Sunday, January 16, 2011

Tak Setuju & Tak OK, ok!

Salam semua, 


First thing 1st, moi nk share about sumthing. Nk clarify things that people might have in mind. Assumption yg dorg buat or fikir after moi publish one album in FB pasal "Preparation for the Day" *wink (^_*)


Well, guys moi selalu mempraktik quote dari one of the moi's idol, Tun Mahathir


He once said that...


"I don't accept things at face value, you cannot trust what you hear or see. Don't jump to conclusions without thinking.” Mahathir Mohamad.


So, hell yeah. Kita tak boleh nak terus menilai satu2 perkara by just looking at it. It might bring a totally different things from the things yang kita fikir. Betul tak? Hahaha :D


Pictures tu semua adalah propa sahaja. It's actually for different person. 


Baiklah. Kepada semua yg sangat concern atau "kepochi-nk-tahu" :D dgn meng"private-message" moi beria2 tanye mengenainya seperti "woit, gile ko dh nk kawen, status ckp single, gmbr muka boyflen pn tadak, tetibe je dh nk kawen. Apepun, tahniah". This is my answer ---> InsyaAllah ade jodoh nanti. Akan ku kabar dan war-warkan seantero. Berita gembira pasal mendirikan Masjid mestilah dikongsi bersama. Betul tak?


Ramai gak yg PM. hahaha :) Kelakar pun ade. 


Ok. Settle pasal clarification. *eceh mcm gud2 je cik Ain ni, menyampah tau :P


This weekend moi teman mak & ayah untuk settle few items utk preparation wedding adek moi nanti. Iye wedding dia. Bukan saya. Walaupun, it's alarming * ayat poyo dlm email psl keje saya pinjam :) that i need to think pasal bile nk kawen dan kena buat recording jawapan ala2 F&Q nye spot soalan & jawapan lazim yg bakal ditanya, so nnt bile saudara-mara tanya je, trus on PLAY decorder tu takde la lenguh berbuih2 air liuq nak menjawab hahaha :P *ko ingat ni lawak ke??? ok. maaf. saya memang sengal :(


Sebab adek dh bagi mandat utk urus psl ape2 je psl wedding dia. Eh cop, ko plak buat ape, goyang kaki? *lawak mintak kaki ~lol Ok ok better jangan kacau ko sebab org tau ko kusut hahaha elek sudeyyy :P


Jom pegi terjah kedai2 yg berkaitan dan sewaktu dgn agenda ~yuhuuu *kenape aku yg acah2 ober di situ :D



























Ok. Settle usha2 beli ape2 yg patut. Gather some ideas about the whole things then now switch focus to kenduri Majlis Tahlil cum Perbincangan Big Family plak. 


To be warned, ape yang akan moi spill out here most probably akan kedgran a bit harsh but still yeah. 


Mcm mane nk ckp eh? Seriously, betul la ape org selalu ckp, it's really hard to please everybody, even if we try pun we'll end up being hurt atau sakit hati sakit jiwa ulam jantung segala :) WTFish is that suppose to be? Bukan ke bende baik kita suppose to give our concise understanding & coorperation to make it run smoothly? 


Adoi. Please Ain straight to the hell point. Okey, last night all the VVIP nye relatives were gathered sebab we some how need to discuss about the date and other important stuff. That's what we are, Malay nye culture, kita mmg sgt mementingkan pendapat semua orang. Good. We take good care about what people likes and thinks and how convenience it's gonna be to all of them. But, how about us? Hell yeah, us. Us referring to moi's family who are going to face all the circumstances :( from the lousy decision-making sbb nk make things convenience for THEM. And the whole just agreed. Mum and dad agreed sebab nk jaga hati and trying to be flexible i quess tapi deep down inside they are not because it's really arghhh bullshitto :( *sorry for vulgar word but yeah moi screwed up by this :(


To be frank, the decision they made was pretty much ridiculous. 2 ceremonys in 1 day. How stupid is that? Gosh gile ke ape nk push both dlm 1 hari yg sama? Tak fikir ke penat both families nk terkejar2 sana sini? Ingat ni upacara penyampaian sekolah yg bole settle 2 -3 jam je. Paling xbole bla bile reason nk both ceremonys skli buat sbb majlis kt moi's house in Jitra and Perlis. Most relatives are coming from KL so it's better buat both Saturday so Sunday bley rehat katenye. OMG, nak cakap narrow/shallow minded ckp org mude tak respect org tua tapi mmg tak boley bla. Moi definitely need to do something over this. Bukan nak over-reacted or make things big deal but wedding is big deal la jawapannye. Once in a lifetime lain la kalau memang pasang niat nk kawen 18kali then lain citer. MasyaAllah. Sabar je la :(


To those whom it may concern, wedding is one time nye event bukan mcm exhibition tiap2 tahun ade. Plus pikirlah other people jugak jgn nk sedap pikir yr own keselesaan je. Ape salahnye amek cuti utk majlis family bukan org lain pon. Bukan nye minta cuti smp seminggu mengalahkan pengantin pon ~lol If susah sgt xpe, we understand if you have constraints to go both. At least make it to our family pon dh syukur alhamdulilah. 


Susah jadi org melayu ni bila adat dh mengatasi hukum syarak. Yg perlu dan wajib yg kite utamakan ni tak yg konon2 adat tradisi tu la duk sebuk nak pulun.


Ape pun...kata putus para sedara2 VVIP sekalian, maafkan saya sbb saya TIDAK SETUJU & TIDAK OK! 


This is my family event. Our family need the support and really appreciate your contribution towards it. Cuma desicion yg dibuat adalah tidak logik dan sedikit sebanyak akan menyusahkan kami seisi keluarga. Sebagai anak sulung, moi object it. Seriously, bloody dont care sbb kebahagian keluarga lebih penting!  Dan sape2 yg menyokong, aunty2 gan uncle2 i know gossip kite yg agak tergantung sbb dh lewat sgt. Xpe kite akan fight for this. Ape yg penting, KERJASAMA hehehe :D


Ya Allah, hanya padamu tempat untuk kami berdoa supaya dipermudahkan semua nya. Amin :)

No comments:

Post a Comment