Sunday, June 26, 2011

B-Party Kikiep & Kukang :P

Its party time :)


On Sat, bestie's nye nephew & niece celebrate their 2nd & 1st year birthday. Moi as VVVVIP terhormat :D yg single-mingle wakil remaja purba harus cargas dtg memeriahkan suasana wlpn most of the quests adalah kaum ibu2 dan bapak2 beserta anak-anak yg cute mute thomey2 sekalian. Ok ayat buat mak sentap...fine next to next of next next year kawen make money make love make babies plss huhuhu *ade rs nk kepit pala sy dipintu...silakan tanpa ragu2 :D        


Anyhoots, presenting both baby and toddler *ohh how they grow so fast n furious..kejap dh ade gigi kejap lg dh ley jln kejap2 lg plak dh ley ckp then tetibe je dh ley g sekolah...fuhhh milestones yg sungguh fantas...how they got bigger each and every day in the blink of an eye je :)




So, dearie Kikiep & Mia Sara...


HAPPY BIRTHDAY SWEETHEARTS



 



 






Nmpk x ade dua gergasi sebuk interframe nk menari Chicken dance mgalahkn kanak2 ribena. Nampak x? :D Wlpn agak tercalar maruah di situ tp WHO CARES YO! Berbaloi2 akak menari beria2, last2 Mr Bear pilih moi si remaja purba ni jd the lucky no 1 winner u olssss from the lucky 4...ok mak2 bapak2 kanak2 ni haruslaa sentap rasa nk pukul moi sbb udah la disqualified join tp ley jd pemenang bkn pengalah hoccay! Hahaha ya ampun :P *Dan oleh kerna akak sedar cam sungguh keji if terima hadiah smbl rs bangga dan melompat kegumbiraan maka dgn hati terbuka akak sedekah je hadiah tu kt kanak2 yg bersungguh2 menari td. Sungguh murni bukan saya ini hahaha :)




Ok, tamat sudey seisi merepekan. After party, remaja2 purba g tgk movie Dylan Dog: Dead of Night slps mengaum di Ayam Penyet. Cerita carca-marba segala vampire werewolf zombie kg pisang sume ade dlm ini ceritera. G la tgk sndr. Better g on wed sbb murah 6igit je so xde la rasa nk gigit jari or gigit org sblh lepas tgk movie ni ~lol :D

Wednesday, June 22, 2011

Monday, June 20, 2011

Lets Hauling...cheapo :)

Holaback ladies :)




Arini adalah sgt memenatkan jiwa dan raga sbb tons of work need to be settled and voila webmail client sumhow got an issue to retrieve and send emails ~ishhh rimas bile email dh jd snailmail lembapss hoccay :(


Balik keje after bersiram terus berdugong atas tilam empuk, all day badan rasa xselesa sbb red flag. Oyoyo very the heavy flow u ols plus upper abdomen rasa sengal2 gitu ~teehee :D *esok harus bertukar kepada "Si Tampon" utk menyelak sebarang overflow yg tidak diingini dr terjadi :( 


Apakah motif bercerita tentang isu kewanitaan anda wahai Ainonn :P ~ehh xley ke? rahsia wanita eh? Hrmm sorry. Nope. Zalch. Zip. Period ~esok luse lupe ingatan cite lg muahaha :P


Tajuk post bukan main gedikasi >>> gedik secara berdedikasi :)


Lets Hauling ~apakah? menatang ape nak dihaulingkan :D


Utk pengetahuan anda semua, saya tidak bersoping sakan di Korea kerana:


a) Pitih hanya sekankang kera 
b) Brg korea manyak kt Mesia, rege lebey lebey kureng sama haje :P
c) Nak cut-cost luggage sbb klu ikut nafsu naga takut terbwk blk 18beg wlpn pitih hanya sekankang kera :D


Tapi, 


Satu je sebab sy mengile mengalahkan org gile bile jumpe FACESHOP & NATURE REPUBLIC...


