 muke xyh ckp r...tu blum citer part ketiak yg dh melekit bagai...aduyaiii mmg gile semangat backpack yg kental wlpn mulut asek merungut je..complain sana sini ahaksss sengal :(

Smp sana je trus tanye locals kt mane nk cr Pasar Tanjung...nk g usha wet market yg ade jual kepek2 sotong2 kering bagai...time ni kteorg dh transform jd transformer ehh xde r..kteorg dh transform jd geng mak bedah g pasar borong nk wat kenduri kt umh hahahaha :)

Dr gerai jual gelang2 then ke gerai buah pastu gerai sayur then gerai kopok2 bagai xlupe sotong2 kering ikan2 masin nye gerai sume kterog terjah...so mmg bley claim dr sndr The ultimate Geng Mak Bedah :)








Dh letih ronda pasar, harusslaa lapar...sang naga tgu masa nk mgaummm je...Si Put sebuk nk mkn KFC yg moi plak sebuk nk mkn mende lain...so ckp gan Put ko g r mkn KFC bg aku tapau bihun sup bakso kt tepi jalan ni sbb nmpk cm enak bangat :) Then last2 si Put pn cancel nk mkn KFC kteorg terjah mkn bihun sup. Sgt murah RM2.50 je per bowl...so ape lg mtk la extra meatball la itu la ini la last2 meal tu jd RM5 gak tp puas la hati sbb duk mengaummm meatball mee bakso tu xhingattt...kate selera naga (*_*)V







All the things yg berlaku, there was somethg bad happen to Put. Kesian she lost her iPhone. Xtau cmne ley hilang, Moi rs dia tgl kt bilik Dragon Inn sbb last moi tgk ats katil time kemas2...then maybe Put xpasan iPhone tu kt bwh comforter ke hape...ms last kuar mmg dh double cek sume brg kt wall socket...kt toilet sume clear...mm xpe la..xde rejeki..tp moi sedeyyy on behalf sbb iPhone kot :(

Dlm onway nk ke Airport br pasan iPhone tu xde...dlm risau2 tu kteorg g airport gile awal...kul 5lebey dh grk smp kul 6 cmtu...kteorg nye flight delay dkt 2jam..mm msg2 hadappp muke msg2 smp nk depart...bapakkk buhsan..dh la xde food court...aku dh cm moody sbb lapar...seyess moody :(

So, dlm flight mls nk join dorg sbb dh la amek seat aku tepi tngkp...cilakesss ehh korg...fine aku g duduk byk lg tmpt lain yg free hhahahaha konon2 merajuk...mmg aku piss off...vavisss :(


Dlm mode2 lapar...aku g amek 1 row seat yg free seating xde org duduk...aku gan selambe je baring n tdooo...time cabin crew tolak2 troli makanan dorg...aku wat bodoo je sbb bengang xabes...so aku mls nk mkn layan tdoo lg best :)







Dorg kt blkg duk sebuk mkn nasi lemak ns grg hotdog bagai...Flight back to KL rs skjp je sbb aku tdo xhingat dunia...2 jam 45mins xrs sgt cm time g...smp je airport member Put anta kteorg balik. Thanks Shanaz :) Jasamu dikenang.


Itu sahaja liputan untuk Trip Borneo Mabul.


Stay tune for the my lil brotha nye engagement entry plak yg dh agak basi dlm pending draft :(



Till then take care peeps.

No comments:

Post a Comment