Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #Volume 8




At this mo, this song keep rhythm inside my brain...its not just how love can bloom in wrong direction it can be with wrong person or maybe wrong timing but still love never lies. It does feel right. The right to love as the right to think. 

Sunday, July 24, 2011

Fun Run + Fun Sunday #Part2

Title: Athletic Events Fun Run & Charity Carnival
Date: 24th July 2011
Venue: Taman Metropolitan Kepong
Mood: Successfully completed 5km with no pain at all so Yeayyy :) *2nd time running way better than the 1st one :)


In aid of National Cancer Society Malaysia, moi was intimidating to join the event since the 1st experience wasnt that good *muscle ache attacking moi for more than 2days :( but to be surprised this run aint bad at all & less pain. Not bad huh for extra pounding girl :D Anyway here the secret: good shoes & proper warming session before the run :)










How moi missed running so much since Uni, 3-4 times of exercise was a MUST for evening activity. It really kept moi fit for an active lifestyle and hell yeah it made moi felt good as a whole. Miss that feeling to be good physically and emotionally state :( *kindly note that moi's in PMS mode so yup pretty melancholic here & there :P


Hey this run was organised by Celebrity Fitness so yo we got celebs in the houzzzz too :P 








p/s: today mood >>> pissed off by nuisance ppl whom thinks they are so fuckin angelic being so jugdemental to interpret others badly. *Sebaik mak aku ajar value of respect to older & jgn cepat melatah pd manusia yg busuk hati budget mulia kutuk org sesedap rasa. Anyway bukan style aku nk membenci but i pray for you. Amin 


Thursday, July 21, 2011

Faithful Friday : Blissful :)

Assalamualaikum ya ahli bloggers,


Alhamdulilah. Ramadan is just about fortnight to come. Looking forward to embrace the beauty of Ramadan. InsyaAllah. As per today, blissful friday, everybody pace a bit tad slower and calm. During lunchie, moi was just sedentary sit at the workstation and did some cleaning by clutter free the desk. 






Out of nowhere, tetibe bley plak tetingin nk mkn crispy onion rings. Tanpa berlengah, trus terjah bawang utk dijadikan super delicious lg crispy jejari bawang haha specially made it for dinner ye :)




Ohh ya, moi's nye geng trippy br blk dr family vacation kt NZ. Adalah sgt gumbira bile dpt special gift she bought for moi. Thanks darl. You know how much i love beauty products. Temaceh for the honey lotion & lipbalm. FM for mum :) Gracias chochittas :D




3 weeks back moi ade jln2 kt Ikano tetibe terpandang deretan wedges2 pelbagai rupe & kaler kt Vincci 50% discount,dgn cargas tanpa toleh kanan kiri bought 3 pairs as 1 pair dh selamat pakai g keje. Alhamdulilah rezeki kaki :P well other 2 pairs je xgune lg & still dlm boxes. Bile check dlm kete adoihaiii :( ade lg 2 pairs kasut blum pernah pakai. Tetibe rs bersalah sbb cmne ley tlupe ade kasut lg yg xpakai. Itu short memory atau sengal huhu Ok, itu kasut moi kasi simpan raya juga :P *adek manis duit kasi jimat2 bole ka...ayoyo raya duit manyak mau pakai dey :) *bley adek manis kasi noted with action ka???  




Selalu beli kasut Vincci time sale sbb fyi, kasut vincci ni cepat rosak bile moi pakai. Maybe tapak kaki gajahku yg ganas penyebab kasut jadi senget benget tak tahan lama. That why selalu kena borong kasut time sale. Jimat plus tak terasa keji sgt bile kasut dh mcm disposable item stok pakai buang je :P



p/s: Perlu tidur awal sebab esok sabtu perlu keleja, replacement class utk ganti cuti raya. Yeayyy, demi cuti raya sanggupku berkorban ape saje *eceh poyo gila :P


Sunday, July 17, 2011

Fun Run + Fun Sunday :)

Hi hi,


My knee hurts yo :( *tu blum cite part drumstick yg lenguh tidak terperi :(  


Pagi td as early 7.30am, moi & the gang Ain, Nisha & Emon join the Olympic Fun Run organised by McDonalds im lovin it :P ohh yeah so mucho2 lovin it :D


We started our 7km run starting point from Dataran Merdeka and hell yeah reached the finishing line right after 1hr 30mins. Not bad for beginner, as being promised moi will rather brisk walk instead of running all the way. Reason: sungguh tak mampu sbb akak muatan lebey dek nun plus stamina dh tak cam mude-mudi...kena praktis byk exercise ni nk build up balik stamina :S eceh poyo :D


Org sebuk lari aku sebuk cam-whore smbl menikmati udara segar...Route run ni agak best sbb tak straight ade lalu area bukit2 so tak boring sgt.













