Saturday, October 08, 2011

Perawans di Kota Jakarta :) #Part II

Rentetan dari CERITERA ini...


Pagi ni moi terjaga sebab rasa mcm bising sgt dlm bilik hotel kteorg ni...rupe2nye TV semlm xtutup biarpn remote kt tepi katil je...Apedaa!!! Sila salahkan Missy Put sbb dia last layan cite Hindustan. Moi harus lepas sohsehsohseh trus ON mode Zzz dan dgn cargasnye ke langit 7 tanpa was-was :D *capek bangat duh :(


Sebelum bemulanye aktiviti sopingan secara extreme jom g bekfes dulu. To be honest, food yg diprovide adalah sungguh tidak sedap :( *tak sedap tak sedap tu pon smpt lg mengaum mengalahkn naga *sengal :P 






1st destination: Pasar Pagi Mangga 2


Dari hotel, kteorg dgn penuh kebelagakan xmoo supir hotel. Harusslaa tak bijak amek supir hotel mahal kot dia cas. So berbekalkan uang ceceput dgn budget kebelagakan td menapak la kteorg kuar smpt gak la peluh basah keti haha :D punye la nk jimat sbb cm biase transportation rasmi kami hanya bajaj dan angkutan murahan je...gile punye kemut *sanggup mkn asap dr bayar lebey duk dlm aircond teksi *Mampuuu??? Hahaha :) 




Sebelum start aksi membeli dan belah, harusslaa kena santek-mantek g testing curl rambut secara free kt org jual curler/straightener tu. Testing dia boleh buatkan the whole hair ye. Ko ado? Kt mesia ko jangan berangan ade sales person nk layan cm gini. Ni blum tentu beli lg *If keji, dh curl sume rambut then blah je ishhhh sungguh keji :P But do not worry, tahap kekejian kteorg xde smp tahap tu. Kteorg acah2 baikhati beli la sorg satu baby straightener kaler pink lagi *moi beli sbb cute je. Sebaik rege dia Rp25000 saje. Murah :) 





Santek tak? Hahaha klu moi buat sendiri mmg tak jadi cm gini. Harus senget-benget :( 

Jom sambung soping tapi kan tapi kan kan kan perut tetibe je mcm rasa nk mkn lg :P Adoiyai blum ape2 asek pk nak mkn je ishhhh jom la :D






Ya ampun, masa kat kedai ni moi terbuat onar secara tak sengaja. Ishh ofcos la tak sengaje takkan la saje2 kasi terbalik bear2 patung2 tu sume...opsssss erk erk erk sorry 

Makhai...gile rasa bersalah :( Moi promise utk lebey behave di kemudian hari :P *Poyo



2nd Destination: ITC Mangga Dua

Bile dah penat round Pasar Pagi, gile besar kot mall dia org xyah cite punye ramai :( Lenguh kaki dkt 3-4 jam kteorg dlm tu. Bile perut rasa lapar lg jom terjah mall ITC plak huhu 




Rege makanan dia xde la murah sgt. Dlm Rp17000 gak la. Eh murah la tu ngokngek mane nk dpt lauk cm gini RM4++ :D *ok la tu portion gile kecik kot ayam ikan pon kurus haje :P

Hrmm apa-apaan la :P Dah kenyang, jom sambung soping. Actually, niat asal nak cari baju utk E'day moi nanti plus gan baju utk bestie nye E'day juga *opsss kantoi r plak - topic hok ni nenanti la kte cite naa :P



Hamek ko...ade bran? Electric blue menjadi taruhan dan pojaan hati :P Takde nak feelin2 kaler2 pastel dah. So eclectric taste tak hagak2 :D Moi hamek french/indian beaded lace gan satin tu ingat nak buat baju kurung moden or kebaya. Ala simple2 je :) Tengok la cmne. Fening la nk design pattern ape yg blend in well gan proportion figure ahkak yang ala2 voluptuous ni *voluptuous katenye ke volupgemgems :P Udeyy le ahkak ni xbape nk tecik *arghhh masa mengaum tak hengat plak :P uhuhu


Esok last day, flight malam so smpt nk bercanda lagi :) Nak cuci mata kat duty free :P






Kawan baru smpt berkenalan tapi xfaham dorg cakap ape *ingatkan baby talk letih mak duk pulun speaking londoh dorg xpahe rupe2nye makbapak bukan speaking omputih daaa Hahaha Anyway, sesuay tak gan kteorg kanak-kanak ribena? :D *sila kelik butang LIKE jika anda semtuju ye :P


No comments:

Post a Comment