Thursday, April 21, 2011

Awkward and Awesome Thursday #Volume 4

As salam blogger seantero sekalian,


Minggu ini moi kurang productivity, setiap hari pulang dr kantor adalah capik sekali. Malas sungguh tidak terperi. Ingin tido saje kerana malas yg tidak terperi tu la makanya life menjadi serba tidak berseri. *tu dia ayat gile punye sync ley compose buat lagu lalalala :P


Seriusly, this week mmg sgt tak larat. Dua hari balik keje je trus shut down. Makan pon tidak ape lg nk bersosial di alam maya. Nan ado xsmpt la der. Wa pala selupa itu batu juga kasi duduk atas kapala...manyak berat :(


Tapi, oleh kerana ketentuan tuhan seperti mendengar kesulitan hambanya yg memerlukan rehat diri dan minda maka tetibe off day falls on weekdays Thu & Fri. Terima Kasih ya Tuhanku :) 


Today whole day moi beristirehat di atas tilam empuk smbl melayari alam maya. Dah lama tak BW so moi dgn cargas hop dr blog ke blog utk update ceritera bloggers2 yo. Sungguh relaxing sekali. Tenang lagi therapeutic :)


Selain dr itu, moi dh start sorting our pre-loved items for upcoming nye event. Credits to moi's brother and her fiancée sbb letgo their own stuff utk jdkn pre-loved. Nanti ade untung, akak bg komisyen ye adek2 yayang sekalian :)  


Motif utama entry ni sbnrnye nk spill out sumthing Awkward & Awesome so lets begin...


1. Minggu ini sgt AWKWARD sebab moi sgt2 tak bermaya nak buat ape2. My energy level drop to min point. Level merah punye. Mon & Tues adalah hari shut down. Balik keje je trus tido and not even taking any dinner :(


2. On Mon, after keje trus terjah salon sbb xsabo nk trim rambut rebonding yg super rosak. Ohh terlajak perahu bley kayuh kasi undur tapi terlajak rebonding mmg tak dpt der nk cite byk2. Aduyai cedey rambut dh kembali kontot *lain kali highlight blonde satu kapala senang if rosak, trus botak ~smbl mata ke atas tangan ke dada :(


3. Rebonding is soo not my style hoccay. Konon nk tame je rambut singe tp harusla rambut dh melepek cm ape je ~mencik r :( sngp lg aku gan rambut singe dr rmbt melepek terkepit xde volume lgsg ishhh xgune nanges  airmata sebaldi pon :( hadappp je rambut hudusss ni


4.  Moi lost file that inside got Uniten MBA nye application & EA form. Camne aku nk wat e-filling ni weyh. Bley plak hilang file tu kt ofis plak tu :(


5. Today, HP skli lg menjadi bengong xbley ON. Mungkin dh tibe masanye utk beli yg baru tp mmg takk r aku nk beli HP br skrg. Tak dpt la wey ongkos elek poracik uwaaa *sape-sape baikhati ade HP lebey meh bg aku pinjam sat :( ~xpe sabar je dulu, pasti ade nikmatnye *pls pray for moi for not swap the CC ishh mls kang hilang kewarasan jap ade je aku bwk blk iphone 4 kang :P


Tu dia bukan main byk peristiwa AWKWARD tapi among all that, masih ade sinar nur AWESOME yg membahagiakn seperti...


1. Thu & Fri moi cuti yeayyy :) Alhamdulilah. Cuti adalah sgt diperlukan sbb moi need time to settle byk mende such as moi baru noticed yg "my-license-has-expired-on-1st-April-and-i-just-driving-without-lisence-for-20days-like-nobody-business" *ayoyo sungguh bahaya ok bwk kete xde lesen...buatnye ade road-block police mmg terbaekkk nk mjwb...ehh cop ni point utk awkward la :D


2. Semlm blk keje, cam bese Cik Munie ajak g mengaum Ayam Penyet then smbl curi2 sorok Big Apple nye donuts dlm hbag ms nk g tgk movie. Love drug mende tajuk dia. Hahaha gile xamek port sbb as moi mentioned i am so not normal this week. Layan je la ape2 pun. Part kelakar was the guy yg jaga tiket time nk msk siap sound "akak, dlm beg ade ape?" *dgn nada perli gelak2 ~aku pon jwb "ade donut dek, kantoi r plak senyap2 sudeyy" muahaha bongok tul *org sorok awal2 bkn dh dkt dpn pintu msk br nk acah2 sorok ~sengal :)


3. Hrmm, ape lg yg awesome. Xde da. Tu je. Muahaha :) Ehh cop, td masa kuar nk g isi minyak kt Petronas Mutiara Dmsara, ade geng zoomers HOT.FM. Harusslaa moi terjah u olsss. Harusslaa dpt brg HOT.FM pree i like so much u ols. Dpt Nestle bliss, notepad, car sticker, Safi cleanser, Silky Shine nye sample shampoo+conditioner gan quaker oat :)


Tempek gambar plak.


Yeq gan put, teman yg senantiasa di sisi moi :) 

 rambut sblm aksi redonding :)

 rambut hudus slps aksi redonding :(



Sekian saje utk hari ini aksi ramble and mumble. Bersua kembali di lain hari ye :)


Till then take care.




No comments:

Post a Comment