Tuesday, April 26, 2011

Quickie Trip @Singapore (Last Day)

Hola and Salam bloggers,


Mari menyambung ceritera rentetan percutian kontot moi ok :)


Hari last kt Singapura adalah sgt tidak tersangka akan perkara yg sungguh memberi nostalgia pahit akan terjadi pada kami si mak dan anak dara pinggitan ini :(


Seawal 8am moi dh cargas bgn mandi gan packing beg sbb plan nk check-out dlm pukul 10am. Yes, that what we did. After bekfes, moi gan bestie singgah skjp kt neighbouring mall sbb nk beli headband ala2 bohomian tu murah $2 je yg kt mesia jual dlm 10igit :) then moi ajak bestie singgah bazaar kt Little India sbb nk beli Harem pant rege $18 *slps bargain yg penuh dgn lakonan jahat :P sbb kt mesia jual lebey kurang RM40++ kot :)


Gerak ke MRT agak lewat nk dkt kul 11am kot sbb flight kul 12.05pm. Nak dijadikan cite bertambah melankolik, bley plak moi terlepas skytrain dr terminal sedangkan put dah masuk dulu. Kena tunggu next train dlm 5 - 8min cmtu la. Sampai je Changi Airport terus g beratur kt AA kaunter then bile nk check-in luggage baru kteorg terkezut kingkong yg gate dh closing. Ohh tidakkk??? Lambat 15min je kot. Pegi australia time kt Sydney kiteorg stuck sbb excessive luggage pon dorg ley tunggu ok. Cilakak btul la Singapore nye airline. Strict nor :( 


So, go figure cmne kteorg yg dh mati kutu xtau nk balik ge mana seh sbb termiss flight. Xde plak buat back-up plan if jd cmni. Sebaik Singapore je. Bley gak gagahi naik bus or train ke ape, if kate kan londun ke emerika ke mmg selambe je book next flight back to kl wlpn rege dia hambekkk tergadak pitih ko :( If ikut cik puteri dia selambe je nk swap CC amek next flight tp mmg tak r moi nk wat cmtu. Xberbaloi ok! 


So, moi persuade puteri blk naik bus je. She wasnt happy with the decision sbb mls nk hadap duk atas bus 4 5 jam lenguh bon-bon segala tp harusslaa she was pasrah je muahhaha :P


Naik mini van from airport to woodland then masuk JB amek bus back to KL from Larkin bus station. Alhamdulilah we arrived in one piece with peace-so-not :(


Ok. Moral of the story: Time management. Displine. Singapore-strict-poyo-policy-cam-vavi :( *sndr salah xmoo admit ~keji :D


Ok skli lg hehe :S journey percutian dilampirkan secara series of picturesque ye 












Al-kisah percutian yg awesome tetapi sedikit bitter melancholic :( Apepun, yg penting semua selamat. Syukur Alhamdulilah :) 


Cubaan dan dugaan yg mematangkan kami si sengalan-sengalan.


p/s: It teaches us on how to be better traveler. Manage our time wisely. 




Sin Ah por *3,

No comments:

Post a Comment