Sunday, August 14, 2011

Lay Low on Sunday :)

As salam & Hi to all,


Alhamdulilah, we almost entering week 3 of Ramadan. Syukur moi masih lagi on track, hopefully cuti-cuti wanita moi fall on last week Ramadan ketika para2 ibu tgh sebuk menyiapkan juadah raya rendang ketupat kuah kacang lontong kek dan kueh raya segala *makruh tak puasa if imagine tgh melahap aneka juadah lazat ni? huduss sungguh perangai...ya ampun :P


Arini plan igt nk g singgah ikea before berbuke nanti dgn LCTM team :) Dah lama tak berinspirasi smbl berangan future home sweet home nye deco plus moi planning nk revamp bedroom moi - nak tukar theme yg sesuay utk akak si remaja purba ni :P wanna have better closet/shoes/handbags/vanity organization & better storage so hrmm harus ikea jd source of idea nye kan *tapi mengapain malas melanda diri nk drag dis fatso ass wlpn ikea adalah sekankang kera je gan umh? rasa nak hadap netbook ni 24/7 je. Multitask between FB, BW, tumblr, twitter, youtube, online movie smp nak g tgk tibi kat luar pon malas...ishhh keji :(


Rasanye 2 hari ni dah 3-4 movie moi layan. Sume cite baru :) 


Nak layan latest English movie, terjah SINI & if suke latest movie melayu plak jgn segan-silu terjah SINI ye :P *tgk la smp lebam tp jgn smp lupe anak bini laki engko sudeyyy :D >> aku xbape nk ade anak laki segala so tarahal la hadap smp lebam pon huhuhu rasa nk libas pale i tak u olss??? (*_^)V


Tips: If korg xbape nk pakai high broadband a.k.a hanya pakai berukband, silala pilih2 movie yg xbape nk latest sbb takut bandwidth xmampu nk download dgn fantas lalu membuffer 18tahun >> end up frust dan sakit hati :(


Maka contohi moi, akak xkoser nk tunggu so biar je dia buffer, smbl2 tu g la buat aktiviti riang-riadah yg lain seperti blog hopping ke, belajar tutorial make-up utk raya kt youtube ke or tgk resepi utk raya gak budget nnt bley la try *nan-hado :P ataupun g settle laundry atau buat hok ni paling cool, g jln2 cuci mata kt ikea lepas sejam 2 balik la...tadaaa movie siap utk di tengok hahaha :)

Merepek je bulan2 mulia ~teehee sungguh laqho perbuatan saya, susut pahala puasaku :(


Ohh lupe pagi td after sahur, moi xley nk tdo so ini yg moi lakukan di hening salju pagi ye :)






Hehe mengorek kembali foot salt yg dilupain last min beli kt airport Bali *konon nk abeskn duit rupiah yapedaaa :P


So inilah aktiviti DIY mencantekkan rupe paras sang tapak kakis kus :P  Ohh, moi plan after work this coming week ingat nak g ikea jap beli balang2 kepek & usha few other things utk bedroom moi :)


Jom browsing catalogue IKEA 2012 online :) Here some of items less than RM20 cheapo cheapo yo :D


FÖRVAR Jar with lid, glass, aluminium-colour Height: 18 cm Volume: 1.8 l


      FÖRVAR
           Jar with lid, glass, aluminium-colour

           RM5.50

FLYT Magazine file, white Package quantity: 5 pieces


FLYT
Magazine file, white

RM3.90  / 5 pieces


LJUSNAN Box with lid, set of 3, seagrass
LJUSNAN
Box with lid, set of 3, seagrass
RM19.90




JÄLL Organiser, blue Width: 30 cm Depth: 30 cm Height: 84 cm

JÄLL
Organiser, blue

RM9.90

LOTS Mirror Length: 30 cm Width: 30 cm Package quantity: 4 pieces

LOTS
Mirror

RM19.90  / 4 pieces


MALMA Mirror, pine Length: 25.5 cm Width: 25.5 cm Thickness: 1 cm

MALMA
Mirror, pine

RM3.80

BLADVASS Quilt cover and 2 pillowcases, white, blue Quilt cover length: 200 cm Quilt cover width: 150 cm Pillowcase length: 50 cm Pillowcase width: 80 cm

BLADVASS
Quilt cover and 2 pillowcases, white, blue

RM9.90


IRMA Cushion, light blue Length: 35 cm Width: 35 cm

IRMA
Cushion, light blue

RM3.60


ÄLMHULT Mug, beige, stoneware Height: 11 cm Volume: 20 cl
ALMHULT
Mug, beige & stoneware
RM0.85


TOLSBY Frame for 2 pictures, white Width: 12 cm Height: 21 cm Picture, width: 10 cm Picture, height: 15 cm

TOLSBY
Frame for 2 pictures, white

RM4.90

RAM Frame, pine Width: 13 cm Height: 18 cm Picture, width: 10 cm Picture, height: 15 cm Package quantity: 3 pieces

RAM
Frame, pine

RM5.90  / 3 pieces

NEGLINGE Candlestick/tealight holder Height: 5 cm

NEGLINGE
Candlestick/tealight holder

RM1.90

VASEN Vase, clear glass Height: 20 cm

VASEN
Vase, clear glass

RM9.90

RUSCH Wall clock, white Diameter: 25 cm

RUSCH
Wall clock, white

RM3.30

IKEA PS VÅLLÖ Watering can, assorted colours Volume: 1.2 l

IKEA PS VÅLLÖ
Watering can, assorted colours

RM3.90


KUSINER Mesh basket with lid, red Diameter: 35 cm Height: 49 cm

KUSINER
Mesh basket with lid, red

RM15.90

MATA 4-piece eating set, green

MATA
4-piece eating set, green

RM12.90

LÄTTSAM Children's potty, green

LÄTTSAM
Children's potty, green

RM9.90





No comments:

Post a Comment