Wednesday, January 26, 2011

'Riang-Ria'dah :)

Salam Ladies,


How's your weekend peeps? Mine was pretty exhausted and awesome. Been-there-done-that kinda thingy. Neways, last week moi with besties as usual will come up with the same bored plan of spending whole saturday at our 2nd home which scream "Boreness" yo :( The same friggin place to hang out for the past years is totally "nayy-ahh-cant-take-it-anymore". Yep. Buhsan bley??? :(


Eh, mende aku merepek ni yeh complain byk tp action-plans xde baik duk diam2 hadap segalanye dgn rela sudey :D So, oleh itu cik Puteri Norashegin memberi idea bernas utk beraktiviti "riang-ria"dah, riang-ria smbl beriadah. Hrmm mcm sync je hayat tu. I like *smbl click 18kali button like ~lol :)


Maybe ramai yg dah pegi or mmg selalu pegi tp yg pasti this is my very 1st time ye :) *xpenah lg pegi sbb selalu mmg xamek pot pon tempat selain yang sewaktu dgn kawasan penginapan moi :( Ishhh dasat tul ~lol :D


Dan kerana perasaan jemu yg meluat-luat *wujud ke hayat ni??? salah meluap-luap haha :P dgn tempat riadah kebiasaan kami, maka hari Ahad lepas kteorg buang tebiat skit g terjah TAMAN BOTANI NEGARA S.A a.k.a BUKIT CAHAYA SERI ALAM. Nak info di SINI ye :)


Not bad tempat ni, sgt sesuay utk family nye activity. Boleh ronda-ronda dgn train yg ala2 mcm kt zoo tu atau sewa basikal jln2 round2 tmpt2 menarik kt area hutan simpan ni :) Best. Sgt suke :) 


Mula2 smp je, kteorg tgu bas taman sbb better naik bus drpd nk berbasikal tgh2 buta tu kan...mmg xkoser mak nyah bersukan time matahari terpacak bukan sunny lg tu dh kategori sunburnt jawapannye...yg paling memaruah calarkan diri msg2 bile kteorg adalah mahkluk paling liat bgn pagi haruslah acah2 plan nk g pagi2 kononnye tp hampeh kul 2pm br smp kt tmpt kejadian hoccay :( *teruknye bahasa bm aku ---> baru sedar ke ain oooi arghhhh worst :P


Bus rounds few places mcm taman haiwan, taman burung, taman 4 musim (skrg time winter), taman hiasan, taman cendawan, taman orkid, perkampungan budaya macam2 taman la :) Tapi tak semua la kteorg pegi, just pegi taman2 yg mcm nampak best je utk tujuan cam-whoring ye ahha cm bese :P




















Nmpk tak acah2 salji winter sonata hehe nk msk? bley byr 3igit je...sejuk dia sama je mcm kt londoh bkn london eceh ye la kteorg xpakai winter gear...baju cejuk bulu2 kambing xde ye sorry :D haha teringat nostalgia g beijing wlpn winter dh abes tapi sejuk dia MasyaAllah baju 5-6 lapis blum tentu bley tahan wlpn lelemakss vavis melambak mmg xdpt membantu yeh ~lol


Bile dh puas main kepal2 buat iceman kt london, blk mesia smbg main beskal plak hahaha bongoksss :D


Naik beskal lg bes wlpn sakit bon-bon :D boleh hidup udara segar lg nyaman dan back to nature. Therapeutic. 

















Kayuhan beskal for 1 and 1/2 hour mmg bley wat kaki jd runcing haha lenguh ok :D maybe sbb dh lama xbersenam for good so stamina cam acah2 hampeh...naik bukit kena tolak beskal ye :P maap mmg xmampu nk berlagak hebat time naik bukit muahaha :) 


Ape-pun, kteorg sgt la lucky sbb betul2 abes naik beskal, hujan turun super hebat. Stuck kt bus stand smbl makan eskem pakcik moto. Moi beli jajan time skolah2 dolo adalah sgt cedap. Kopok oren kuar kaler kt tgn tu mmg best :P 


Thanks put gan yeq. Next xtvt mane? Jom mengasah bakat fotograpi plak...KL Bird maybe??? What say U??? 


'Riang-ria'dah, 

No comments:

Post a Comment