Friday, April 29, 2011

Royal Wedding of Century




It was like watching a real life fairytale. She looks stunning with that classy yet subtle glorious and victorious and definitely timeless dress.  Amazing :)




Congrats to Will & Kate,

Wednesday, April 27, 2011

Branded Fragrance & Cosmetic Warehouse 70% Sale :)

Salam & Hola,


Hey gigirl...laladies...wowomen sekalian...jom kasi terjah warehouse sale ni...70% katenye...moh la kte menghabeskan duit gaji utk kewongian & kesantekan *moi xley nk gedik soping so sila duk tepi diam2 :( uwaaaa




Date: 4 - 6 May 2011

Venue: Crystal Ballroom, Level 1, Corus Hotel KL (Nearby KLCC)

Time: 10.00am - 6.30pm 

Brands Offered
Antonio Banderas
Banana Republic
Ferrari
Gap
Givenchy
Guess
Jessica Simpson
Kate Moss
Kylie Minogue
Loewe
Miss Sixty
MNG
Morgan
Moschino
Paris Hilton
Paul&Joe
ST Dupont
Versace
and many more

Please CLICK HERE for more details. 


p/s: Bestie, u wanna go? 

Tuesday, April 26, 2011

Quickie Trip @Singapore (Last Day)

Hola and Salam bloggers,


Mari menyambung ceritera rentetan percutian kontot moi ok :)


Hari last kt Singapura adalah sgt tidak tersangka akan perkara yg sungguh memberi nostalgia pahit akan terjadi pada kami si mak dan anak dara pinggitan ini :(


Seawal 8am moi dh cargas bgn mandi gan packing beg sbb plan nk check-out dlm pukul 10am. Yes, that what we did. After bekfes, moi gan bestie singgah skjp kt neighbouring mall sbb nk beli headband ala2 bohomian tu murah $2 je yg kt mesia jual dlm 10igit :) then moi ajak bestie singgah bazaar kt Little India sbb nk beli Harem pant rege $18 *slps bargain yg penuh dgn lakonan jahat :P sbb kt mesia jual lebey kurang RM40++ kot :)


Gerak ke MRT agak lewat nk dkt kul 11am kot sbb flight kul 12.05pm. Nak dijadikan cite bertambah melankolik, bley plak moi terlepas skytrain dr terminal sedangkan put dah masuk dulu. Kena tunggu next train dlm 5 - 8min cmtu la. Sampai je Changi Airport terus g beratur kt AA kaunter then bile nk check-in luggage baru kteorg terkezut kingkong yg gate dh closing. Ohh tidakkk??? Lambat 15min je kot. Pegi australia time kt Sydney kiteorg stuck sbb excessive luggage pon dorg ley tunggu ok. Cilakak btul la Singapore nye airline. Strict nor :( 


So, go figure cmne kteorg yg dh mati kutu xtau nk balik ge mana seh sbb termiss flight. Xde plak buat back-up plan if jd cmni. Sebaik Singapore je. Bley gak gagahi naik bus or train ke ape, if kate kan londun ke emerika ke mmg selambe je book next flight back to kl wlpn rege dia hambekkk tergadak pitih ko :( If ikut cik puteri dia selambe je nk swap CC amek next flight tp mmg tak r moi nk wat cmtu. Xberbaloi ok! 


So, moi persuade puteri blk naik bus je. She wasnt happy with the decision sbb mls nk hadap duk atas bus 4 5 jam lenguh bon-bon segala tp harusslaa she was pasrah je muahhaha :P


Naik mini van from airport to woodland then masuk JB amek bus back to KL from Larkin bus station. Alhamdulilah we arrived in one piece with peace-so-not :(


Ok. Moral of the story: Time management. Displine. Singapore-strict-poyo-policy-cam-vavi :( *sndr salah xmoo admit ~keji :D


Ok skli lg hehe :S journey percutian dilampirkan secara series of picturesque ye 












Al-kisah percutian yg awesome tetapi sedikit bitter melancholic :( Apepun, yg penting semua selamat. Syukur Alhamdulilah :) 


Cubaan dan dugaan yg mematangkan kami si sengalan-sengalan.


p/s: It teaches us on how to be better traveler. Manage our time wisely. 




