Friday, October 07, 2011

1+2+3+4+5+6+7 = Happy Birthday Moi :)

Salam,


So in the interest of establishing my own personal tradition, di hari nan indah adalah hari utk moi meraikan hari ulang tahun ke 28 eceh hayat xhengat :D *adoiyai cedey plak memikirin nombor yang puluh2 xbape nk mude-mudi di situ :( but moi feel young at heart ~~~> hayat kaber line :P


This year, moi plan ahead nak celebrate kat Jakarta bersama bestie. Harus cargas menerjah AA website bile ade alert promotion kan! Laju je ko bile nak berjimba kan! simpan duet Ain oiii utk masa dpn yg gumilang :D


Ok, here we go. Get ourself ready for short birthday trippin. Suppose this trip ade 3 people but as usual Missy Seed xley nk join. So lastly, just the two of us. As always. Ko hadap muke aku aku hadap muke ko. Hahaha *shayang bangat ama lor bestie :)


On the day itself, moi asked my boyfie utk anta ke KL sentral pukul 4am. Hamek. Bengkak biji mata ko puddykin :P Anyway, thanks sayang sbb sudi jaga besi buruk i tu :) *Nanti pasti akan ku tapau ole-ole baekkk utk kesihatan anda spesel tapau kt airport duty free hahaha :P


Bermula aksi gedikasi di Kota Jakarta. Kota yang kaya dengan kepulan asap hitam sungguh polluted dr asap moto bajaj kete bus lori segala. Macet a.k.a jem cam harammm xyah cite.  
Dengan cuaca yang acah2 hot sesak semak segala bikin gue fusing dong :( 


Jom tempek pic di hari keulang-tahun jadian :P *muke berseri sebab on 6th the day before my lovelies brother belanja makan on conjuction of my sissykinlaw punye HB :) 








Sampai Jakarta harussla kul 8am sbb flight at 6am. Wlpn dh mengaum nasi briayani atas flight, tgk je street food kt tepi2 jalan harus bin wajib perut bagi signal sila pergi mengaum tanpa perlu berlengah lagi hahaha *cargas kteorg cari foodcourt dlm mall sbb xberani nak try street food takut perut tak tahan kang dh ceri-beri segala leceh plak *better be safe ok!

So, ni lunchie utk dimunchie...very Indo style nye cuisine...lele penyet *kt mesia pon ado hahaha :P





Sempat melantak otak2 versi Jakartaian beli kat Carrefour ~cool tak g jakarta lepak Carrefour siap buat perangai makan dulu kendian bayar ~bagus sungguh bukan? terkezut neng kt kaunter tu hahahaha :P *siap tanye udeyy dimakan ya kosong aja plastic nya :D *rakus ok! sungguh maruah tercalar-balar di situ :P




Miss Bestie sebuk nk beli kueh Pukis...say what? Hahaha :D

Time dinner, baru g celebrate moi B'day kt restoran Japang called Pasta De Waraku. Sungguh lazat and bit pricey compare to food portion dia yg sekankang kera itu *ke org Jakarta xmengaum mcm org mesia hahaha :P tapi yg bestnye if student dpt 15% off, haruss pakai student card Missy Bestie :) *zasss diskaun Rp22000 ye if not sila hadap Rp180000 utk 2 meals 2 beverages *pengsan :(











Itulah aksi-aksi gedikasi kami si mak dara. Travelogue trippy later la update jikalau rajin jikalau malas mungkin 18 purnama lagi baru update. Mampu? Hahaha *mak busy la nok :P

Anyway, *mode seyes plsss :P on moi Birthday, here a lil note for moiself. 

Alhamdulilah...

Its been 28 of beautiful unforgettable years. Many ups and downs. Joy and sorrow. Super good years and also damn challenging tough years. Infinite thanks to mummykin & daddykin for the unconditional love, support, understanding, trust and believing in every desicion their daughter made. Only Allah swt knows how much moi loves them to every single breath that moi take and life is meaningless without them. *melancholy mode sudeyyy :(


Countless thanks to brothkin & sissykin for always be there regardless of how hard life could be :) *sayang korang ketat2 ok :P



Zillion thanks to besties for coloring my life and make life more alive. Always willing to be ear the shoulder be the person to turn to when there is an obstacle. Hope our friendship last towards the end. Amin :) *Loving you so mucho2 dearie Besties :D




My boyfie a.k.a puddykin, you are my new chapter. You are the one that i've been waiting for all these 2 years of being singledome. I choose you because of who you are. I love you for what's you. Well, hope you are willing to do the same. Lets nourish our love together. Being ups and downs together. Thanks for loving me. InsyaAllah when the time has come, we'll be unite as One







HAPPY 28TH BIRTHDAY !


No comments:

Post a Comment