Friday, December 31, 2010

Gadget for 2011 :)

Lets wrapping up 2010 nicely peeps ~lol


Ok, cite basi ni duk peram nk wat entry pekasam masam2 manis sbb dh hujung2 thn ni duk sebuk nk cite psl new year, psl plan nk celebrate new year la, then merapu & meraban azam baru *thn lpsnye yg di bring forward :D utk next year plak...senang cite sume cite psl new year 2011...enthusiasm sungguh :P


Tajuk entry acah2 mcm la aku ni gadget freak noh ~lol msk thn br mesti sume nk br kan? hp br! kete br! bf pn nk br! bley cm gitu? Part bf tu bley di bwk berunding :) tp yg lain2 tu harusss bin wajib la xbley cm gitu weyh...tiada motif yg berpaedah di situ hoccay :P selagi sume ok bley pakai wtpe nk yg baru ehhh mindset perlu diubah tau...xbaik membazir

Amboi Ain baekkk punye taskirah mcm gud-gud je awak tu ~yuhuuu dusss :D


Ok sbnrnye nk cite aritu time christmas moi paw mak gan my lil sis few items yg if g gadai blk bley wat investment utk ms dpn yg gumilang hahaha sengal :D nk kena sekeh pala laju2 gan mak haaa silala wat ~teehee

nk tjk rambut slh teknik perm tu jd cam herot pekot :D

encem takkk saya??? Ade acah2 SRK kan kan kan :D

adek & eisya

geng purplish ready to shop till drop

mane dey dpt baka domokss ni :D

Dah udahhh skit2 merepeknye :D Hrmm baiklah kwn2 sekalian biarlah moi mperkenalkn 2 gadget baru yg dirumuskan khas utk merealisasikan impian dan azam utk 2011 which is??? get rid those fatty flabby extraaass lelemaksss vavisss di setiap pepenjuru body ok! haha cam hina dan keji noh munyiknye eh :P


1st: MP3 player

Thanks eisya belanje akak mp3 ni wlpn kena tmbh 50igit duit sndr...br hengat nk paw secara cargasnye ~lol

Ok, mp3 sony yg lama tu sedekah kt eisya pastu gan selambe dia kasi cuci dlm washing machine...baekkk punye bersih lg bersinar hahaha wlpn rupe paras santek tp xgune if dh xbergune lg...mp3 player downgrade function jd acah2 pendrive...sebaik ley gune :) apa daa!!!

Oleh itu, dgn cargas adek gan kakak bergabung tenaga mheret si ibu g Digital Mall nk g beli mp3 baru so xyh bercedey berduka nestapa bagai lg :( motifff ??? So, ape kena mgena mp3 gan impian dan harapan 2011 ni??? mp3=mbantu utk kurus??? apakah hubungan algebranya di situ :D u olsss pk la sndr hoccay :)


Hahaha xde la gurau je la...actually, recently moi hengat nk g bersenam menyihatkn badan so smbl2 brisk walking kt taman smbl usha mamat2 ensem bersenam lg fuyoooo ehhh hambooooi meh sini korek biji mata ~semgal so motifff bersenam smbl berkarok secara sendiri2 xde la rasa cm horror sgt ye takkkk :) haha target sblm bln 6 wey at least kena turun 5kilos aduyaiiii :( mencikkk r


So, ni la dia mp3 nye amek kaler hard pink...ntah nape asek beli brg kaler pink je :) eisya pn beli 1 tp kaler silver chantek gak




Sblm tu mak hajak g Sogo...MasyaAllah punye ramai la manusia...mcm xbese sogo...mane xpenah xde org...memjg je SALE tp END-YEAR nye SALE plg layannnn :) psiko tul...moi sgt xshuke g Sogo sbb ntah la xfeel la bile kena berebut2 masa nk soping *petua soping: jiwa kena tenang br bley wat pilihan yg bijak ahha mmg takkk la POYO je :D haa tu blum cite lg part time nk byr...haaa hamekkk beratur ko 18baris...ecehhh exaggerate melampau...xde la smp cmtu tp sbb nk layan bonda tersyg punye pasal...layannnn + hadappp :) yg pntg mak gumbira :P


