Monday, June 20, 2011

Lets Hauling...cheapo :)

Holaback ladies :)




Arini adalah sgt memenatkan jiwa dan raga sbb tons of work need to be settled and voila webmail client sumhow got an issue to retrieve and send emails ~ishhh rimas bile email dh jd snailmail lembapss hoccay :(


Balik keje after bersiram terus berdugong atas tilam empuk, all day badan rasa xselesa sbb red flag. Oyoyo very the heavy flow u ols plus upper abdomen rasa sengal2 gitu ~teehee :D *esok harus bertukar kepada "Si Tampon" utk menyelak sebarang overflow yg tidak diingini dr terjadi :( 


Apakah motif bercerita tentang isu kewanitaan anda wahai Ainonn :P ~ehh xley ke? rahsia wanita eh? Hrmm sorry. Nope. Zalch. Zip. Period ~esok luse lupe ingatan cite lg muahaha :P


Tajuk post bukan main gedikasi >>> gedik secara berdedikasi :)


Lets Hauling ~apakah? menatang ape nak dihaulingkan :D


Utk pengetahuan anda semua, saya tidak bersoping sakan di Korea kerana:


a) Pitih hanya sekankang kera 
b) Brg korea manyak kt Mesia, rege lebey lebey kureng sama haje :P
c) Nak cut-cost luggage sbb klu ikut nafsu naga takut terbwk blk 18beg wlpn pitih hanya sekankang kera :D


Tapi, 


Satu je sebab sy mengile mengalahkan org gile bile jumpe FACESHOP & NATURE REPUBLIC...


Makhaii...sungguh murah ye kawan2 skinfood beauty products kt Korea...rasa nk pengsan sebab to compare price gan mesia adalah double tripple yo


Oleh yg demikian, saya memborong tanpa was-was berbekalkan duit yg ciput lg sekankang kera :S 


Ni bekalan utk setahun, klu xsantek putih melepak berseri-seri lip-lap-lip-lap gak mcm retis Korea xtau la nk kata hapa huehue :D





Fruits Shower Gel KRW3300 ( RM 9.00)






Deep Sea Cleaning Toner KRW 3900 ( RM 10.90 ) 



Aloe Foam Cleanser KRW3300 


Charcoal Foam Cleanser KRW3300


Acerola Cleansing Foam KRW3300

 Phyto Massage Gel Cream Bamboo KRW3300


Home-made Apricot stone KRW3300 

Most of the product ni from Nature Republic gan Faceshop. Dari sabun badan sampai sabun muke sume bwh 10igit je. Simpan stok sampai tahun depan ye :P


Yang bawah ni plak cream2 untuk tonyoh badan kasi buang daki maki hina lg keji sehingga kulit jadi puteh gebu berdebu selembut bayi ~ok sila jgn berangan nk kulit cam baby suntik botox collagen vitamin C 18cucuk pon blum tentu lagi eh :P 


Tapi xkisah la if tak selembut bayi pong yg penting syok2 sendiri konon2 kulit jadi mulus gebu lagi berdebu :D











Last weekend g jln2 nk usha rege Nose Strip & T/U Strip ni kt Watson Curve. Sblm ni xpenah r plak sebuk nk heran sgt libu-libuan blackhead & whitehead kt T-zone atas muke ni kan tp time tgh usha lotion murahan KRW1000 (RM2.80) kt Watson kt Hongik, Seoul tetibe nmpk rege dia KRW2000 je tu pon buy 1 free 1. Harusslaa la akak dgn cargas beli 3 free 3 kotak trus lps kira-kira ala2 aritmatik 1 box ni dlm RM3 je. Kt mesia jual RM7.59 kot. Adoi :(





Ni plak masker pelbagai kaler dan perisa :P Borong masks sbb cam tau kt mesia agk mahal. At least RM5++ sekeping ye dak? Kat sini satu dlm KRW1000 ke KRW2000 saje (RM 2.80 - RM 5.60) Beli byk2 lg murah. Berbaloi utk duit seciput moi :P


Shopping skinfood product kt Myeongdong adalah sgt heaven sbb kedai2 kt sini akan bg satu bakul yg cm kt Watson tu siap tarok free gift mcm masker, sample lotion or toner or even sekotak kecik cotton pad yg high quality for free ye :) wlpn anda hanya tawaf dlm kedai konon2 nk beli brg tp sbnrnye idak ~niat dihati masuk sume kedai sbb nk free gift sahaje ~opss kantoi niat suci dlm debu moi di situ huehue












Ober sungguh pborongan disitu bkn? Moi having difficulty to say NO to all these cheapo maskers. There was 1 shoplot at the edge of corner that offers cheapest where u buy 6 packs (10sheets) for KRW15000 (RM 42) tapi moi kongsi gan emon sbb pitih cam xmgizinkan utk bernafsu naga xhengat donia :P



The items here is between KRW 1500 - KRW 3300  


Herb Pantyliner (38pieces) KRW1200 (RM 3.60)


LipBalm KRW1500 (RM 4.50) 



Burts Bees RM18 FOC time moi beli Marie Claire Mags RM7 April 2011  


 Almond Balm for nail KRW2900 (RM 5.80)


Hand lotions each KRW1000 (RM2.80)


Series of Alken hair product beli Feb 2011 tapi xpakai lg :)


Skrg fening xtau nk store mane brg2 ni sume. Aduyai :( Harus kena terjah IKEA beli kotak besau skit buat storage. 


Ishhh dh kul 2am. Esok keleja. Mari tido. PMS please be nice pretty please. 




No comments:

Post a Comment