Saturday, July 10, 2010

~E.N.G.A.G.E.D~

Salam and Hi,



Sorry for late update regards my bro's engagement. Sudeyy basi ini entry dlm pending draft. Ya Ampunnn :(




Sblm bkk citer psl engagement nye ceremony, jom citer psl ke"over-the-top"an cik Ain yg geletis ni dlm mbuat preparation for the day itself. Ohh wrong statement, preparation for moi on the day itself nnt. Br btul itu hayattt :P




Ok, 1st thing moi was damn busy on that week. Dh la br blk bjimba2 kt Mabul with Bestie then msk keje 3 hari dh kena blk Kedah so hagakkk sket pack schedule di situ.




Frankly speaking, baju nk pakai for the ceremony pn elekk porachik...blum ade lg...Seyes...Moi plan nk grab je any Punjabi suit sbb mmg dh niat awal2 xmoo pakai bj kurung...Yupsss, terserlah kegedikan di situ u'ols :)




Mau nye tak tgoda dek pengaruh bollyhood eversince msk LC kt SH. Ayoyo SH is such a Bollywood territory occay! Achaa :) Hari2 g keje dgr lagu hindustan smbl cuci mata tgk saree maree chantek2 punjabi nye suits yg lip-lap-lip-lap bagai...Harussslaa akak terpesona dek nunn oii :P




Kdg2 smpt gak terberangan acah2 Kajol gan Shah Rukh Khan katenyee....guling2 atas jln raya...main kejar2 tarik2 saree...ouchhhh very d mak mandir di siang hari weyh :P




Other than that temptations, ini salah satu kesan effect bile dh terlalu taksub gan Bollywood thingy ni. Hand artwork from Henna. Sgt chantekkk u'ols. Wlpn xbape kemas the artwork but who cares??? Murah je kot. RM5 per hand/palm.







Dah skit2 Ain citer psl dr awk tu, jom recap the day of this subtle yet sleek and smooth ceremony held at girl side in Perlis. Ohh sblm tu, moi still work on friday so only able to get back home malam friday tu.




Moi decided not to drive sbb moi sorg je, adek went home couple of days earlier lg so just igt nk tmpg moi's cousin je, abg jan and her wife, kak zura head off to north...Jitra, moi's family crib.



Then, plan abg jan dtg fetch moi kt Mutiara Dsara then straight up blk Jitra. On the way tu, biase la mlm kan so abg jan and kak zura take turn bwk kete...moi plak duk sibuk tdo kt blkg...aduyaiii xbley harappp occay...biase blk keje cm acah2 letih kan...hahaha itu hanya lame excuse Cik Ainn pemalass ooiii :P


Before that, kteorg stopped dinner kt R & R. Moi duk sibuk beli waffle la eskem eskimos bagai kt Daily Fresh. Mm mmg dh jd rutin bl long journey je dlm kete kena bwk junk food...such unhealthy life style u'ols...arghhh AAK!!! ( Ade Aku Kesah :P muahaha )


So, journey amek ms dlm 4 -5 hours if drive 120++km/h all the way. Tarahal. Biar laju asal selamat smpi cepat huhuhu :P


Alhamdullilah we all smp arnd 3am cmtu. Mak Long & Pak Long dh smp dulu then few hours after Aunty & Uncle, Mama Naid & Baba, Aunty Zaini & Abg Im sefamili plak smp. Maka hall umh sy pn congest gan mereka tdo bergelimpangan sbb keletihan drive all the way from KL. Kesian penat ka?


Moi plak mmg xbole tdo sbb tgk mak duk sebuk ke hulu ke hilir make sure sume org selesa. Siapkan comforter toto, bantal, selimut bagai. Yup, mak sgt sgt mementingkn keselesaan tetamu.


Early in the morning, harusslaa kn siap2 sume chantek2 sbb nk konvoi ke pihak ppuan nye umh kt Perlis. Sume anak2 darass kena tlg pegang ittew hantarans occay. Timaseh :P Moi malas sbb tangan xbendung sat g kang ilang plak cekelat buah pe2 yg ade ats dulang...hahahaha :)


Layanilah sedutan gambar2 on-screen and behind the scene nye ceremony ni occay :D



























Alamak, manyak nk citer lg but moi gotta back to work. To be continued :P

No comments:

Post a Comment