Sin Ah por *3,

Sunday, April 24, 2011

Happy Birthday Adek :)

As Salam & Hi semua,


Arini entry spesel untuk adekde moi...


Arini 24th April 2011, moi's brother "konon-kecik-tidak-lagi-sebab-dah-besar-nak-kawen-pon" nye birthday :)


Arini slps terleka dan terlupe akan berape hari bulan maka sudah kepetang baru terhegeh2 nak wish...


Ya ampun, maafin kakak tua mu yg dh sign-of-aging ini :(


Arini, org nak wish...




Happy 25th Birthday Adek 
*smbl tekan kalkolator nk kira umur ko bape daa :P 


Arini sempena B'day ko org just nk doa semoga ko pjg umur, murah rezeki, keje leklok, cari rejeki leklok, jaga wifey-wannabe ko Aida leklok, jaga hati mak leklok layankan aje ape dia nak as long as she's happy bcoz she's preparing the best for yr wedding yo, dh tinggal couple of months so take good care of your health, your appearance, muka tu jaga jgn byk main panas, menten fair n lovely wlpn xbape nk cerah berseri cam org ~lol :D




Sumpah we grow up so fast and you sooner will get hitched. Org sentiasa doakan for yr happiness. Be thankful and grateful dgn rezeki Allah swt bagi. Jgn stress too much thinking about how hard life gonna be. InsyaAllah you will be survive as always :)


Meh kasi tempek memori silam zaman hingus meleleh2...zaman kegemilangan org membuli ko kaw kaw punye...zaman ko selalu ditinggalkan di taman permainan sbb bile jumpe kwn harus ko dilupain smp mak menyempering suh g amek ko kt taman...zaman kechomelan naik beskal org duk dpn ko aippp jgn harap dpt duk dpn wa tarak kaci can sama lu...gile kedekut ape punye kakak daa :P














p/s: Prezzie ko nnt org kasi eh :) 


Love from Biggie sis,

Thursday, April 21, 2011

Awkward and Awesome Thursday #Volume 4

As salam blogger seantero sekalian,


Minggu ini moi kurang productivity, setiap hari pulang dr kantor adalah capik sekali. Malas sungguh tidak terperi. Ingin tido saje kerana malas yg tidak terperi tu la makanya life menjadi serba tidak berseri. *tu dia ayat gile punye sync ley compose buat lagu lalalala :P


Seriusly, this week mmg sgt tak larat. Dua hari balik keje je trus shut down. Makan pon tidak ape lg nk bersosial di alam maya. Nan ado xsmpt la der. Wa pala selupa itu batu juga kasi duduk atas kapala...manyak berat :(


Tapi, oleh kerana ketentuan tuhan seperti mendengar kesulitan hambanya yg memerlukan rehat diri dan minda maka tetibe off day falls on weekdays Thu & Fri. Terima Kasih ya Tuhanku :) 


Today whole day moi beristirehat di atas tilam empuk smbl melayari alam maya. Dah lama tak BW so moi dgn cargas hop dr blog ke blog utk update ceritera bloggers2 yo. Sungguh relaxing sekali. Tenang lagi therapeutic :)


Selain dr itu, moi dh start sorting our pre-loved items for upcoming nye event. Credits to moi's brother and her fiancée sbb letgo their own stuff utk jdkn pre-loved. Nanti ade untung, akak bg komisyen ye adek2 yayang sekalian :)  


Motif utama entry ni sbnrnye nk spill out sumthing Awkward & Awesome so lets begin...


1. Minggu ini sgt AWKWARD sebab moi sgt2 tak bermaya nak buat ape2. My energy level drop to min point. Level merah punye. Mon & Tues adalah hari shut down. Balik keje je trus tido and not even taking any dinner :(


2. On Mon, after keje trus terjah salon sbb xsabo nk trim rambut rebonding yg super rosak. Ohh terlajak perahu bley kayuh kasi undur tapi terlajak rebonding mmg tak dpt der nk cite byk2. Aduyai cedey rambut dh kembali kontot *lain kali highlight blonde satu kapala senang if rosak, trus botak ~smbl mata ke atas tangan ke dada :(


