Thursday, April 07, 2011

Awkward and Awesome Thursday #Volume 2

Hi peeps,


Aduyai lupe la segmen A.A di hari khamis. Maafin moi :( Oleh kerana gile kuase niat suci dlm debu ni diteruskan tanpa was-was lalu terhasil entry A.A on Thurs tapi post on Fri. Bleyyy??? Eh xbley pon ade haku kesah huhu *suke hati ko ler noin oi :P


Sungguh Awkward pabile...


  1. Netbook keyayangan meragam kembali :( Adakah netbook keyayangan diserang penyakit misteri atau virus telah menular tanpa diketahui. Aduyai. Tolongla wahai netbookilious, moi beg you for not screw up now. Moi desperately need you to be in good health and stay strong, at least until moi settle the upcoming big thing. Pretty please sweetheart. Tak lalu pulak nak hadap screen display yang tetiba dah beso degabak atas rupe ko yg tecik size 10 ni :( Mengapakah begini. Boley kejulingan jika berterusan begini!!! Sangat perlu bersabar demi merealisasikan impian murni. Chaiyok gigirl eh salah wowomen ~lol :D
  2. Ok, selepas netbook yg tidak waras, mobile "Nokia-otw-jadi-Cokkia" juga terjangkit penyakit misteri secara tetibe. Meng"reboot"kan empunya diri secara aktif dan cargas. Kejap ON kejap OFF sesuke hati je. Wah hebat. Mungkin sudeyy sampe masa utk mengupdate software kot :( 
  3. Desperately need to make over moi's hair. Color correction. Treatment for its dryness and frizziness like madness and also trim it off into layered. *Uwaa, terbang melayang pitih :(
  4. Tingin makan bubur jagung maka nenerjah market TTDI ketika lunch time utk membeli santan semulajadi drp kelapa bukan drp kotak supermarket ~haha maka meletakkan dlm freeze berniat utk mengambil semula bile tamat waktu keleja tapi hampeh niat suci murni ni tidak kesampaian sbb shortage of memory. Esk kembali ke ofis, memasang alarm utk friendly reminder supaya santan tidak dilupain lagi :( *sengal la wey
  5. Hari ini, excited masak bubur jagung acah2 cedap tapi kerana gedik menambah stoberi budget akan lebey lazat la sgt end up bubur jagung yg indah rupe dari rasa je sbnrnye :( Stoberi and corn doesnt really blend together bile dimasak ok! Stoberi jadi sgt masam dan corn plak adalah sgt manis. *Veli veli takkkk sesuay *Arghhhh mencikkk r

Untuk membalancekan supaya hidup menjadi lebey Awesome...
  1. Menonton wayang filem "CUN" lakonan Maya karin dan Remy Ishak yang boley tahan best. Best tahap bile bayar RM6 tak perlu rasa takut end up xpuas hati jika filem berupe sampah sbb hari rabu adalah hari gamble tgk movie citer yg musykil ke"best"annye. Filem CUN adalah sgt kelakar. Bukan kelakar tarap program raja lawak tapi bley la layan. Winduu dgn loghat utara yang dah lama xdgr mcm betine gherek gan mengqhelaa yg membawa maksud perempuan miang or gatal. ~muahaha :)
  2. Sekembali dari kembara jalan2 cari hangin di tanah tinggi bersama lovelies trainee2 adalah sgt rejuvenate dan moi came back feel so refreshed :)
  3. Lookin forward for upcoming pre-loved flea market as one of the seller not buyer *better way to revamp the closet yo :)
  4. It's vegefruity week. Overload the freezer with fresh vege and fruits. Lets make fruit parfait, hotcakes with banana/berries serve with peanut, sweet corn with sweetened coconut milk gan keledek purple rebus yg super cedap lg menyihatkan :)
  5. Lastly, moi wish that all trainees will do their level best for the OJA next week. Chaiyok lovelies :) Pray for you guys. 














Red Berries,

No comments:

Post a Comment