Makhaii...sungguh murah ye kawan2 skinfood beauty products kt Korea...rasa nk pengsan sebab to compare price gan mesia adalah double tripple yo


Oleh yg demikian, saya memborong tanpa was-was berbekalkan duit yg ciput lg sekankang kera :S 


Ni bekalan utk setahun, klu xsantek putih melepak berseri-seri lip-lap-lip-lap gak mcm retis Korea xtau la nk kata hapa huehue :D





Fruits Shower Gel KRW3300 ( RM 9.00)






Deep Sea Cleaning Toner KRW 3900 ( RM 10.90 ) 



Aloe Foam Cleanser KRW3300 


Charcoal Foam Cleanser KRW3300


Acerola Cleansing Foam KRW3300

 Phyto Massage Gel Cream Bamboo KRW3300


Home-made Apricot stone KRW3300 

Most of the product ni from Nature Republic gan Faceshop. Dari sabun badan sampai sabun muke sume bwh 10igit je. Simpan stok sampai tahun depan ye :P


Yang bawah ni plak cream2 untuk tonyoh badan kasi buang daki maki hina lg keji sehingga kulit jadi puteh gebu berdebu selembut bayi ~ok sila jgn berangan nk kulit cam baby suntik botox collagen vitamin C 18cucuk pon blum tentu lagi eh :P 


Tapi xkisah la if tak selembut bayi pong yg penting syok2 sendiri konon2 kulit jadi mulus gebu lagi berdebu :D











Last weekend g jln2 nk usha rege Nose Strip & T/U Strip ni kt Watson Curve. Sblm ni xpenah r plak sebuk nk heran sgt libu-libuan blackhead & whitehead kt T-zone atas muke ni kan tp time tgh usha lotion murahan KRW1000 (RM2.80) kt Watson kt Hongik, Seoul tetibe nmpk rege dia KRW2000 je tu pon buy 1 free 1. Harusslaa la akak dgn cargas beli 3 free 3 kotak trus lps kira-kira ala2 aritmatik 1 box ni dlm RM3 je. Kt mesia jual RM7.59 kot. Adoi :(





Ni plak masker pelbagai kaler dan perisa :P Borong masks sbb cam tau kt mesia agk mahal. At least RM5++ sekeping ye dak? Kat sini satu dlm KRW1000 ke KRW2000 saje (RM 2.80 - RM 5.60) Beli byk2 lg murah. Berbaloi utk duit seciput moi :P


Shopping skinfood product kt Myeongdong adalah sgt heaven sbb kedai2 kt sini akan bg satu bakul yg cm kt Watson tu siap tarok free gift mcm masker, sample lotion or toner or even sekotak kecik cotton pad yg high quality for free ye :) wlpn anda hanya tawaf dlm kedai konon2 nk beli brg tp sbnrnye idak ~niat dihati masuk sume kedai sbb nk free gift sahaje ~opss kantoi niat suci dlm debu moi di situ huehue












Ober sungguh pborongan disitu bkn? Moi having difficulty to say NO to all these cheapo maskers. There was 1 shoplot at the edge of corner that offers cheapest where u buy 6 packs (10sheets) for KRW15000 (RM 42) tapi moi kongsi gan emon sbb pitih cam xmgizinkan utk bernafsu naga xhengat donia :P



The items here is between KRW 1500 - KRW 3300  


Herb Pantyliner (38pieces) KRW1200 (RM 3.60)


LipBalm KRW1500 (RM 4.50) 



Burts Bees RM18 FOC time moi beli Marie Claire Mags RM7 April 2011  


 Almond Balm for nail KRW2900 (RM 5.80)


Hand lotions each KRW1000 (RM2.80)


Series of Alken hair product beli Feb 2011 tapi xpakai lg :)


Skrg fening xtau nk store mane brg2 ni sume. Aduyai :( Harus kena terjah IKEA beli kotak besau skit buat storage. 


Ishhh dh kul 2am. Esok keleja. Mari tido. PMS please be nice pretty please.