Abes je run trus terjah McD for coffee bkn bigmac or duolicious cheesebgr eh :P *xgune lari separuh jiwa if mkn sepenuh jiwa lepas itu. Sungguh tidak sihat perbuatan itu :D


Next week on Sun ade lg marathon, definitely need to get prepared :)


Oh after run, moi hang out skjp umh Ain sbb mmg overnight takut tak tbangun pagi ni :P 


Emon plak just went back from her kampung, Muar bwk blk deroyan. Walawei akak fan of deroyan ok! Korg2 yg xsuke deroyan sbb busyuk ke hape haaa sila main jauh2...ni dia acah2 chef nk wat tempoyak deroyan esok. Gile tingin buat tempoyak air tgn sendiri. Sungguh budget cam cedappp nooo ~teehee :)


Sorry gambar durian se18 bakul xde xlalu nk tgkp sbb kaki time ni dah denyut2 *terkezut hagaknye tuan empunye badan tetibe buang tebiat nk majukan sukan utk negara :(


Balik umh trus shut down. Dah la janji gan Ms.Bestie nk lunchie sesame tp sory bestie kte dinner je r. Bestiemu ni sakit lutut peha betis segala otot-motot kaki ni harap maklum :( 


Tapi, dalam sakit2 tu sempat je beraktiviti riang-riadah :)









Ms.Bestie shopping C&K ade new opening store kt the Curve. Moi igt nk grab purse tp rupa paras je santek compartment purse xley nk isi byk card so lupekan la dulu hasrat di hati. Esok luse dtg blk dgn hati yg tenang dan kaki yg sihat. Amin :)
 



Saturday, July 16, 2011

End of an era of Harry Potter :(

Just came back from watching HP - The deathly Hollow Part 2 


Ohh how amazing the end of HP was after 14 years and unforgettable & heart-wrenching of 8 movies for all these past years.


Sad as there are no more HP epilogue to look forward :( 


Thanks J.K Rowling









p/s: Thanks fadz for the tic and choc-chip blended treat :)


Footilicious :P

Yuhuuu gigirls wowomen sekalian,


Yeayyy tora datang lagi...huehue eh salah :S Sang sabtu datang lagi. Sgt gumbira sebab 1. ini hari cuti la, off day so marilah kte duk umah rehat2 terbongkang dpn tibi smbl mkn cekedis atau bergading-tangan bersama org tersayang memajukan ekonomi negara dgn berjimba di pusat membeli dan membelah poket :P *ishh dh nape ko Ain, tingtong eh :D


Mungkinkah tingtong sbb tadi sebuk berbeauty regime bersama kaki....huhhh??? Apakah???


Yeszaaa, mari menjaga kesantekan kaki sama seperti anda menjaga kesantekan muke. Ramai yg tak amek port sgt pasal kaki sbb xde org kot nk belek kaki ko wey tapi tapi tapi kan for moi, if pakai kasut bling bling pon if rupe kaki cam kureng bling bling sbb daki maki di jari kaki ittew ohh sungguh tidak cool yo plus kerak2 kaki seperti baru pulang mengali biji timah adalah sungguh Big No-No juga yo ~teehee u know wut i mean,aight? 


So, jom DIY footilicious regime together2. 


Cara-cara mensantekkan kaki anda adalah sungguh mudah ye :D


1. Soak your both feet dalam warm water. If ade limau kasturi or lemon ke, perah la dlm besen utk rendam kaki tu. Setel :P


2. Then, if korg ade series of footie nye product, lg bagus sebab normally the series of FOOT products ade foot file gan rough skin remover cream utk tonyoh2 dry or rough dead skin kt tapak kaki tu :P If takde, pakai la ape2 yg sesuay utk sental tapak kaki korg ye, asal bersih :)


3. Next, bole appy heel softening cream. If takde xpe, pakai je cream/lotion yg ade aloe-vera or jojoba oil, utk moisture. 


4. Last, before nk pakai kasut if ade refreshing foot spray adalah sgt bijak utk me"minimize"kan adour2 yg tak sepatutnye exspecially to those yg pakai covered shoe. 




