Sunday, August 28, 2011

Persiapan Raya :)

Assalamualaikum...


Knock knock...mane pegi sume org ni? Awat KL sungguh lengang? Hahaha meka2 sudah pulang ke kampung halaman rupenye :) Bestnye. Jelesnye. Moi this year raya KL so parents dari Non-central region ke KL valley utk beraya umah tok. Semlm 1st time berbuke bersama big Family terchenta. Mak ayah pak long mak long maksu acu sis in law cousin in law nephew segala under one roof bersidang sambil berbuke :D Sungguh anak derhaka busy mengalahkan retis :P Ai maklum la byk sgt plan berbuke iftar plus most of the time keje shift ptg so mmg nan ado masa nk together2 berbuke. 


Tapi xpe family ahkak OK aje. Layankan aje. Yg penting kite ENJOY. Eh bukan itu aje yg pntg jugak kite understand each other, respect and relax :)


Hari ni, my mom call suruh drop by Vet beli eyedrop utk her new baby Tompok. Cian Tompok travel 5 hours dlm kete fening2 lalat gaknye plus dia kena eye infection. So, jap lg settle kemas packing kek cekelat 10 ketul, kueh mueh raya gan kepek mepek raya sumbat dlm kete br grk singgap klinik menatang beli obat :P 


Esok dtg blk dmsara utk packing baju raya kasut raya handbag raya make up set segala segi raye maye sbb kete kontot moi xmuat nk sumbat sume ni :P gagah aku ni wey? Semangat raya kena ade wlpn pose xpenuh :) *wish come true bile doa mtk redflag falls during last week Ramadan - motipp sgt? Sonok wey jd tukang rasa bile sume sebuk masak juadah raya :D

Actually masa write this entry moi baru abes DIY touch up uneven color kt rambut hudus moi ni :( Moi nk touch up balik kaler highlight yg rusak baru je trim buang sume split ends so now nk kena repair discoloration kt rambut ni...berdwi tone kaler rambut ahkak dek nun...sungguh hudus tidak terperi adoihai pon :P *without 2nd thought moi g drugstore pick up hair color burgundy utk process touch up. Tapi now burgundy dah mcm red velvet...jgn sat g time raya tetamu confius ade kek red velvet atas pala sudeyyy :D sengal la wey hehehe :D


Meh tempek gmbr aktiviti laqho di pagi ahad yg mulia ni :D









Hamek ko...red velvet katenye xbape nk turn out burgundy ok :P Hopefully, after 2 days color jd stable...baru2 mmg cm menyempring skit...terkezut sat g nenekku :D 


Ok bab rambut raya setel. Tahun ni, baju raya elek poracik. Recycle baju masa my broth nye wedding :( Kasut raya pon nan-ado...kena korek dlm bontot kete cari kasut yg blum rasmi. kira mcm kasut raya walhal kasut beli 8 thn lps xpakai lg...ishhh xspesel lgsg :(


Cume semlm tingin nk hangbag baharu maka terjah C&K curve...masa ade duit tetibe rasa sume beg kt situ xlawa time xde duit berangan sume beg nk beli...apakah penyakit ini? Sungguh tidak demokrasi :S




Dan kerna berbekalkn budget yg ceput maka hanya C&K aje mampu dimiliki...yg pntg ciri-ciri hangbag haruskan seperti gerobok almari dan tahan lasak. Sesuay dgn empunye diri yang super ganas lg xbape nk ayu-mayu selayu :P





Konon camwhore muke cedey pitih selamat terbang melayang :P Poyo je :D Sepatut muke lps soping harus gedik begini *muke mtk pelempang hahaha




Ok slps itu, terjah Daiso nak beli eyeliner cap jepun yg murah 5igit...konon eyeliner tapi haruslaa kawan-kawan yg sewaktu dgn eyeliner turut bergembira kerna dibeli oleh empunye diri yg xreti kawal diri arghhhh fail la :(




Dari kiri Henna made in india vesi jepun, maskara, eye shadow pallete *hopefully pigmented enuf if not, sila sedekah aje, clear maskara utk jadikan lashes lg volume katenye :P eyeliner not bad sbb xcomot waterproof ye...last skli, oil blotter 250sheet *sekian brg2 terjahan tiada yg diplan sume impulse buying je :D


Ok udey le tu, esok esok nak raya baru buat entry Raya ye :)


Ucapan pre-raya: 


Kepada mereka2 yg pulang ke kampung, sila berhati2 di jalanraya. Ingat org yg tersayang. Kepada mereka2 yg selamat berada di kampung pula, Alhamdulilah syukur., Semoga Hari Raya yg bakal tiba memberi rahmat dan merapatkan hubungan antara kita dan keluarga. Bagi mereka2 yang tiada kampung, anggap sahaja bandar kita ni umpama kampung halaman ye :P Jom ronda KL malam raya ~teehee

No comments:

Post a Comment