Tapi moi cam acah2 xgumbira! cmne??? Dh la kena bergesel-geselan bersondol-sondolan sbb org ramai, pastu ssh cr parking...sebaik moi bijak g parking Maju Junction so kena la menapak skit...cian lenguh kaki mak sbb mak berjangok pakai kasut tumit tinggi berinci 2inci ~lol


Oleh kerana dh lenguh kaki jalan dr Maju Junction ke Sogo...mcm jauh sgt je kan...Sebagai upah mak hadiahkan ini! yeayyy! Electric massager...very handy u olsss...siap gan vibration bagai...bile urut je bergetar2...sgt best :) Thanks ye mak...ein shuke bangat...mlm2 sblm tdo sebuk duk tongoh kt perut...budget nnt lelemaksss perut tervibrate lalu mcair dan skligus mberi perut mantap seperti Jillian *ehh asal terpetik nama trainer The Biggest Loser ni :) bley la tu


2nd: Mimo a.k.a Electric Massager



3rd: Jam loceng menyempring :)

Lately moi sgt suke terlewat bgn mybe sbb dh biase keje ptg so bile keje pg kdg2 cam xsempat nk santek2 g keje blk2 make up kaler itu je, subang gelang sume tu if teringat nk pakai br ley terhegeh2 korek dlm kotak if takkk cik jam je jadi penyeri hari2...dh la alarm set kt hp capok moi tu bkn main mendayu2 lagunye...motif xmoo nnt terkezut if set lagu rancak cucuk langit...tp mmg xde motif la set alarm tp alarm bunyik tutup then smng tdo lg :( ishhh xsesuayyy tau

Oleh kerana itu, marilah menginvest duit sbyk 15igit utk jam loceng menyempring...mmg sgt menyempring hoccay! Mau nye jiran tetangga 3 tingkat atas bley dgr dia nye menyempring...letak plak jauh dr area tdo mmg terbaekkk :) sumpah bingit mmg ko kena bgn g tutup...bgn tutup then xde dh nk baring tdo blk...effective bkn??? Muahaha so mmg bagus





Hrmm buhsan r cite psl gadget ni...jom cite psl mkn plak...since kesinambungan rentetan nk kurus tu punye cite yg x abes lg la weyh...sabo :P

Moi skrg cm strict just nk mkn food yg acah2 cam healthy for weekdays. Low carbs low sugar more veggie more fruits :) Weekends melantak xpe...hahaha baik xyah ishhhh :P


Godek punye godek kt youtube, so terhasil la hidangan yg menepati pra-syarat seperti di atas :)


Nak tau ape? :D

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Fruit Parfait




Santapan org bujang yg konon2 nk diet tp cam xde motifff disitu bile tetibe ade eskem choc chip on top :D


Sgt handy resepi ni sbb just pakai fresh fruits gan yogurt sahaje ye. Try la buat. Time2 tgk tibe tgh layan movie kt HBO tu mmg sgt sesuayyyy :)




Sihat lagi menyihatkan :)

Thursday, December 30, 2010

Hat Off to Harimau Malaya, Thanks PM for the PH :)

Malaysia Boleh!!!


Moi bangga bile Harimau Malaya berjaya merobek baik punye ittew Garuda. Tahniah buat skuad Malaysia dlm perlawanan AFF Piala Suzuki 2010 dgn mantapnye merangkul aggrerat Mas (4) - Indo (2). Pemain Msia kini makin mnunjukkan belangnye tanpa was-was. Bravo sbb berjaya mpamerkan corak permainan yg hebat dan tidak lg sprt dulu yg ntah hape2 ~lol :P


Oleh sbb Team Malaysia menang, PM dgn baik hatinye mdeclare 31st Dec 2010 sebagai PH a.k.a cuti umum. Tengkiu Harimau Malaya. Thanks PM :) Moi mmg cuti so will entitle for RL yo :D Double trouble gleeful :P


Esok moi get invitation from Bestie to fine dine at the Curve generously sponsor by Abe Rehan. Ahaksss murah rejeki u olsss and then trus proceed sambut new year kt Ikea's area.