Anyway, here moi's regime every fortnight. Yup, setiap 2minggu sudeyyy...xde motip 2-3kali seminggu nk layan kaki ni *byk lg activity paedah lain nk dibuat :P



Nature Republic Foot Treatmeat :) 


Cut it off then soak your feet into it



It's acidic treatment so soak only for 20 mins




Got the idea to wear sock to make it a bit comfortable :)


Alamak jap g nk g menonton Harry Potter showtime kul 4pm. Gotta get ready. 




Roger and chow :)




Monday, July 11, 2011

Its all about McD...we lovin it :)

As salam semua,


Ohh nape eh last few months ni cam slow sgt update blog :( Sumpah xde mood ehh salah sumpah xbape nk rajin gile malas ini naga yo :D Blog-hopping je akak xley miss sbb im lovin it :P *Ohh ye, cop lari topic jap! From 11th - 13th July, McD buat promo Cheeseburger 2 tingkat Duolicious katenye best past when buy 1 free 1 u olss...suke tak? Saya suke. Last week dpt emel trus print out fotostat manyak2 pas kt kwn2 dan trainee2 keyayangan sekalian (*___^)V so jom terjah McD. Esok last promo :P


*p/s: 1 voucer per person ye dek nun...xdapek ko nk tulun beli utk 18org yg lain suh dorg beli sendiri je :P




On Sun, ade event Marathon bersama McD so moi dgn bergedik santainye nk join tapi akak xmampu nk lari2 sbb muatan lebey. Moi prefer to brisk walk je la...untung tanah xgegar lebey ~teehee :D




Ok, niat asal nk ce cite ce cite psl Bali. Lain entry la dah alang2 lari topic kan. Sume nk cite 1 entry bikin pusing yuk :P


Thursday, July 07, 2011

Awkward and Awesome Thursday #Volume 7

Hye hi :)


Ayoyo, moi tertdo masa tulis entry A&A ni...ya ampun, balik keje smlm penat sgt kot tu yg tgh2 tulis entry bley tdozzed off smp Subuh dgn xtutup lampu tp xpe wlpn entry ni dirumus khas utk hari khamis akan kugagahi juga mengpostnye.


Anyhoots, mari ke segmen A & A yuk :)


Minggu ni sgtlah AWKWARD kerna...T___T


>>> last week punye plan mjadi haukkk sbb last2 min tgh on HOLS mode, moi dpt msg from ofismate yg moi kena handle training for new Batch :( Penat susun cuti. Udeyyy le last min...Sabar je la :( Actually dh bley agak moi will be handling class sbb manpower tak cukup :S


>>> Lately, training rooms are getting worst in term of the ventilation. Class pagi ok lagi. Class ptg ni yg mcabar. Dh la aircond xde. Mmg sume trainees dh mcm cacing kepanasan. Mmg gile panas mengalahkn duduk dlm sauna. Silap2 nnt ade kes sesak nafas ke pengsan ke br ade action kot. Even heat alarm being triggered sbb stuffy. Mindset rakyat mesia, bile bende buruk tjadi baru thegeh2 amek tindakan...wtfish??? Hopefully, nothing bad happen. 


>>> Sejak balik dr Bali on mon, xtau nape mode malas selupa ittew vaavisss. Nak kemas brg sopingan pon malas. Sume brg tsadai je kt tepi wlpn sakit mata dan hati tgk brg2 ni. Sabtu ni br nk kasi BERSIH 2.0 bedroom moi ni huhu :D 




Despite of all the awkwardness (*__^) masih ade sinar AWESOME 


>>> So far, this year nye trippy yg paling awesome goes to BALI. KOREA was ok but hell yeah moi prefer Bali instead. Bali will definitely be next yr plan to repeat a visit yo :) Moi is so into historical art nye culture and just cant get enuf. Bali offers it all in one go. *travelog Bali later ye :P


>>> Ohh, its 7th July of 2011 moi's mom 52 birthday...


HAPPY BIRTHDAY MAK




Semoga panjang umur & murah rezeki Mak. Thanks for being such a wonderful mom.




p/s: Mak, ein tapau hadiah spesel from Bali....tunggguuu hehe :D



Ok, meh kasi layan vclip Kecak dance (Part 1) 





 A&A confession,

Wednesday, July 06, 2011

Dear Anonymous...You make my day :)

Dear Anon,

Damn, you make my day today. Thanks. You previous entries was damn hilarious even a bit perverto. But who cares anyhoots thanks eh. Naik traffic aku wey. Terharu hoccay.

p/s: You such a fuckin talented blogger. Ada bakat terpendam disitu :)

Wordless Wednesday #Volume 7







Short getaway that worth it :)