Tuesday, September 07, 2010

Raya Mode :)

Salam Eid Mubarak,


Alhamdullilah, tggl 3 hari lg je utk semua umat Muhammad saw myambut Hari Lebaran Syawal. Girang gumbiraa nye hati ini pabila mgenangkn home sweet home dan yg pasti sudeyy separuh jiwaku pergi melayang ke nun jauh di sana :)

Syukur utk kesihatan dan rezeki drpd Allah swt sepanjang bulan yg mulia ni. So far, raya list is almost done. Mcm tahun2 lps persiapan utk raya sama je but this year moi lebiyy berjimat dan tidak membazir *bravo and credit to moiself :P


This year raya budget mostly spent on foodie khas utk Hari Raya la of coz mcm kek lapis, choc cake, cheese cake, kerepek 3 4 5 jenis ehh tipu cam lebeyyy je...dan seperti biase mak mmg suke myedekah kek2 time bertandang raya kt relative's house so harussslaaa freezer umh penuh gan kek2 mcm nk wat bisnes jual kek plak selain dr homemade kek yg mak buat :D


Arini moi bjaya menclutter free kan moi's room. Dgn tegar mengsorting baju2 lama lalu membuangnye tanpa ragu2, xde niat pn nk sedekah sbb baju2 tu just cm tshirt2 buruk so xyh la donate...nk donate at least baju biarla ade rupe paras yg menarik betul x?


Cuma wardrobe KLCC yg nk runtuh tu je blum lg ade tenaga yg mantap plus ketetapan jiwa yg tegar nk menghadap baju2 yg super melimpah ruah out of control tu..aduyaiii sakit mata tgk baju2 ni...nk beli wardrobe yg besar mcm xckp space...fening r mikirin so nextttt plssss :(


Aside from that, moi dh clutter free make up kit, bangles bracelets sume, earings yg dh tangle mangle plus mls nk cari bila nk pakai...so sume sudeyyy chantekkk tersusun dlm kotak...yeayyy :P


So esok, bley start packing baju plus packing kek2 raya kek lapis kerepek2 raya bagai sume sumbat dlm bonet kete...aduyaiii bonet kete yg super bersepah gan ntah sampah sarap gan kotak2 kasut gan file2 keje yg super mls nk kemas...harussslaaa esok kena g car wash plus kena minor servis kete skali...


Winduuu mau ketemu ama family gue dongggg :P





Arini kt ofis ade seisi bergambar Raya utk team LDD so masing2 sebuk berfoto genik dan yupp moi harusslaa maintain dgn trademark pose photogedikss nye...hahaha :)






Baiklah that's all for now u'ols..byk keje kena wat occay...keje ofis xyh cite r...minggu ni super fening lg memualkn...seyesss :( anyway, mode berpacking is now activated. Better pack awal kang takut ade je yg lupe...


Esok rabu mlm dh nk grk so kena get ready semuanye so that things will run smoothly. InsyaAllah. Amin :)


Happy Festive of Syawal :)



No comments:

Post a Comment