Thursday, September 30, 2010

Farewell Party for Mr Mark Anthony Pagarigan :(

To: Allknd@occ.vads.com, BPOCCTS@vads.com, kb_admin@vads.com

cc: ...............................................................................................................

Subject: It's time to say Goodbye :(


Dear team,

Kindly being informed that all team from BPO LDD is invited to attend Mark's farewell party.

The party will be as below details:



Time : 3.45pm tp 5.00pm

Venue : 18th Floor, Semua House

Date : 29th Sept 2010





Yes, indeed. Yesterday, we did throw a farewell party for our HOD, Mr Mark as he has to resign from the post and going back to Philippines. He has been with us for a short time but still we really appreciate his guidance by bringing us to become an excel team.


You will be missed, Mr Mark and we from the TMIS wishes you all the best in yr future endeavour.







Hopefully, this event will be last insatiable memory for Mr Mark with all of us BPO LDD team.


Fyi/a,
Attn to all LDDs, moi cant wait for our next so-called-Raya gathering this coming 8th Oct 2010.
Please be informed that the day before it's MOI's B'day, yr kindness of bringing finger licking good food as the birthday gift is highly appreciated :) *big grin


Thank you.


Regards,

Siti Nur'Ain Bt Ahmad
Training Specialist
Learning & Development Department (LDD)
BPO Shared Services Management
VADS BUSINESS PROCESS SDN BHD


M + 017****589
E - sitinuraina@occ.vads.com
E - allknd@occ.vads.com

Tuesday, September 28, 2010

Kau Buat Aku RIMAS :(

En. AIA,


Entry yg ke bape kali aku tulis ni utk tatapan ko ye. Memandangkn ko mmg ade masalah nk phm ape yg aku tulis sblm ni. Maybe sbb aku tulis omputih so samada ko mmg acah2 xreti bahasa omputih ke ape so jadinye silala ko baca pelan2 elok2 entry aku tulis melayu ni supaya ko faham ape yg aku nk ko phm. Paham??? If ko xpaham gak, aku xtau nk ckp ape. Mmg ko keturunan xreti bahasa la jwpnnye :(


1st thing 1st, seyes aku rs ko ade mslh! ke ko mmg ade mslh? Ade mslh nk lupekn aku ke ape? Ke dah xde girl nk kat ko? Cukupla ko kacau bestie aku smp bestie aku pn naik myampah nk layan ko. Xphm2 lg ke wey.


Aduyaiii, frankly speaking aku dh super myampah nk retrieve private msg ko yg budget acah2 caring-maring-miss-u-bagai tu wey. Muntah kot. Mslhnye aku mmg dh gile despise kt ko so ape pun yg ko wat nk tawan hati aku ke ape...aku mmg sumpah tak terkesima ke ape...xde perasaan lgsg.


Cukuplah ko waste 4tahun aku...4thn ok! Membazir tenaga, masa mm duit xyh citer la...tp xkisah la bab tu...aku halal je :) Anggap je aku bersedekah utk insan yg mmerlukan :)



Dah la bende yg lps xgune kte citer...xbaik mgungkit...aku xde niat nk mgungkit tp ko buat aku RIMAS...seyes aku rimas la...aku rimas bile ko tetibe likes pic aku kt fb...aku rimas bile ko komen xmenentu kt pic aku gak...aku approve ko jd fb friend aku sbb aku igt ko dh bley accept fact...the fact that we are not meant to be together...we are not destined to be as ONE...you are not my significant other and i am so thankful to Allah Swt for that.


The pain...yup...i cant forget the immense pain and i cudnt believe i managed to cope with it. Alhamdulilah aku mampu utk move on and proud to moiself that im doing well with or without you..aku perempuan ok! mcm mn keras mcm mn degil mcm mn ego pn aku aku tetap makhluk ciptaan Allah swt yg lemah.


Dan ko sebagai lelaki, ko kena ade kemantapan akal dan jiwa utk lead a relationship...



Yang paling penting, sblm ko mampu utk lead relationship...the best way to ask yrself...adakah ko dh cukup mampu utk lead dr ko sndr ke arah ke yg lebih sempurna...improve yrself for betterness...do somethg for yrself...set a strong attitude towards yr career...be a responsible man...not for other ppl but at least it's for yrself.