3. Rebonding is soo not my style hoccay. Konon nk tame je rambut singe tp harusla rambut dh melepek cm ape je ~mencik r :( sngp lg aku gan rambut singe dr rmbt melepek terkepit xde volume lgsg ishhh xgune nanges  airmata sebaldi pon :( hadappp je rambut hudusss ni


4.  Moi lost file that inside got Uniten MBA nye application & EA form. Camne aku nk wat e-filling ni weyh. Bley plak hilang file tu kt ofis plak tu :(


5. Today, HP skli lg menjadi bengong xbley ON. Mungkin dh tibe masanye utk beli yg baru tp mmg takk r aku nk beli HP br skrg. Tak dpt la wey ongkos elek poracik uwaaa *sape-sape baikhati ade HP lebey meh bg aku pinjam sat :( ~xpe sabar je dulu, pasti ade nikmatnye *pls pray for moi for not swap the CC ishh mls kang hilang kewarasan jap ade je aku bwk blk iphone 4 kang :P


Tu dia bukan main byk peristiwa AWKWARD tapi among all that, masih ade sinar nur AWESOME yg membahagiakn seperti...


1. Thu & Fri moi cuti yeayyy :) Alhamdulilah. Cuti adalah sgt diperlukan sbb moi need time to settle byk mende such as moi baru noticed yg "my-license-has-expired-on-1st-April-and-i-just-driving-without-lisence-for-20days-like-nobody-business" *ayoyo sungguh bahaya ok bwk kete xde lesen...buatnye ade road-block police mmg terbaekkk nk mjwb...ehh cop ni point utk awkward la :D


2. Semlm blk keje, cam bese Cik Munie ajak g mengaum Ayam Penyet then smbl curi2 sorok Big Apple nye donuts dlm hbag ms nk g tgk movie. Love drug mende tajuk dia. Hahaha gile xamek port sbb as moi mentioned i am so not normal this week. Layan je la ape2 pun. Part kelakar was the guy yg jaga tiket time nk msk siap sound "akak, dlm beg ade ape?" *dgn nada perli gelak2 ~aku pon jwb "ade donut dek, kantoi r plak senyap2 sudeyy" muahaha bongok tul *org sorok awal2 bkn dh dkt dpn pintu msk br nk acah2 sorok ~sengal :)


3. Hrmm, ape lg yg awesome. Xde da. Tu je. Muahaha :) Ehh cop, td masa kuar nk g isi minyak kt Petronas Mutiara Dmsara, ade geng zoomers HOT.FM. Harusslaa moi terjah u olsss. Harusslaa dpt brg HOT.FM pree i like so much u ols. Dpt Nestle bliss, notepad, car sticker, Safi cleanser, Silky Shine nye sample shampoo+conditioner gan quaker oat :)


Tempek gambar plak.


Yeq gan put, teman yg senantiasa di sisi moi :) 

 rambut sblm aksi redonding :)

 rambut hudus slps aksi redonding :(



Sekian saje utk hari ini aksi ramble and mumble. Bersua kembali di lain hari ye :)


Till then take care.




Sunday, April 17, 2011

Justin Bieber clone :)

OMG...she does look alike Justin Bieber. Yes, Dani Shay...young talented teen that got amazing voice yo.



p/s: Ape nak hairan, pelanduk 2 serupa katenye..kan ade 7 org dlm dunia yg merupai kite kan kan kan!

Friday, April 15, 2011

Awkward and Awesome Thursday #Volume 3

Annseonghaseyo :)

Its time for A & A session. Shall we?

Hari khamis moi yg AWKWARD sebab



  • MC utk 2 hari. Bukan sbb mslh kesihatan fizikal ye abes tu mslh batiniah ke??? Choiiii bkn juga, tak sesuay :P Hrmm yg worst part bile mkn ubat rasa ting-tong nk tito. Ubat mcm xpower je utk mengubati mslh sbnr ishhh :( *elek lu try abeskan antibiotik dulu if xlut gak then baru g terjah specialist ~~~ uwaaa tatottt :(
  • Esk keje cmne? Adoi ubat dh la drowsy...kang xmkn jadi hawokkk plak :( if mkn duk sebuk nk jd sleeping beauty. Motifff???
  • Way to lazy to update blog about recent activities. Many pending draft awaits to be published thou :(
  • Whole day mcm buhsan so moi buat pengemasan bilik skit, mop kasi wongi then nampak dkt 10 magazines yg xbaca lagi this month gan last month nye...uwaaa apakah??? 
  • Moi shud cop the dahi "the lazy domok of the month" goes to...yeayyy its moi...dusss :(

But today still make moi feel AWESOME sebab...


