Monday, January 31, 2011

Finally...she speaks up!

Dear Ms Bestie-no-more,


Thanks for your kind confession. I've being waited for it for ages now. Still no sorry for what you did. Wtfish? Your bullshit reasons of your real bastard act is totally unacceptable. 


Im sorry for what i said to you but i said it from the heart. Sorry, when you bumped into me and say something i just dont feel like looking at your friggin face. Arghhh it's feel like the boiling button is being switch on. You can come up with all the lousy lame reason of your act but still i think it's noob :(


Bestie-no-more, you know what? Lets me define the word bestie. Well, Bestie is someone you trust, you can rely on, you share things joy & sorrow and you being up and down together but i dont see all those values in us. So, i pray to Allah swt for your good life. Amin. I hope you have a better life. 


You are right, you freakin know me well, huh? I bet you did but yeah, i dont know what's you now. I really dont know what happen to my bestie. It saddened me alot to lose someone i care and love but we have to accept that sometimes people change out of nowhere or maybe i just dont know you anymore :(




to lose someone you love is hard,

30 Days Photo Challenge! # Day 17

A picture of something that has made a huge impact on moi's life recently


Moi gain extra kilos due to these unlimited craving for indulgence finger lickin good foodie. Hell yeah, it's really gives huge impact of being arghhh fatso :(


Confession.Of.Day.17,

Krisis Hosni Mubarak di Mesir :(

Salam,


Walaupun moi dlm mode bercuti ala2 nk hiatus di kampung halaman dgn tenang tp bile blogger seantero sana sini duk sebuk cite psl krisis yg teruk di Mesir...as human being yg terdetik perasaan sedey gan ape yg berlaku so moi nk "kopicat a.k.a forwarding" psl isu ni dan hopefully kite sama2 dpt membantu ape yang termampu. InsyaAllah. 


Tak sangka isu revolusi psl kepimpinan Hosni Mubarak makin teruk dan sgt tidak terkawal. Ramai pelajar Malaysia yang terkena tempias mcm kes rompak dan rogol. SubhanAllah :)


1. Huru-hara dan rusuhan di hampir semua tempat di Mesir
Rusuhan berlaku merata-rata tempat, orang awam bertempur dengan polis dan tentera…ramai terkorban, ramai cedera parah. Orang yang tak bersalah pun boleh jadi mangsa tanpa sedar.


2. Internet, Komunikasi Telefon Bimbit disekat
Dah beberapa hari sejak kerajaan Mesir menyekat Internet dan komunikasi telefon bimbit serta servis blackberry. Menyukarkan orang ramai untuk berhubung.
Ramai ibu bapa di Malaysia risau keadaan anak mereka di Mesir yang gagal dihubungi dan tidak tahu keadaan terkini isu di sana.


3. 6000 banduan terlepas dari penjara
Antara kes “prison break” terbesar setakat ini…6000 banduan telah terlepas dari penjara. 6000 tu jumlah yang sangat ramai, dan agak-agak apa banduan yang dah lama kena penjara akan buat bila dah terlepas?
Tak mungkin mereka insaf…yang pasti keganasan meningkat dan ramai menghadapi ancaman teruk.


4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak
Dengar berita ada pelajar Malaysia di Mesir yang telah menjadi mangsa rogol dan rompak. Rumah yang didiami mereka dicerobohi dan mereka tinggal dalam ketakutan.
Ini bukan perkara main-main kerana melibatkan maruah dan nyawa rakyat kita sendiri. Minta pihak kerajaan Malaysia memandang serius perkara ini, sebab kalau ikutkan coverage di akhbar dan tv sekarang memang langsung tak dipandang serius.


5. Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan
Tahu tak apa masalah besar bila darurat berlaku? Ramai akan menghadapi masalah tempat tinggal sebab macam dinyatakan di atas, kena ceroboh, kena bakar dll. Nak makan pun susah, kedai mana yang berani buka time kecoh-kecoh macam nie.
Lagi parah bila ada kemalangan, luka-luka dan terkena penyakit. Silap-silap dari sakit ringan-ringan boleh maut sebab tak dapat rawatan sepatutnya.


6. Bloggers seluruh Malaysia, take note!
Sebarkan maklumat berikut dan minta kerajaan Malaysia memberi priority sebaik mungkin untuk isu ini.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blogKrisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
TwitterDyyaDizarch
BlogNadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia

7. Sebar-sebarkan berita mengenai ini

Mintak tolong sebar berita ini di facebook, twitter, yahoo messenger, email dll. Nak copy paste tak bagi kredit pun tak kisah kali ini, yang penting kita nak maklumat ini tersebar.


8. Bacaan berguna
Bagi yang tak tahu menahu mengenai isu ini boleh baca beberapa link berikut:



Yang paling penting, sama2 la kite berdoa untuk keselamatan umat Islam kt sana. Amin.


p/s: Nak tahu more psl Hosni Mubarak thingy, bley tune to Al-Jazeera channel Astro tu ye. 


Sekadar menyebar,

Sunday, January 30, 2011

30 Days Photo Challenge! # Day 16

A picture of someone who inspires moi



Despite the absence of limbs, he is doing like normal person. And that's what we call the strength of minds to success that inspires moi.

He said:


"I never met a bitter person who was thankful. Or a thankful person who was bitter." "If I fail, I try again, and again, and again. If YOU fail, are you going to try again? The human spirit can handle much worse than we realize. It matters HOW you are going to FINISH. Are you going to finish strong?" "The challenges in our lives are there to STRENGTHEN our CONVICTIONS. They are NOT there to run us over." 