Aku doakan semoga ko bahagia dgn life ko sbb alhamdulilah aku sgt bersyukur dan sgt bahagia dgn life aku skrg. Semoga Allah swt murahkn rezeki ke atas ko sebagaimana Allah swt memurahkn rezeki ke atas aku. Amin :)


p/s: xyh la ko ssh2 nk gado gn lovelies aku wey. xde motif disitu :(

Monday, September 27, 2010

Santapan Syawal :)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,



Oleh kerana bulan ni bulan Syawal yakni bulan yg fames utk mbuat amal jariah seperti dtg btandang ke jemputan mkn2 umh tbuke secara tegar :P disamping mgeratkn silatulrahim antara besties...yezzaa part ni moi mmg suke...sbb slalunye cr mgeratkn bond bestieslicious mlalui aksi bjimba2 bgosip2 dan juga tidak ketinggalan aksi mgupdate stoli moli psl ape2 saje yg sensasi lg kontroversi :P *plsss la reje nk bgossip je if xjumpe semgu xgosip dh cm cacing kepanasan weyh :(


Ok ok ok...jom citer psl santapan Syawal *tajuk entry xmoo kalah santapan Syawal katenye mm if letak "berselera NAGA di open house tanpa segan silu" haaa title post tu lg sesuayyy kot :)

Mm sonok la g jamuan mkn2 ni...seyes moi is so into it..sgt suke sbb reason2 yg sgt ntah ape2



  1. Dpt mvaviss secara tegar *u olss moi when it comes to bab2 mkn ni dh xreti nk control2 ayu...seyes :( moi mampu try sume hidangan tanpa was2 ---> so niat nk slim diet miet mmg sumpah x applicable lgsg :( self-control sudeyy elekk porachik yedeee mm hampehh :(

  2. Bile dpt bkumpul gan geng2 xkira la dr kelompok mane pun geng bas sekolah ke, geng universitas ke, geng Vadsies ke...harusslaa sgt suke...rasa mcm jejak kasih hoccayyy hahaha :) *over disitu :P

  3. Lepas tu, buat comparison umah sape masak santapan yg paling sedap muahahha ecehhh mcm la aku pandai masak dun wory if aku masuk tag team masak utk open house...akak surrender dek nunnn :( mmg kalah tanpa btanding...makan je sy pandai masak belum lg *yes maruah tercalar disitu :(

So, dgn semangatnye moi menghadiri semua invitation open house just utk hari Sabtu je. 1st, plan nk g umh ofis mate Cik Betty. Harusslaa dia keje half day aritu, so kena la tgu mak bedah sorg ni blk keje dlm kul 1pm cm gitu. So, arini disbbkn moi masih dlm mode Red Flag so fhm2 je la...acah2 sakit sume organ2 peranakan occay!!! Konon2 wat muke seposen xmoo drive g open house, text Cik Betty mengade nk naik skuter. Skuter Ijoo name WQY 7902. Cik Betty pn cm bese suke melayan aksi mengade2 moi yg tak semena2 ni...mmm hadappp je wey :)


Haa amek ko skuter...cian ko...sure merana bwk tuan yg mcm anak raksasa grodot ni kan...hahaha lantak aku xkira...nk gak merempsss :) yeayy, dh lama xrs naik moto...gile peraq weyh :P Best gak la wlpn kdg2 cm risau bl Cik Betty menyelit kt tepi celahan kete...


Siap ade conversation kteorg atas moto antara Cik Betty gan Raksasa Grodot *selain drp aksi2 cam-whoring :P


Cik Betty: Noin, ko ok x? Sorry la wey if ko xselesa *bestie moi sorg ni mmg acah2 sweet sgt mementingkn keselesaan penumpang ahaksss :)


Raksasa Grodot: Ehh aku ok je...tarahal...ko tu la ok x bwk aku yg xbape nk ringan ni :(


Cik Betty: Ok tapi kt bumper je la cm kena slow *hahaha sbb mak berat dek nuuun yesss i know that :D


Cik Betty: Noin, ko blkg skit...pastu ko jgn pegang pinggang hakuuu...aku geli la *part ni klakar occay


Raksasa Grodot: Hahahaha ko geli sbb aku punye *****tutt tkena ko ehhh *yes cik Betty xbape nk comfort bile mak nye AIRBAGS terkena kt dia hahahaha :) bongoksss je



Lawak je :)



Lagi lawak if korg tgk pic moi yg xhengat2 bergambar ats skuter ni...dh mmg xde malu2 r...sure org ramai cm pelik tgk kteorg...sorg bw moto dok pedo je sorg lg duk sebuk pose...jap camera kt dpn jap kt tepi...asal bley je :) semgal







Mmg sonok naik skuter tp dkt2 ok la mcm kt Kota Dmsara bley gagah lg...then next 2nd open house umah moi's bestie Ms Puteri Norashegin a.k.a Put. Masa ni ktorg dh xrempss kteorg g drift plak sbb nk hujan. Kat sini, moi mkn dr hall umah ke meja tetamu kt luar smp ke pangkin. Yezzaa *motifff??? Nak kaber line xmoo bg org pasan kteorg duk ulang alik ke meja buffet dgn cargasnye :D


Lepas mkn cm bese aksi gedik santai di setiap pelusuk ruang2 umah. Yezzaaa aksi cam-whoring :)








