Friday, August 13, 2010

Friday the 13th :D

Salam,


Yuhuu, dh msk ari ke 3 kte bpuasa kan kan kan! Bestnye sbb bleyy tetibe cam perasan yg lelemakss kt puyut ni dh kureng...hahaha ( harusslaaa itu sume mindset sy yg perasantan sahajo u'ols :) ) This Ramadhan moi promise not to be big spender or spendthrift, xmoo menbazir katenyee mcm previous years...soooo not good deed occay :D If dulu, sure2 la berbuke kt ofis, plus sudeyy pasti Bazaar Ramadhan TTDI jadi main spot utk membeli aneka juadah la kan...and harussslaaa time membeli tu xhagakkk2 byknye...ishhh sungguh xbagusss bile kueh2 yg terlebeyyyy2 tu sedekah kt cik Tong...Masya'Allah :( So, this year sy berjanji utk mengawal diri secara tegar apabile ke Bazaar dan berjanji utk tidak tergoda dgn hawa nafsu naga semata-mata :P


Anyhoot, korang pasan edakk arini Friday the 13th...hehe tatoootnyee (*mode poyo) ishhh dun woli...bulan pose setan sume kena ikat...ckp org tua2 la..tp xpasti btul ke x? huhuhu :P


Tapi yg pasti, sy personally mmg tidak berani utk beracah2 berani di Merana TM tatkala perlu berkeleja di waktu malam. Ohh tidakk, frankly speaking sy bkn jenis yg penakut sgt tp when it comes to Merana TM nye mistik2 ni mmg confirm sy surrender :( Uwaaaa mak seram dek nunn xsesuayyyy :(


Jom citer psl mistik2 entity ni nk x? xnk? alaaa meh la dgr...best!!! Best bl dgr citer mistik2 ni tp xbest la if teracah2 jadi kt kite...ishhh choi laikesee :( simpang malaikat 44 occay!!! Xsesuayyy occay!!!


Fyi, training class sy bln pose ni start kul 4 smp ke tgh mlm...tp harusslaaa sy mengabeskn cls secara tegar sblm tgh mlm mjelma...scary dek nun...sy igt lg last 4 weeks ms mula2 dpt batch trainees baru...mmg bley dikatekan mcm2 citer psl mistik2 ni...luckily...syukur it's never happen to me...hope it remains the same la...Masya'Allah


Nak dijadikan citer mistik2 ni, it did happen to one of my ofismate...Mr Rex bemulut lomkang seperti sy juga...huhuhu *dh bley la insap wey :D


Meh aku tulun citer utk ko, Rex hahaha

Scenario 1:

Mr Rex baru abes cls then cm bese harusslaa kena make sure cls dh proper shut down pc's and projektor bagai sume...then bl dia tutup lampu nk g blk trainer, bley plak lupe nk amek duster...gile semangat nk g kutip duster tu...ltk kt situ je sudeyyy...muahaha then dgn tegar la si Rex ni g patah blk cls nk g amek duster. Then, ms nk dh amek duster tu bley plak si Rex ni cm rasa ade org lg dlm cls sbb dia hear/rasa sumthg yg panggil name dia Rexo rexo rexo in such yg sensual way ala2 killing whisper cm gitu...ehh btul ke citer aku ni...hahahha acah2 btul la konon2
ishhh tatoottt occay!!!


Scenario 2:


Ni yg plg hebat...hahaha si entity yg smart tajuk dia...ok mende ni jd kt Mr Rex gakss...yezaa Mr Rex mmg org yg paling glamer skli dlm bab2 interaction with entity...mybe sbb dia yg paling jambu kot ahaksss so no wonder ittewww entity berkenan sudeyyy :D

Mistik gak r sbb cmni...si Rex nye email cm ade org pakai utk sending out email tulis "Testing 123456" messages to all individual persons in TMIS nye departments sedangkn time kejadian within 5.30pm onward and sure2 sume Trainers kt dlm classroom msg2. Yg plg pelik was the message sent out to individual person in each team...org perseorangan in each team...normally nature of sending message is to send to the whole team cth allknd, QAteam, bpoteam, RFTMteam, WFMteam and etc. Mmg x r nk anta sorg2 dlm each team...gile hingat plak dorgnye individual emails...nk ingat individual email dlm team trainers pn xpas kot...huhuhu

Yg pasti email tu sy xdpt...huhu if dpt bleyy tahan cuak gak r :P


Scenario 3:

Happen to my trainee, time sy mengajar Technical troubleshooting, tibe2 mouse nye cursor bergerak dgn excitednye meng"click" sume checkbox dlm template T/S tu...mouse xgrk only the cursor shj...terkesima tersentap terkezut la 2 org trainee ni...these thing happened for few seconds je tp kecuakan mereka smp xdan2 nk citer ms sy blk umah on je netbook trus zasss ade chatter box from fb bermunyik2...harussslaa lps dgr sy pn tercuak skli...ishhhh xsuke aksi2 citer cm gini occay :(



Actually, byk lg citer tp cm xberani nk citer sbb dh la hari jumaat dek nun...tguuu la tahun2 dpn br citer wakakakaka


Hari ni cm acah2 best sebab 1st: yeay, esok cuti 2nd: yeayy today is Purplish Day for Aurora











Stay tuned to the next entry yeah...till then



Happy Breaking Fast :)

No comments:

Post a Comment