Monday, September 27, 2010

Santapan Syawal :)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,



Oleh kerana bulan ni bulan Syawal yakni bulan yg fames utk mbuat amal jariah seperti dtg btandang ke jemputan mkn2 umh tbuke secara tegar :P disamping mgeratkn silatulrahim antara besties...yezzaa part ni moi mmg suke...sbb slalunye cr mgeratkn bond bestieslicious mlalui aksi bjimba2 bgosip2 dan juga tidak ketinggalan aksi mgupdate stoli moli psl ape2 saje yg sensasi lg kontroversi :P *plsss la reje nk bgossip je if xjumpe semgu xgosip dh cm cacing kepanasan weyh :(


Ok ok ok...jom citer psl santapan Syawal *tajuk entry xmoo kalah santapan Syawal katenye mm if letak "berselera NAGA di open house tanpa segan silu" haaa title post tu lg sesuayyy kot :)

Mm sonok la g jamuan mkn2 ni...seyes moi is so into it..sgt suke sbb reason2 yg sgt ntah ape2



  1. Dpt mvaviss secara tegar *u olss moi when it comes to bab2 mkn ni dh xreti nk control2 ayu...seyes :( moi mampu try sume hidangan tanpa was2 ---> so niat nk slim diet miet mmg sumpah x applicable lgsg :( self-control sudeyy elekk porachik yedeee mm hampehh :(

  2. Bile dpt bkumpul gan geng2 xkira la dr kelompok mane pun geng bas sekolah ke, geng universitas ke, geng Vadsies ke...harusslaa sgt suke...rasa mcm jejak kasih hoccayyy hahaha :) *over disitu :P

  3. Lepas tu, buat comparison umah sape masak santapan yg paling sedap muahahha ecehhh mcm la aku pandai masak dun wory if aku masuk tag team masak utk open house...akak surrender dek nunnn :( mmg kalah tanpa btanding...makan je sy pandai masak belum lg *yes maruah tercalar disitu :(

So, dgn semangatnye moi menghadiri semua invitation open house just utk hari Sabtu je. 1st, plan nk g umh ofis mate Cik Betty. Harusslaa dia keje half day aritu, so kena la tgu mak bedah sorg ni blk keje dlm kul 1pm cm gitu. So, arini disbbkn moi masih dlm mode Red Flag so fhm2 je la...acah2 sakit sume organ2 peranakan occay!!! Konon2 wat muke seposen xmoo drive g open house, text Cik Betty mengade nk naik skuter. Skuter Ijoo name WQY 7902. Cik Betty pn cm bese suke melayan aksi mengade2 moi yg tak semena2 ni...mmm hadappp je wey :)


Haa amek ko skuter...cian ko...sure merana bwk tuan yg mcm anak raksasa grodot ni kan...hahaha lantak aku xkira...nk gak merempsss :) yeayy, dh lama xrs naik moto...gile peraq weyh :P Best gak la wlpn kdg2 cm risau bl Cik Betty menyelit kt tepi celahan kete...


Siap ade conversation kteorg atas moto antara Cik Betty gan Raksasa Grodot *selain drp aksi2 cam-whoring :P


Cik Betty: Noin, ko ok x? Sorry la wey if ko xselesa *bestie moi sorg ni mmg acah2 sweet sgt mementingkn keselesaan penumpang ahaksss :)


Raksasa Grodot: Ehh aku ok je...tarahal...ko tu la ok x bwk aku yg xbape nk ringan ni :(


Cik Betty: Ok tapi kt bumper je la cm kena slow *hahaha sbb mak berat dek nuuun yesss i know that :D


Cik Betty: Noin, ko blkg skit...pastu ko jgn pegang pinggang hakuuu...aku geli la *part ni klakar occay


Raksasa Grodot: Hahahaha ko geli sbb aku punye *****tutt tkena ko ehhh *yes cik Betty xbape nk comfort bile mak nye AIRBAGS terkena kt dia hahahaha :) bongoksss je



Lawak je :)



Lagi lawak if korg tgk pic moi yg xhengat2 bergambar ats skuter ni...dh mmg xde malu2 r...sure org ramai cm pelik tgk kteorg...sorg bw moto dok pedo je sorg lg duk sebuk pose...jap camera kt dpn jap kt tepi...asal bley je :) semgal







Mmg sonok naik skuter tp dkt2 ok la mcm kt Kota Dmsara bley gagah lg...then next 2nd open house umah moi's bestie Ms Puteri Norashegin a.k.a Put. Masa ni ktorg dh xrempss kteorg g drift plak sbb nk hujan. Kat sini, moi mkn dr hall umah ke meja tetamu kt luar smp ke pangkin. Yezzaa *motifff??? Nak kaber line xmoo bg org pasan kteorg duk ulang alik ke meja buffet dgn cargasnye :D


Lepas mkn cm bese aksi gedik santai di setiap pelusuk ruang2 umah. Yezzaaa aksi cam-whoring :)








Bile dh tgk mknan umh Put makin susut kteorg bedal, baru reti nk balik. Best mkn kt umh Put sbb sume mama yg masak. Moi mmg suke air tgn mak2 ni...lazat berkrim disukai ramai :) If catering yg sedap pn suke jugak :) *elehhh bkn mknan yg xbp nk cedappp pn ko bedal smp licin ke Cik Ain???? Hrmmm tepat skli :P


Then, bile rs puyuttt dh maju sedepa ke dpn, beralih plak ke open house seterusnye..ehhh copp cam xbape nk house so better moi panggil open shoplet hahaha suke suki je :P The next jamuan ala2 kenduri doa selamat utk dobilet Moi's nye Bestie gak. She's the owner of Pearl kleen...yup kedai dobi dia br buka. I kagum u mude mudi dh jd Business woman. Bravo darling :)


Dear, moi do owe u an exclusive entry just to introduce yet to promote yr Pearl Kleen :) Thus, moi better do it properly. Anyway, moi do envy ur dobbylet...the interior looks so warmth and cozy. Harusslaaa chantek kan if sume deco nye ko tibai kt Ikea kan...tapi whatever pn. Moi like it so mucho2 :P Hat off to u darls :)






Mm citer psl Ikea td, teringat plak yg 2011 nye edition catalog dh kuar...nk g amek 1 la esk2 luse drop by jap sblm blk umh...bley g mkn hotdog 2igit yg acah2 lazat disusuli gan karipap telo Ikea ittewww skli :)


Take care ladies :)

No comments:

Post a Comment