Thursday, October 21, 2010

Aussie Trip ( Day 3 )

Hi Lazy Sunday,


Seperti yg dijanjikan slps berkurun lama nye br dpt chance utk mengupdate kembali cite2 hangat time kt Aussie ye. Adoi nape la moi super mls nk edit few entries psl trip ni. Maybe sbb nk memikirin atau mengflash back blk memory2 lama agak melecehkan tp sbb moi really have to document it all as trip journal so next time bley wat reference maka ku gagahi jua. Ecehhh yeyohooo je :D


So, this entry will cover the whole itinerary for Day 3 ye. Jap nk kena g kaji rentetan aksi cam-whoring kteorg di kawasan lawatan utk tujuan flashback sbb moi is so shortage of daya ingatan ~lol


Since today will be the last day we 'ols kt Sydney, so kteorg just nk melawat2 tmpt cm museum, malls, garden and etc yg bley walking-distance/train/buses within all places. Kira jln2 dlm town je la. So, as early as 7.00am kteorg dh bekfes, then trus headed off g subway train station King Cross. Stopped kt Circular Quay pastu jln kaki g The Rocks Oldtown. 1st place was The Rock Discovery Museum. Museum ni citer psl how the origin ppl kt the Rocks ni nye historic journey. The Rock town in ala2 Bandar Bersejarah Melaka cm gitu la. Byk cobbled street, old brick warehouses gan alleyways :P







Next museum kteorg jumpe time jln2 kt area Cumberland St Watson Rd is Sydney Harbour Bridge Visitor Centre dan tanpa was2 je terjah sbb mostly sume museum dia free admission so masuk je la tgk2 ade ape kt dlm kot2 la menarik. Museum ni citer psl sejarah Australia nye bridge's biggest icon la ape lg kan?







Lepas abes study psl bridge tgk movie hoccay eh silap documentary psl history Sydney Harbour Bridge, bila dh cukup ilmu di dada hahaha kteorg pon truskn penjelajahan dgn menapak g the nearest subway station sbb nk g Chinese Garden of Friendship plak. Semlm dh kt area situ tp sbb camera msg2 dh kong-king-kong :D so arini dtg blk. Gile semangat wey dtg OZ nk tgk Chinese garden. Kt Beijing aritu berlambak2 kot garden2 cm gini kte terjah, tarak puas lg ka? Hehe xpe la layannnn :D

But, x rugi pn masuk sbb cam acah2 flashback memory time visit Temple kt Beijing. Lebih kurang sama je feel dia. Moi really enjoyed the old-oriental Chinese Tea-house/Temple along with the footpaths liking exotic pavilions with waterfalls siap ade lily-pad strewn lakes lg. Paling menarik bile sebuk nk cam-whoring gan anak mat salleh yg duk berangan jd maharani2 zmn dynasty dolo2 siap gan traditional costume chinese ornate silk gown bagai...*tunjuk sign good tanda like :)

Nak berangan pakai ornate silk gown tu takut xmuat muahahha so xmoo maruah tercalar bg laluan je org lain pakai huhuhu :P











After lunch, kteorg dh kena grk blk hostel sbb pick-up van nk amek g anta airport continue flight back to Melbourne. Sebaik mlm td dh packing siap2, masa van dtg moi acah2 terkezut sbb muke pakcik yg fetch us tu cm acah2 indonesian/asian...mmg tepat jangkaanku...org indonesia yg immigrates dtg Aussie dh 35 thn ye...hrmm ohh yeah besides that ade citer yg lg best nk share...biase la bile stay style backpack ni sure2 la kena duk dorm yg 3 double decker for 6pax. 1st night kteorg 5org je yg conquer the room but last night nye stay tetibe ms blk dr shopping nk ltk brg tgk on-top katil emon cam ade org sbb ade brg...Moi pn g tgk jaket winter size S yg sangkut kt tepi katil dan dgn selambe berkata...Dun worry girls, yg masuk blk kte ni gigirl sbb ellooooo tgk la jaket dia kecik hoccay, aku pn xmuat :) ishhh sukesuki je kan plus wahhh sgt condifen di disitu wey :D


Then bile dh mlm nk tdo tetibe ade sorg JEJAKA ohh yes MAMAT KOREA to be precise ok! Ain & Nisha mata dh ting-tong-ting-tong tgk mamat ni atas bwh kiri kanan excited hahaha fyi, both of my avid buddies ni sgt obsess gan korean thingy...their movies, songs u name it...segala sudut pepenjuru about korea they are extremely into it...Sebab tu, trip Korea bln 5 2011 ni masing2 super excited amek class belajar korea...terbaekkkk :)


Moi, emon gan geetha so-so je. Xbape nk heran sgt hahaha :P Tapi bile dh talk to the guy, perhatikan his personality. Moi might say that KOREA guys sgt sopan-santun, beradab ok! Sumpah xtipu...nk pakai toilet minta permission, nk kuar g "isappp kok luu" pn cm inform nicely ~lol If kteorg mmg takkk la kan. Nak masuk kuar ehhh suke hati je :(


Cakap pon cam dlm kelambu. Hahaha sopan sgt. Nk jwb hp pn cm minta kebenaran sbb time tu tgh borak...Adusss cm ku tlh jatuh chenta pn adoo :) but dun wory not my taste hehehe :D


So, itu dia nye merepek smp ke sudah...ya ampun :D


Wlpn nmpk mcm smooth and steady je our trip ni but still ade dugaan yg menguji kteorg cth arini moi declare as "Crying World Day".
1st kejadian bl emon nye cam buat hal, she was very devastated cedey sbb yela camera is very significant thing time travel kot utk capture the memory. Bkn nye dtg sydney mcm nk g klcc, btul x so she's very sad when the cam didnt function :(
2nd kejadian when Ain check in we ols grk msk using different door sbb check in luggage Ain yg handle. We thot that there is no issue psl luggage. Tetibe Ain stuck kt check-in bile berat beg dh exceeded. Ain pun cuak sbb she was like holding 2 bags then kena kuarkn brg2 dlm bagpack tuk reduce weight. Cian Ain. We were very sorry about what happen and she got to handle by herself. Then bile settle, she was like lost contact with us and cried sbb panic sedangkan kteorg tunggu kt area boarding.
So, today sgt mencabar dr segi tu la. Whatever happen we still unite as one team. Chaiyok girls :)


Anyway, mlm plak smp airport Tullamarine dlm kul 8++pm trus naik bus g area Vic Hall backpacker hostel nye pick-up van. Then jumpe member Ain yg study PHD kt Victoria, we ols g mkn kt Oldtown Kopitiam Mamak :)









No plat kete pon dah nmpk gatai no...ciuman katenye...ishhh ishhh :P ~lol


Strike pose sblm tdo ~teehee nmpk x lips yg acah2 angelina jolie tu...ehh bkn sbb br buat botox eh tp sbb kulit kering lebam dan bengkak...horror ok weather dia :( siap kena beli oitment utk crack lips...tu blum tunjuk muke burnt cm udang salai lg hehehe :)


Baiklah, cite yg esk nye esk esk esk plak la cite :P


Take care.

No comments:

Post a Comment