Bile dh tgk mknan umh Put makin susut kteorg bedal, baru reti nk balik. Best mkn kt umh Put sbb sume mama yg masak. Moi mmg suke air tgn mak2 ni...lazat berkrim disukai ramai :) If catering yg sedap pn suke jugak :) *elehhh bkn mknan yg xbp nk cedappp pn ko bedal smp licin ke Cik Ain???? Hrmmm tepat skli :P


Then, bile rs puyuttt dh maju sedepa ke dpn, beralih plak ke open house seterusnye..ehhh copp cam xbape nk house so better moi panggil open shoplet hahaha suke suki je :P The next jamuan ala2 kenduri doa selamat utk dobilet Moi's nye Bestie gak. She's the owner of Pearl kleen...yup kedai dobi dia br buka. I kagum u mude mudi dh jd Business woman. Bravo darling :)


Dear, moi do owe u an exclusive entry just to introduce yet to promote yr Pearl Kleen :) Thus, moi better do it properly. Anyway, moi do envy ur dobbylet...the interior looks so warmth and cozy. Harusslaaa chantek kan if sume deco nye ko tibai kt Ikea kan...tapi whatever pn. Moi like it so mucho2 :P Hat off to u darls :)






Mm citer psl Ikea td, teringat plak yg 2011 nye edition catalog dh kuar...nk g amek 1 la esk2 luse drop by jap sblm blk umh...bley g mkn hotdog 2igit yg acah2 lazat disusuli gan karipap telo Ikea ittewww skli :)


Take care ladies :)

Saturday, September 25, 2010

Will.I.Am c.o.r.n.e.r :)

Morning korang,


Moi just woke up after struggling throughout the night with immense pain. Damn red flag! *adakah disbbkn menvavisss di will.i.am punca period pain yg mlampau ini...dh mcm nk tberanak rsnye...ecehhh mcm penah beranak...confiden lebey sembang lebat eh eh ehhh!!!! opsss my bad sorry :(

Nevertheless, moi was quite contented with persidangan LDDs yg havoc smbl mngaummm finger lickin good will.i.am berkonsepkn xhengat dunia hahaha *but yester night moi was pretty descent in ordering the food...self-control is well-executed...hat off to moi peeps :)

Moi order Tripple-H gan strawberry pisang je u'ols...itu jeeee hoccay!!! hahaha *ke tgh sep duit cik ain kaber line je lebey if ade duit sure mengaummm xtoleh kanan kiri kan kan kan...hamekkk ko penangan Austrooliaaa...harusss berjimat disitu demi pencutian yg hangat..ehhh silap...pencutian yg carefree lg mantapsss :) *berangan la ko weyhh nextttttt :D


Wlpn dh 18thn mkn kt will.i.am br skrg cm nk promote siap kutuk2 skit sepam 2 hahaha...ehhh meh bak sini ayam pandan will.i.am..letih aku promote kedai ko ni hehehe :)


Nahh mehh hadapp makanan yg serve kt Will.i.am...rasa dia mmg sedapp tp harga xde la murah quite pricey sbb if korg dtg kt corner william...MasyaAllah :( Recommend dtg mlm sbb acah2 xnmpk sgt ketidakbersihan di sekitarnye :P sorry will.i.am!!! fact kan??? dh bley reno kedai kasi chantekkk sket will.i.am oiii!!! larikssss :D








































Meal nye price kt will.i.am ni range from RM5 up to RM60 kot...tapi mostly rege meal dia antara RM15-RM20-RM25-RM35 and onwards. Yg best kat sini, meal dia bley customize ecehhh xbley bla plak word customize tu hahaha :P

Maksudnye korg bley order ikut selera tekak naga korg...Ade aku Kesahh??? hahaha takkkk will.i.am pn sama...dia xkesah...suke suki hati korg la...yg pntg bayar muahahha

Selalunye mmg byk choice sgt...nk beef ke nk smoked duck ke nk meatball ke or nk ehh manyak plak aku nk kena explain malasssss...korg g la tgk sndr kt papan tulis sekolah hijau will.i.am tu siap tulis gan kapur sekolah tu...hahaha gile old scool weyhh :P


Mm udeyyy ler, i got to do some errands. Kang kul 2 mode terjah open houses need to be executed. Bukan 1 atau 2 malah bkn 3 tetapi 4 open houses. Dont play2 hoccay!!!

Strategi since perut xselesa, plssss pakai pant yg longgar dan flexible utk keselesaan serta mberi ruang2 zarah utk perut mboroi dgn lebeyyy effective :P Hehe keji sehhh :D


Ok lah, nnt moi update pasal seisi terjah ke rumah terbuke mlm ni ok!


Till then...stay tune :)


Happy Saturday