Confession.Of.Day.16,

Saturday, January 29, 2011

Lets activate H.O.L.I.D.A.Y mode yo!

Officially declare that at this mo, the holiday button is switched ON.


Happy Wilayah Persekutuan and Happy Chinese Year and Happy Holiday all :)


May this festive season will bring us together.  



who says we cant cam-whore in lavatory :P

p/s: today moi heading off to North for a whole week for some refreshment and rejuvenating before back to work :) yeayyy!!! 


On hols mode,

Friday, January 28, 2011

30 Days Photo Challenge! # Day 14

A picture of someone moi could never imagine life without


We do share the same DNA :)


Confession.Of.Day.14,

30 Days Photo Challenge! # Day 15

A picture of something moi want to do before die



Insya'Allah, Someday moi will love to travel around the globe and just follow the heart where it wants to go :) 



Confession.Of.Day.15,

Thursday, January 27, 2011

30 Days Photo Challenge! # Day 13

A picture of moi favorite band or artist



Tan Sri P.Ramlee

An actor, singer, comedian, composer, screen-writer, film director and producer. 

That's the real artist that nobody can replace him because he is the legend of Malay Artist ever.

Al-Fatihah to him




Confession.Of.Day.13,

Wednesday, January 26, 2011

'Riang-Ria'dah :)

Salam Ladies,


How's your weekend peeps? Mine was pretty exhausted and awesome. Been-there-done-that kinda thingy. Neways, last week moi with besties as usual will come up with the same bored plan of spending whole saturday at our 2nd home which scream "Boreness" yo :( The same friggin place to hang out for the past years is totally "nayy-ahh-cant-take-it-anymore". Yep. Buhsan bley??? :(


Eh, mende aku merepek ni yeh complain byk tp action-plans xde baik duk diam2 hadap segalanye dgn rela sudey :D So, oleh itu cik Puteri Norashegin memberi idea bernas utk beraktiviti "riang-ria"dah, riang-ria smbl beriadah. Hrmm mcm sync je hayat tu. I like *smbl click 18kali button like ~lol :)


Maybe ramai yg dah pegi or mmg selalu pegi tp yg pasti this is my very 1st time ye :) *xpenah lg pegi sbb selalu mmg xamek pot pon tempat selain yang sewaktu dgn kawasan penginapan moi :( Ishhh dasat tul ~lol :D


Dan kerana perasaan jemu yg meluat-luat *wujud ke hayat ni??? salah meluap-luap haha :P dgn tempat riadah kebiasaan kami, maka hari Ahad lepas kteorg buang tebiat skit g terjah TAMAN BOTANI NEGARA S.A a.k.a BUKIT CAHAYA SERI ALAM. Nak info di SINI ye :)


Not bad tempat ni, sgt sesuay utk family nye activity. Boleh ronda-ronda dgn train yg ala2 mcm kt zoo tu atau sewa basikal jln2 round2 tmpt2 menarik kt area hutan simpan ni :) Best. Sgt suke :) 


Mula2 smp je, kteorg tgu bas taman sbb better naik bus drpd nk berbasikal tgh2 buta tu kan...mmg xkoser mak nyah bersukan time matahari terpacak bukan sunny lg tu dh kategori sunburnt jawapannye...yg paling memaruah calarkan diri msg2 bile kteorg adalah mahkluk paling liat bgn pagi haruslah acah2 plan nk g pagi2 kononnye tp hampeh kul 2pm br smp kt tmpt kejadian hoccay :( *teruknye bahasa bm aku ---> baru sedar ke ain oooi arghhhh worst :P


Bus rounds few places mcm taman haiwan, taman burung, taman 4 musim (skrg time winter), taman hiasan, taman cendawan, taman orkid, perkampungan budaya macam2 taman la :) Tapi tak semua la kteorg pegi, just pegi taman2 yg mcm nampak best je utk tujuan cam-whoring ye ahha cm bese :P




















Nmpk tak acah2 salji winter sonata hehe nk msk? bley byr 3igit je...sejuk dia sama je mcm kt londoh bkn london eceh ye la kteorg xpakai winter gear...baju cejuk bulu2 kambing xde ye sorry :D haha teringat nostalgia g beijing wlpn winter dh abes tapi sejuk dia MasyaAllah baju 5-6 lapis blum tentu bley tahan wlpn lelemakss vavis melambak mmg xdpt membantu yeh ~lol


Bile dh puas main kepal2 buat iceman kt london, blk mesia smbg main beskal plak hahaha bongoksss :D


Naik beskal lg bes wlpn sakit bon-bon :D boleh hidup udara segar lg nyaman dan back to nature. Therapeutic. 

















Kayuhan beskal for 1 and 1/2 hour mmg bley wat kaki jd runcing haha lenguh ok :D maybe sbb dh lama xbersenam for good so stamina cam acah2 hampeh...naik bukit kena tolak beskal ye :P maap mmg xmampu nk berlagak hebat time naik bukit muahaha :) 


Ape-pun, kteorg sgt la lucky sbb betul2 abes naik beskal, hujan turun super hebat. Stuck kt bus stand smbl makan eskem pakcik moto. Moi beli jajan time skolah2 dolo adalah sgt cedap. Kopok oren kuar kaler kt tgn tu mmg best :P 


Thanks put gan yeq. Next xtvt mane? Jom mengasah bakat fotograpi plak...KL Bird maybe??? What say U??? 


'Riang-ria'dah,