Saturday, July 16, 2011

Footilicious :P

Yuhuuu gigirls wowomen sekalian,


Yeayyy tora datang lagi...huehue eh salah :S Sang sabtu datang lagi. Sgt gumbira sebab 1. ini hari cuti la, off day so marilah kte duk umah rehat2 terbongkang dpn tibi smbl mkn cekedis atau bergading-tangan bersama org tersayang memajukan ekonomi negara dgn berjimba di pusat membeli dan membelah poket :P *ishh dh nape ko Ain, tingtong eh :D


Mungkinkah tingtong sbb tadi sebuk berbeauty regime bersama kaki....huhhh??? Apakah???


Yeszaaa, mari menjaga kesantekan kaki sama seperti anda menjaga kesantekan muke. Ramai yg tak amek port sgt pasal kaki sbb xde org kot nk belek kaki ko wey tapi tapi tapi kan for moi, if pakai kasut bling bling pon if rupe kaki cam kureng bling bling sbb daki maki di jari kaki ittew ohh sungguh tidak cool yo plus kerak2 kaki seperti baru pulang mengali biji timah adalah sungguh Big No-No juga yo ~teehee u know wut i mean,aight? 


So, jom DIY footilicious regime together2. 


Cara-cara mensantekkan kaki anda adalah sungguh mudah ye :D


1. Soak your both feet dalam warm water. If ade limau kasturi or lemon ke, perah la dlm besen utk rendam kaki tu. Setel :P


2. Then, if korg ade series of footie nye product, lg bagus sebab normally the series of FOOT products ade foot file gan rough skin remover cream utk tonyoh2 dry or rough dead skin kt tapak kaki tu :P If takde, pakai la ape2 yg sesuay utk sental tapak kaki korg ye, asal bersih :)


3. Next, bole appy heel softening cream. If takde xpe, pakai je cream/lotion yg ade aloe-vera or jojoba oil, utk moisture. 


4. Last, before nk pakai kasut if ade refreshing foot spray adalah sgt bijak utk me"minimize"kan adour2 yg tak sepatutnye exspecially to those yg pakai covered shoe. 




Anyway, here moi's regime every fortnight. Yup, setiap 2minggu sudeyyy...xde motip 2-3kali seminggu nk layan kaki ni *byk lg activity paedah lain nk dibuat :P



Nature Republic Foot Treatmeat :) 


Cut it off then soak your feet into it



It's acidic treatment so soak only for 20 mins




Got the idea to wear sock to make it a bit comfortable :)


Alamak jap g nk g menonton Harry Potter showtime kul 4pm. Gotta get ready. 




Roger and chow :)




No comments:

Post a Comment