  • Dapat mengaummm ayam penyet, Curve then memaniskan gigi di Paddington House of Pancakes bersama Si Munie :) *ohh ade clearance sale FOS tp cm xde selera nk shoping hahaha :)
  • Esok jumaat hari yg mulia ye. Moi suke bangat. Can wait for weekend to come? Hari yg ditunggu2 utk mensantekkan makhota rambutku yg dh rupe singe ni :D
  • Ohh ye, this whole week moi busy praktis basic korean utk next month nye trippy...best gak belajar language using Youtube ni. Mudah dan cepat :) 

Itu saje ingin dimerepekkan :)


Gamsahamnida  :)


Wednesday, April 13, 2011

Wordless Wednesday #Volume 3

Introducing lil sissy of Babylicious...












p/s: Miss babylicious so mucho2 :( 


Keleta kontotku tetap menjadi pojaan :)

Monday, April 11, 2011

Quickie Trip @Singapore (Day 2)

Hola and Salam bloggers,


Bertemu kembali dlm entry mengukur tanah Sin Ah por segmen ke 2...eceh motifff? Acah2 host jln2 mkn hangen ke lebey sesuayyy jd host jln2 cr mkn ~lol :D *itu lebey tepat dgn jiwa muahaha 


Alrito, udah2 merepeknye :P So, the next day adalah hari yang dirumus khas untuk beriang-riadah dlm USS. Universal Studio Singapore la sbb utama moi gan bestie g Ah Sin por pon :) Itu je motif utama sbnrnye. Ticket USS kteorg booked online so mahal skit dr beli from counter. Xpaham nape lg mahal? Rege dlm SGD 65++ lebey kurang RM 170 kot. Eh yeke? Hrmm nk lebey tepat dan persis nilai matawang nya, sila la convert pakai currency converter ye o.O


So, awal2 pg dh bgn semangat konon nk tpacak dpn USS awal. After bekfes kenyang2 melantak roti epal cornflakes segala hidangan yg ade atas meja tu kasi sapu tanpa segan-silu siap tapau epal 2 biji, trus cargas ke MRT nk g Sentosa Island. From Little India trus ke Harboufront Station je, senang dek nun. 


Friendly reminder: Zillion pics moi bergedik santai is now activated. Sila muntah jauh-jauh :D 









Sebelum tu meh nak citer ape mende yang best dlm USS ni eh. Moi ceritera yg fenting2 je la. Xde la nk citer sejarah penubuhan bagai. Muahaha 


Actually, masa amek map USS tgk mcm gile bsr tmpt ni. Sure xley nk kaber sume. Tapi sbnrnye xde la bsr sgt pon. Acah2 mcm msk marathon 21km je. Hahaha *sebaik moi walkaton pakai flip-flop a.k.a selipa japon je. Senang. Xyah nk sakit2 kaki bagai plus sgt convenient masa nk naik rides. Bravo pada diri sndr. Gaya mutu keunggulan bukan satu ukuran. Yg penting, kite ENJOY (*__~)V


Fyi,USS ade 7 main attractions ye...
1) Hollywood 2) New York 3) Sci-Fi City 4) Ancient Egypt 5) The lost World 6) Far-Far Away 7) Madagascar


Hollywood


Kat Hollywood St ni ade byk character maskot utk movie ye. Harus kena beratur amek turn tngkp gmbr hoccay. Yg paling best is dia nye Pantages Hollywood theathe - bley tgk Universal monsters dlm Rock & Roll Musical. Best sbb rasa mcm feelin2 lyn theathe dlm Istana Budaya IB plak. 








