Friday, February 25, 2011

Moi is Lucky...NOT!

As salam,


Setiap hari adalah hari yang bertuah utk moi sbb dapat menjalankn hidup dgn indah tenang aman dan damai tanpa sebarang masalah. Haruslah perlu bersyukur untuk itu. Alhamdulilah :)


Tapi hari ini, nasib kurang menyebelahi moi. Kunci kete moi dgn selambenye patah di dlm lubang kunci kete Satria time nk g keje. Wallaa...terbaekkk!!! ganas itu mmg sikap semulajadi sejak azali ye :P Skrg ni moi mmg fully utilize kete kontotku itu. Kete mude-mudi time U dulu. Persona plak bagi kat mak pakai sbb mls nk drive sorg2 pakai kete yg acah2 family car ni. Lagipun, kt KL ni, senang kot nk g sana sini naik kete kontot yg ala2 town car sbb jimat serta berbaloi-baloi. Parking pon senang nanti, betul tak? Ecehh :D


Nak dijadikan cite, moi kecuakkan melanda diri sbb xtau nk g keje cmne. Takkan nak amek EL plak, tidak begitu logik decision making di situ. Okay, hayat mau poyo huhu Nak g ofis naik cab, mmg tak berani sbb penah ade bad experience gan pakcik teksi yg gatal lg pervert. Ok, akak phobia di situ. *mak pesan jgn pakai seksis2 tapi mmg tak la, pakai baju kurung pon blum tentu selamat ok! Org skrg bkn kira, mane sempat je. SubhanaAllah takutnye :(


So, dgn muke setebal 18inci meminta ehsan ofismate moi yg sgt generous dan sgt baik hati, Ms Tuti Manjalara utk menumpangkn diri ke keleja. Moi is quite lucky yes consider myself lucky sbb despite the obstacle yg ade masih ade insan yg sudi mbantu. Aduyai, sedeyyy noo munyik. Actually, moi is one of those ppl yg sgt rasa xselesa utk minta tlg. If anything happen, sure2 try ejas settle sendiri unless mmg tak termampu. Then, baru mtk tlg. Apakah begitu? Egokah? Segankah? Atau gedikkah? Maybe gedik kot ~lol :D


Ohh satu lg perkara menyayat hati, lately class moi start kul 4.30pm abes late midnight 12am onwards. Semlm one of my trainee accident moto berlanggar gan kete. Aduyai, sedeynye. Tu la constraint keje lewat mlm, sgt bahaya. Trainee2 yg perempuan plak bahaya balik midnight. Public transport dh la xde kena naik teksi. SubhanaAllah mtk simpang perkara2 yg tak baik dr terjadi. Sometimes, moi yg drive sorg2 pon takut bile dah tgh2 mlm nk balik umah. Dah la parking basement creepy, harusla kena drag sorg ofismate utk teman then anta ke kete ofismate tu plak. Then bile kat traffic light pon agak cuak if xde sape2, normally if jln clear moi mmg langgar lampu merah tu. Tak berani nk tunggu lama2 sbb dgr kes Nasha Aziz kena rompak 40K kt traffic light, cukupla mencuakkan. Tapi, apa pun, moi redha gan tawakal je. Berserah kt Allah swt. Minta2 dijauhkan sebarang perkara yang tak baik dan minta dipelihara. So far, Alhamdulilah. 


Ok la, esok baru fikir nak settle hal kunci kete. Cmne ley patah, gile incredible hulk ke ape la makcik Ain ooi...hagak-hagak la nk mganas pon. Its ok, esok g cari lock smith ohh bukan will smith ye hahaha Hopefully, si tukang kunci tak nanges tgk kunci patah aku yg horror ni. 



Zaman tok kadok dolu-dolu gan kete kontot zmn U siap ade sticker P, moi gan hero2 Malaya 


Personalicious bagi mak eh, baru anak mitshali eceh :P


unlucky but lucky, 

No comments:

Post a Comment