Baiklah. Tak moo citer manyak2 sbb nk memikirin psl new year 2011 resolutions plak huhuhu gile poyo muahaha :)


Esok baru ceritera psl new year eve nye celebration altogether with moi's 2011 reso hoccay :)


p/s: Esk 31st, so jom terjah Baskin Robbin sbb dpt 31% discount. Yummy dummy :D





new moi,

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"



GA by Tuan blog eqbalzack adalah dikira sebagai last wrappin up GA for 2010. Maka moi ingin mcuba nasib kot2 ade luck eh but if xde pn xpe anggap je sebagai pemeriah suasana hehhehe yg penting sapot menyapot rakan2 blogger seantero sekalian yo :D

Hadiah GA special from IKEA...moi likey it mucho2 :D

So syarat contest sgt la mudah se"easy" membuat ABC huhu :)

1. Jadi follower Tuan blog - checked
2. Letak banner then link kan - checked
3. Tag 1 blogger - checked * moi tagged moi's cousin tia a.k.a atie :D


Tarikh tutup: 1.1.11 jam 1.11 pagi

Jom join ramai2 :)


ade rejeki menang yo :)

Tuesday, December 28, 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI

Tadaaaaaaaa :D

Jom terjah contest "Feel free to fly" from Mr.F's blog. Moi sgt terkesima utk bergedik santai menjoinkn diri tanpa was-was sbb contest beraksi gegar tanah ni mmg meruphekan trademark setiap kali ade seisi "cam-whoring" ~teehee :D *mmg kena gan jiwa mak u olssss muahaha wlpn bermuatan lebey bkn penghalang utk beraksi lompat raksasa grodot lompat :P


Yang paling menarik tertarik d boom bile hadiahnye adalah wangian dr Body Shop....double yeayyyy :)


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00


Tapi part yg paling mencabar bile pemilihan pemenang dibahagi kepada 3 peringkat, ni details moi copy n tempek dr the organizer :)


Peringkat 1
-Sebanyak 50 gambar terbaik daripada keseluruhan penyertaan akan dipilih oleh Tuan Tanah berdasarkan gambar yang WOW! dan caption yang menyelerakan!


Peringkat 2
-TOP 50 yang telah dipilih akan disenaraikan, dan undian akan dijalankan untuk memilih 20 gambar terbaikuntuk memasuki TOP 20. Untuk peringkat ini, undian terletak 100% di tangan pengunjung atau pembaca blog ini atau kipas susah mati peserta yang terpilih. Undian akan dijalankan selama 7 hari. Terpulang kepada para peserta yang terpilih untuk mempromosikan gambar masing-masing untuk di vote. Nak buat entry ke, nak sebar dekat fb ke, tweet tweet ke, iklan kat paper ke...terpulang pada inisiatif individu. Setiap pengunjung hanya dibenarkan untuk membuat satu pilihan sahaja.


Peringkat 3
-TOP 20 akan dinilai oleh 4 orang juri professional iaitu Tuan Tanah sendiri, Roommate Tuan Tanah dan 2 orang Best Friend Tuan Tanah. So, 70% markah keseluruhan datangnya dari markah juri professional dan30% lagi adalah datangnya dari undian pengunjung blog ini yang akan dibuka semula selama 4 hari sahaja (undian peringkat 2 tidak mempengaruhi undian akhir).

