Friday, October 07, 2011

Perawans di Kota Jakarta :) #Part I

Hollaback gigirls & wowomen sekalian,


Nampak tajuk header di atas? Perawans di Kota Jakarta *sumpah punye gedik title entry ko Ain oi :D ~teehee


Baiklah. Seperti sedia maklum, on 7th Oct was moi B'day :) *Percutian kontot telah dimenterai antara Missy Put & Missy Moi utk bercanda rongeng rokiah di Kota Anchol Jakarta menyambut Halloween eh bukan hari kejadian ke 28 tahunan la :) *sungguh andartulasia :P ~shadapppp :D


Zasss...sampe kami di Airport Soekarno-Hatta after almost 2hrs at 7.55am. Berbekal backpack 7kg yg xperlu di check-in budget xmoo bwk byk2 baju sbb nak joli katak haje niat di hati *hahaha tipu je ~uang nya hanya sekankang kera aja nun :P 


Dah kate trip budget kan, haruslah system pengangkutan yg sesuay hanya bus sama angkutan murah-murahan setarap dgn uang kami yg ceceput ini :D After cop kastam je, mulala aksi fening-mening melilau cara the cheapest way to go to our Hotel :P *fyi, trip kali ni xde research sgt lebey kpd aksi2 terjahan sahaje huhuhu *mak busy nok xdan la nk beresearch bagai :) so yeah lets terjah hoccay!


Instead of choosing cab which cost Rp150000, better naik bus. Cost hanya Rp 20000 sorg. Jimat. Bus brings us to Gambir terminal then kena naik bajaj utk continue ke Hotel. Naik bajaj xpandai lg bargain kena Rp20000 sorg, sbb time balik Ahad xmacet @ jem lg murah Rp10000 je sorg :) 






Tapi sungguh fening pala naik bajaj ni, super macet plus panas plus rasa kenyang mkn asap :( Takpela, kate adventure konon avid backpacker kan kan kan! Hmm adventure la sgt klu berkepuk-kepuk asap hadap ke muke :P ~bikin kapla pusing deh :(


Oleh kerana area Hotel Plaza, Mangga 2 tu bajaj xley masuk so kena la menapak sket. Sebaik xjauh sgt if not tgh2 panas mmg basah keti ahkak dek oi :P Anyhoot, for 3D2N kteorg bayar dlm Rm90 per pax je include bekfes xsedap huhuhu :P ok la quite cheap sbb kteorg bukan duk hotel sgt pon...kuar pepagi balik memlm...dasat sungguh eh :D 


Sampai je Hotel, check-in trus cargas bersiram berdugong segala. Fuhhh letih :( Tanpa was-was change uniform berjimba utk aktibiti mengukur saiz shopping mall plak :D







Sungguh lapa jika dihidangkan gajah blum tentu tak abes :D *gila la. Jom cari makan. 





Tradition kteorg bile travel suke g hypermarket cari product yg xde kt mesia. Moi siap grab Vaseline lotion perisa cocoa. Lepas pakai sungguh bau cekelat lazat maka trus lapa seperti mau menjilat diri sendiri...erk erk erk apakah??? ~sungguh tidak sesuay utk bacaan umum statement anda hahaha ya ampun :) 


Melantak otak2 sblm mbuat bayaran dan tanpa segan silu merasa food tester di setiap pelusuk corner asal bole siap request otak2 nk rasa cedap ke tak ~ishhh sungguh keji :P 




Dah kenyang gumbira, jommm g mall lain plak kte cari makanan lain plak huhuhu *sblm tu lets camwhore with pak polisi :P




Next mari berjimba di mall exclusive, Mal Taman Anggerik :) *Ade bazaar menarik u ols :P Ala2 KLCC la konon. Boleh la layan :) 

 











After dinner, kami pulang dgn girang gumbira ~chaitttt tipu :P *capek bangat :( 








Oorite. Ini aja ceritera nya. Malam ni kt tv indon ade citer Kabhi kushi Kabhi Gham...mampuu??? Hahha gile S.R.K ckp indon wey sebaik time nyanyi menten bahasa hindustani if tak sure potong stim ahkak nk feelin2 nanges2...Tapi ape kes kajol ckp indon pon ley nanges, Missy Put malas nk layan moi dh soksehsokseh ~huhuhu tisu plssss :P cedey  ok :(


Esok sambung lagi yuk utk 2nd day ya :) Selamat malam.


No comments:

Post a Comment