Friday, October 22, 2010

Aussie Trip ( Day 4 )

As Salam & Hi all,


Friday is here again. Anyway, today is an OFFDAY...double yeayy of course! Yaabeedaabeedoo :) Ohh yeah, after 6 months yo moi is about to continue the travelogue of so-not-recent trippy. It was Aussie trip which it's so yester year la wey :D Got another 3 pending entries to be published. *Adoi y lor gile liat dan malas bile nk siapkan travelling nye entries :P


OK, so lets begin. It's pretty much important for moi to finish it all thou yes yes it definitely require some time to make it all done but then its allrite. This travelogues journal is a must sebab yeah moi nak ensure that the entire memoir to be well-documented. Esk2 bile windu bley la syok sendiri baca blk kan :P


So, where are were last time eh? Day 3 kan? So jom sambung rentetan untuk Day 4 plak ye :) *smbl usha blk album day 4 plus baca journal ~part nk igt la yg plg moi xsuke tapi bile tgk blk Aussie nye pictures adoyai gile winduuu those moments :(


Early in the morning, semua dh super excited. After bekfes je, moi AIN & EMON xsaba nk g amek kete sewa kt HERTZ company. Walking distance je from our backpacker nye VIC HALL hostel ke HERTZ :) And for the next 3 day in the loop kteorg nk g out circuit North Side of Melbourne. Harusssla this is the most unforgettable experience sbb selama g berjimba obersi xpenah plak sewa kete bwk sendiri g Countryside lagi. If ade pon, last time trip Jakarta-Bandung, tu pon Pak Supir yg tlg drive so Ok mode jakun adalah diaktivate secara spontan kt Aussie ni :P


Moi diamanahkan untuk menjadi wanita pertama dlm group utk drive muahaha *gile poyo Anyhoot, seyes wa cuak beb. Gile ape drive kt town Victoria udah ler jlnraya dia share2 gan laluan tram. Traffic light siap ade 2 bley? Satu utk normal vehicle satu lg for tram. If sape2 yg selalu drive kt Singapore, konsep traffic law dia sama je. Sgt mementingkan pedestrian ok. Tak mcm mesia. If nk lalu kt pedestrian area Ikea tu cthnye hrmm selalunye kete2 yg super noob mmg ade je yg wat bodo main jln je xreti nk benti dan harusslaa moi yg super ego pon main jalan je buat xreti gak. Kdg2 rasa nk bwk sepanduk "please let us passby bastard" ok over vulgar word sgt haha sorry :) If necessary, siap bg middle finger to those yg budus xreti nk benti. Ade ok manusia2 cm gini. Sengal :(


Ok, melalut suday. Emo nor ko ni Ain oi :P Eh cop mane td? Haa ok. Jom smbg balik. ~teehee :D


Lepas je settle payment gan staff HERTZ, she explained how to use the route from VIC town to Great Ocean Rd. Nk lalu mane sume, tapi harusslaa kteorg dh wat own research so we did know how to get to the destination using our own preference route. Route yg kaya dgn pemandangan indah kehijauan kebukitan kelautan segala la. Cume one thing je yg sgt2 diperlukan utk guide us. Cube teka ape? Ape, map? Tu mmg bende wajib kena ade :) Hrmm actually it's GPRS. Kteorg bg nama MEL-C sbb byk nor dia ckp bingit wey kejap2 "watch your speed" takpun "bare right" "bare left" ade one time tu moi shut it off jap :( bising betul :D








On the way to Great Ocean Rd, we stopped at petrol station sbb ade i-information center. Nak g amek free map gan brochure for attractions in between these two places. Moi biase la pantang nmpk bende makan haruss tanpa was2 g terjah. Sempat gak r beli buah. Then sempat gak we stopped kat Geelong nye shore. Dlm perjalanan, we off for cuppa and cake kt McD McCafe. Yummy freshly brew. Nape mesia xde McCafe? :(
















Dah puas berjimba kt town Geelong g melantak gelato eskem kt funfair Cunningham Pier, then kteorg kena g shopping brg dapur sbb nak masak kt Great Ocean Rd. So, benti lg kt Supermarket Coles. Gile full freezer kiteorg stocked gan makanan. Malam tu sejuk2 kteorg dah start g kutip pasir pantai nk wat samak pinggan mangkuk periuk belanga segala. Fuhhh semangat :)














After stopped at several pitstops, finally we reached our cabin :) Thou its bit tiring to drive all the way but the scenery was spectacular. Ya Allah, sgt sgt sgt sgt sgt chantek the countryside view :) The ocean MasyaAllah. No word to describe. 


Ni cabin kteorg. Super besar. Mlm sgt sejuk. Oleh itu sume berebut duk dekat gan heater :)












Our food for tomorrow :) Malam kang baru nk jd chef at home ~lol :P Ape menu kteorg? Tungguuuu :P Suprise ok ~gedik






Alrite, thats all for day 4. Esok luse tulat InsyaAllah jika kudrat or aura rajin sampai moi update the 5th day plak ye :P




Till then, take care :)

No comments:

Post a Comment