Thursday, February 24, 2011

Ape kata Dr.Fadzilah Kamsah?

Sana sini kt news feed FB tu sebuk dgn ramalan Zodiak ikut bulan kelahiran from Dato Dr.Hj Fadzilah Kamsah. 


Jom, moi nak share ape kate Dr.FK psl mereka2 yg berbintang LIBRA a.k.a Octoberian ni :)




Amboi Dr. FK siap thumb up lagi. Bagus eh geng Octoberian ni Dato??? ~lol *perasantan deh :D  


Mari mengungkap setiap point ramalan sama ada auta atau fakta eceh hayat xbley bla mengungkap katenye haha *suke suki je ckp auta, ya ampun Dr.FK :)

  • Tidak pandai berbohong / berpura-kura ---> tepat, jgn suh moi berbohong sunat atau wajib sbb agak kureng skillful di situ. Pasti kantoi di tgh jln. Berani kerana benar wlpn tidak melakukan perkara yg benar huhuhu :P
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan ---> Memang cepat simpati, susah nk say NO, acah-acah baik padehal xpon haha dan agak mementingkan bestie. Gigirl friends dulu br Boboy friends ayoyo lariksss :D ok la tu ladies 1st wut???
  • Hatinye mudah terusik tapi merajuknye tidak lama ---> yeke, its more like easy to forget & forgive tapi once merajuk bley tahan lama gak sbb hooyeah kapala batu itu EGO besar juga :P
  • Tidak menolong org kecuali diminta ---> gile hati kering tapi ye kot...ishhhh agak keji di situ :(
  • Suka melihat dari perspektif sendiri ---> ayat sopan sgt tu. Put it this way that i dont care what ppl thinks as if i rather be hated to be me instead of be loved for being some1 else. Sumpah selfish :(
  • Tak suke terima pandangan org lain ---> A'ah la. Tak bape nak LIKE. Tapi agak2 r xde la up to the level smp jadi "i-am-ms-know-everything-your-idea-is-not-matter-at-all". Moi tend to agree for disagree but in certain circumstances je. 
  • Daya firasat yg sgt kuat ---> yup, moi's nye 6th sense, instinct selalu mmg persis dan tepat dgn ape yg dirasai. Bagus bile instinct kuat ni sbb it gives signal of sumthg yg buat moi supaya jd alert/beware :)
  • Suka melancong, sastera dan seni ---> yezzaaa, btul btul btul :D moi is so into all of these yo :)
  • Penyayang, pengasih & lemah lembut ---> caring & loving tu ye kot tp part lemah lembut tu xbape nk kena la...moi is so damn loud...mane celah wey lemah lg lembut nayyy :P
  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran ---> uwaaaa, mmg kena setempek atas btg hidung ni :( 
  • Suka berbual ---> bergossip, anyam ketupat smbl mengumpat ishhh xde la...mane ade ~lol mulut saya didesign utk mengaum mknan je tau muahahaha yela tu :D
  • Suka org yg syg padanye ---> love people who loves & adore moi. Sgt terharu-biru-jingga segala kaler warna-warni mcm halo atas kepala hoccay!
  • Suke ambil jln tgh ---> take things easily, aah la. Asal bley je tau ishhh mmg xbley bla :(
  • Sgt menawan & sopan ---> menawan-tetawan tu konon2 ade la skit kot *pengsan tapi sopan tu ala2 seperti tidakkk lgsg ye ohh not even close pon :S
  • Kecantikan dlm & luar ---> meh sini nk belek skit kt mane yg santek dlm & luar tu!!! ~lol :D
  • Sentiasa berkawan ---> abes tu xkan nak berlawan kot. Org tua selalu pesan berkwn biar beribu bechenta biar satu...ishhh karut la...nak bechenta biar 18 bley takkk??? hahaha *meh tempeleng kasi center skit otak tu :D
  • Cepat marah ---> cpt mrh cpt cool...elek r :P
  • Mcm pntgkan dr sndr ---> ehh? ishhh xsesuay cm gitu...xmoo la selfish2 ni :S
  • Emosi mudah terusik ---> emositional freak...so NOT la...akak selalu chill2 popo je :D tapi tgk cite sedey nangis tak hengat hingus meleleh2 adoi harusla tu emo namanye :P
  • Suka berangan & pandai bercakap ---> day-dreamer i like, dh kate suke berbual mesti kena pandai ckp if tak tdo sume org dgr cite karut lg membuhsankan...apakah???
  • Emosi yg kelam kabut ---> agak kekelam kabutan serta emosi yg kurang stabil di situ ye :D
  • Romantik dlm percintaan ---> romangedik ade...ko ado??? haha keji :D
  • Mudah terusik hati & cemburu ---> jeles meles ni xsgt kot...ishhh xkoser la nk layan :P
  • Ambil berat tentang org lain ---> agak la cume sometimes terlebey kepochi...motifff???
  • Suka kegiatan luar ---> betul. Suke berjimba-jimba smbl beriang-riadah bersama org tersyg :)
  • Mudah patah semangat ---> not really. Strength is the key to move on yo :)



aku libra, engkau?

No comments:

Post a Comment