Friday, December 31, 2010

Gadget for 2011 :)

Lets wrapping up 2010 nicely peeps ~lol


Ok, cite basi ni duk peram nk wat entry pekasam masam2 manis sbb dh hujung2 thn ni duk sebuk nk cite psl new year, psl plan nk celebrate new year la, then merapu & meraban azam baru *thn lpsnye yg di bring forward :D utk next year plak...senang cite sume cite psl new year 2011...enthusiasm sungguh :P


Tajuk entry acah2 mcm la aku ni gadget freak noh ~lol msk thn br mesti sume nk br kan? hp br! kete br! bf pn nk br! bley cm gitu? Part bf tu bley di bwk berunding :) tp yg lain2 tu harusss bin wajib la xbley cm gitu weyh...tiada motif yg berpaedah di situ hoccay :P selagi sume ok bley pakai wtpe nk yg baru ehhh mindset perlu diubah tau...xbaik membazir

Amboi Ain baekkk punye taskirah mcm gud-gud je awak tu ~yuhuuu dusss :D


Ok sbnrnye nk cite aritu time christmas moi paw mak gan my lil sis few items yg if g gadai blk bley wat investment utk ms dpn yg gumilang hahaha sengal :D nk kena sekeh pala laju2 gan mak haaa silala wat ~teehee

nk tjk rambut slh teknik perm tu jd cam herot pekot :D

encem takkk saya??? Ade acah2 SRK kan kan kan :D

adek & eisya

geng purplish ready to shop till drop

mane dey dpt baka domokss ni :D

Dah udahhh skit2 merepeknye :D Hrmm baiklah kwn2 sekalian biarlah moi mperkenalkn 2 gadget baru yg dirumuskan khas utk merealisasikan impian dan azam utk 2011 which is??? get rid those fatty flabby extraaass lelemaksss vavisss di setiap pepenjuru body ok! haha cam hina dan keji noh munyiknye eh :P


1st: MP3 player

Thanks eisya belanje akak mp3 ni wlpn kena tmbh 50igit duit sndr...br hengat nk paw secara cargasnye ~lol

Ok, mp3 sony yg lama tu sedekah kt eisya pastu gan selambe dia kasi cuci dlm washing machine...baekkk punye bersih lg bersinar hahaha wlpn rupe paras santek tp xgune if dh xbergune lg...mp3 player downgrade function jd acah2 pendrive...sebaik ley gune :) apa daa!!!

Oleh itu, dgn cargas adek gan kakak bergabung tenaga mheret si ibu g Digital Mall nk g beli mp3 baru so xyh bercedey berduka nestapa bagai lg :( motifff ??? So, ape kena mgena mp3 gan impian dan harapan 2011 ni??? mp3=mbantu utk kurus??? apakah hubungan algebranya di situ :D u olsss pk la sndr hoccay :)


Hahaha xde la gurau je la...actually, recently moi hengat nk g bersenam menyihatkn badan so smbl2 brisk walking kt taman smbl usha mamat2 ensem bersenam lg fuyoooo ehhh hambooooi meh sini korek biji mata ~semgal so motifff bersenam smbl berkarok secara sendiri2 xde la rasa cm horror sgt ye takkkk :) haha target sblm bln 6 wey at least kena turun 5kilos aduyaiiii :( mencikkk r


So, ni la dia mp3 nye amek kaler hard pink...ntah nape asek beli brg kaler pink je :) eisya pn beli 1 tp kaler silver chantek gak




Sblm tu mak hajak g Sogo...MasyaAllah punye ramai la manusia...mcm xbese sogo...mane xpenah xde org...memjg je SALE tp END-YEAR nye SALE plg layannnn :) psiko tul...moi sgt xshuke g Sogo sbb ntah la xfeel la bile kena berebut2 masa nk soping *petua soping: jiwa kena tenang br bley wat pilihan yg bijak ahha mmg takkk la POYO je :D haa tu blum cite lg part time nk byr...haaa hamekkk beratur ko 18baris...ecehhh exaggerate melampau...xde la smp cmtu tp sbb nk layan bonda tersyg punye pasal...layannnn + hadappp :) yg pntg mak gumbira :P


Tapi moi cam acah2 xgumbira! cmne??? Dh la kena bergesel-geselan bersondol-sondolan sbb org ramai, pastu ssh cr parking...sebaik moi bijak g parking Maju Junction so kena la menapak skit...cian lenguh kaki mak sbb mak berjangok pakai kasut tumit tinggi berinci 2inci ~lol


Oleh kerana dh lenguh kaki jalan dr Maju Junction ke Sogo...mcm jauh sgt je kan...Sebagai upah mak hadiahkan ini! yeayyy! Electric massager...very handy u olsss...siap gan vibration bagai...bile urut je bergetar2...sgt best :) Thanks ye mak...ein shuke bangat...mlm2 sblm tdo sebuk duk tongoh kt perut...budget nnt lelemaksss perut tervibrate lalu mcair dan skligus mberi perut mantap seperti Jillian *ehh asal terpetik nama trainer The Biggest Loser ni :) bley la tu


2nd: Mimo a.k.a Electric Massager



3rd: Jam loceng menyempring :)

Lately moi sgt suke terlewat bgn mybe sbb dh biase keje ptg so bile keje pg kdg2 cam xsempat nk santek2 g keje blk2 make up kaler itu je, subang gelang sume tu if teringat nk pakai br ley terhegeh2 korek dlm kotak if takkk cik jam je jadi penyeri hari2...dh la alarm set kt hp capok moi tu bkn main mendayu2 lagunye...motif xmoo nnt terkezut if set lagu rancak cucuk langit...tp mmg xde motif la set alarm tp alarm bunyik tutup then smng tdo lg :( ishhh xsesuayyy tau

Oleh kerana itu, marilah menginvest duit sbyk 15igit utk jam loceng menyempring...mmg sgt menyempring hoccay! Mau nye jiran tetangga 3 tingkat atas bley dgr dia nye menyempring...letak plak jauh dr area tdo mmg terbaekkk :) sumpah bingit mmg ko kena bgn g tutup...bgn tutup then xde dh nk baring tdo blk...effective bkn??? Muahaha so mmg bagus





Hrmm buhsan r cite psl gadget ni...jom cite psl mkn plak...since kesinambungan rentetan nk kurus tu punye cite yg x abes lg la weyh...sabo :P

Moi skrg cm strict just nk mkn food yg acah2 cam healthy for weekdays. Low carbs low sugar more veggie more fruits :) Weekends melantak xpe...hahaha baik xyah ishhhh :P


Godek punye godek kt youtube, so terhasil la hidangan yg menepati pra-syarat seperti di atas :)


Nak tau ape? :D

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Fruit Parfait




Santapan org bujang yg konon2 nk diet tp cam xde motifff disitu bile tetibe ade eskem choc chip on top :D


Sgt handy resepi ni sbb just pakai fresh fruits gan yogurt sahaje ye. Try la buat. Time2 tgk tibe tgh layan movie kt HBO tu mmg sgt sesuayyyy :)




Sihat lagi menyihatkan :)

No comments:

Post a Comment