New York


Area New York St plak ade 2 main things yg wajib masuk 1) Light, Camera, Action! by Steven Spielberg. You are going to be blown away by the filmmakers incredible side effects. Segala ribut petir hurricane, bom meletop wayar putus siap kuar letrik ade api2 asap berkepul2 bagai, last kuar kepala kapal besar dlm studio. Bergegar2 konon2 tgh shoot filem.  Not bad :)


2) Stage 28 plak ade art sound stage for motion picture gan tv production. Best gak :)







Sci-Fi City


Dlm byk2 moi paling enjoy rides kt SF city ni. Ade 2 roller coaster yg katenye World Tallest Duelling RC. Battlestar Galactica, konon2 ade 2 team Human VS Cylon. Yg Cylon mmg terbaekkk. Gile intense cockscrew & cobra rolls in 90km/h, ade 14 kali storeys yg goes up, 360 degree round, upside down yg 1st tu mmg sumpah rasa cm nk terkuar jantung pankreas segala organ wey :( *cuak gak r 


Tips:
If nk naik rides ni cm agak strict, xley bw any loose items mcm hp, digicam, shades, cekak, reben, rantai emas haha ober :D But jgn risau, ade locker free for 45 to 50 mins to store brg2 anda ye. Konsep bile dh naik 1st ride if smpt g kuar brg dulu then msk locker lain plak sblm naik 2nd ride. So, free je locker tu plus bley re-open byk kali no problemo. Bijak tak. Gile kedekss ~lol keji :P




  
Ancient Egypt 


Revenge of the Mummy is an indoor roller coaster in total darkness yg konon2 lawan warrior mummies on a psychological thrill ride. Unfortunately, hujan turun time ni. Sgt lebat so xley nak naik. Sob sob. Xpe la xde rejeki. Next time la :) Sblm masuk smpt lg bercam-whoring bersama warrior si tinggi lampai gan Eyptian nye statue. For kids, they can ride their own desert jeep through abandoned Eyptian excavacation site. 







  
The Lost World


Jurassic Park Rapid Adventure ni plak thrilling river raft side tgk primeval dinasour habitats. Q mak ai gile pjg plus hujan so dia stop jap tp mls nk tgu. Rugi gak tak naik :( Tapi, sebaik ade WaterWorld live water show. Gempak show ni, gile thrill stuntmen dia. Siap ade explosions gan fireworks. Lakonan yg mantap. Very enjoyable. Ala2 tgk cite Doomday tp scene dlm air hahaha :P 








Far-Far Away


Sesuay utk kanak-kanak. Mcm kteorg yg dh sesuay jd mak kanak-kanak xde la suke sgt tp layan je ~lol :D Kat sini ade Shrek 4-D, Donkey Live & Enchanted Airways. Then dh abes hujan br kebuluq, baru thegeh2 nk cari mkn. Zasss trus terjah Goldilocks nye restaurant. Xsangka jumpe x-unitenian, Hairul. 








Madagascar


Crate Adventure skli lg sesuay utk kanak2 ribena, utk kteorg remaja purba harusslaa enjoy King-Julien Beach Party Go-Round crazy carousel yo. Coppp moi naik zirafah muke semput bwk muatan lebey muahaha, Put naik menatang ape eh nenek kebayan rasenye hahaha *dasat btul anak dara pinggitan xsedar diri aduyai :P 






Others like Merchandise & Restaurants


Setiap attraction ade their own merchandise outlets yg jual characters of Universal nye collectibles toys, apparel, keepsakes, souvenirs & etc. Moi just shopping few FM gan lanyard Madagascar nye tiny shirt utk kaber IDs muke poyoku tp cm xsesuay plak pakai time keleja...hrmm tapi Cik Tuti pakai thomey je :)


















Ok, tuan empunya badan dh berpinau bijik mata tgk gmbr gedik sndr. Sengal. Rasa nak muntah hijau pon ado :D 


Apepun, experience g USS overall sgt menyeronokan wlpn hujan lebat skjp. InsyaAllah ade rejeki lebey, Jan 2012 g Guangzhou. Dh terlanjur dkt gan Hong Kong bley la kot g terjah Disneyland HK. Tic flight settle cume nk wat research utk DHK je :) Semoga rejeki melimpah ruah thn hadapan ya. Ameen :)


Sin Ah Por *2,