So, 70% + 30% = 100%


*Hamekkk ko, bkn calang2 je nk menang siap dh mcm masuk pertandingan acah2 Mari Menari r plak :D ~layannnn zasssss :P


Maka dgn ini, moi menempet beberapa pics kepelbagaian aksi gegar tanah "Shall We Dance in the airrrrrrrr???" :D







Takkk dilupain aksi gegar tanah secara solomon :D








Okey terlebeyyy sudey di situ...if bley gile kuase taruk sume gmbr2 ni msk contest, nahhhh hamekkk sume gbr2 lompat xhengat dunia ni tanpa ragu2 dipertaruhkan *muahahaha xhagak2 wey :)

Oleh kerana kena berhagak2 so makanye moi terpaksa la memilih 1 je la utk dibawa ke tengah ke tepi ke depan asal bleyyy mane2 arah yg pntg sampai ke muke pengadil hehehe :D


Setelah menimbang segala faktor2 seperti cuaca, geografi, keindahan panorama, kerjasama antara model2 lompatan serta gaya free style xberbayar msg2 muahaha :P


Dengan ini, moi memilih......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


"Lompat GRODOTSsss lompat"

So, syarat lain is moi kena tag 3 bloggers tapi sume followers moi adalah amat dialu2kan utk join ye :P


hope to win,

Saturday, December 25, 2010

Merry Xmas :)




Brangelina
Poshbeck
Aiswarya Rai Bachnan
Oprah
&
Moi :D

All these STAR wish you and your family and friends a very Merry Xmas and a happy New Year.

May all your holidays be happy and may you have a year blessed with joy, love and abundance :)





May joy and happiness snow on you,

Thursday, December 23, 2010

sepatu tu tu tu tu ku :)

Salam ladies,


Dua tiga arini moi cam dh pasang niat hengat nak g terjah kedai kasut yg ade BIG sale sbb tetibe cam dh xde kasut nk pakai g keje *amacam ok x alasan nk beli kasut baru? bley terima kan alasan yg acah2 relevan gan isu yg dihadapi which is tetibe xde kasut yg sesuay nk g reje muahahhahaa wuttttt a lameee lor :) beli je la weyh huhu :D


Disebabkan msk keje dikala ptg maka moi mpunyai byk masa di kala pagi utk kuar mengusha kasut2 chantek lg ade discount 50% mbuatkan bebola mata juling atas bwh bwh atas serta skligus myebabkn tuan empunya diri bagaikan cacing kepanasan selg tidak menengok kasut2 yg sebuk duk memanggil kt dlm tu u olsss...sgt tidak dpt menahan maka tanpa ragu2 moh terjah kedai kasut ittewww yeehaaa :D


Janji nk tgk wedges utk buat basahan g keje je...yuppp 1 wedges sahaje :) bukan ape senang r nnt xde la duk pakai heel menjangok buat sakit kaki je...dh la mengajar kt depan tu kena berdiri kan...ehh suke plak duk berdiri lama2 sbb sebuk gak gan heel 18inci nk maintain berjangok nye pasal...ehhhh xkoser mak nyahhh ishhh wat lenguh jari-jemari kaki hoccayyy xsesuay :(


Oleh itu, mari g usha kot2 ade yg chantek berseri2...dh la half price...double yeayyy la moi :D i loooikeee :)


Usha punye usha try punye try nahhh amek ko hasil tangkapan kali ni...konon nk wedges je :D


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






Hadapppp...adoi soryyy takkk bape nk bley menahan la weyh...bkn 1 atau 2 atau 3 atau 4 tetapi 5 kasut diborong tanpe segan silu tanpa was2 tanpa memikirkan tentang masa dpn dusssss meh sini siku pala sket :( MasyaAllah dimanakah self-control anda cik Ain ooiii??? :(


Kononnye nk wedges SAJE...bkn setakat wedges, pump, sandal malah heel juga terselit skli :) ya ampun pd diri sndr hoccay janji xbuat lg muahahaha ok tipu :D




Nah taruk pic empunya diri plak bley nmpk x nur kegumbiraan terpancar di wajah suci dlm debu ni :P hrmmm xde celah mane la nur nye dek nun...muke acah2 myesal acah2 tersentap acah2 berjanji xmoo buat perangai borong tak semena sesukesuki hati :(



confession.of.shoehoclic,