Monday, November 28, 2011

Blessed Maal Hijrah

As salam semua,


Salam Maal Hijrah to all muslims. Anyway, this is backdated entry yang dah lama terkepam dalam draft. Oh how busy moi sekalang ini :( Sungguh windu nak merepek meraban dalam virtual diary moi ni. 


So, flash back on the day itself, something wonderful happened, there was "cincin-mincin" session with future mom in law *will talk about it in separate entry ok :) acah2 suprise bole? Hahaha :D





Few days back moi & bestie went to China Embassy at Wisma OSK, ampang applying Visa. Moi kena buat double-entry Visa utk enter Guangzhou-HK-GZ. Trip early Jan so kena its just a month leave nak settle pasal visa + acco. Hope everything  gonna be done before our trip. This is pretty last-min plan thou.




Bile dah submit the Visa application form, the next 4 days baru bole collect. That's consider normal application. Total kena charge RM78 tu termasuk charge utk basic processing fee. Time nak collect baru bayar, make sure the receipt ade skli. Before this pegi Tianjin-Beijing, xpenah amek port pasal visa sbb moinye travel buddy settle sume but now kena buat sendiri huhuhu :D 

Ape lagi eh ceritera utk minggu ni, tadi konon macam acah2 super busy kan tapi xhengat buat ape daa :P Oh ye, baru2 ni moi punye fave blusher from Elianto pecah. Harusla akak tension sebab blusher tu ade 4 layer of colours kot. Suke blusher ni tapi tula xde rejeki. Dalam mode stress memikirin cmne nk reuse balik blush loose powder ni, tetibe terdetik nak do something gan particles2 ni. Out of nowhere, moi DIY loose powder into sheer pinky lipbalm. Gigih ok kuarkan sume makeup2 yg xmoo gune then create something yg reuseable. 
Its totally worth it :)





Macam besh plak buat home-made lipbalm ni. Rasa mcm pakar kosmetik plak. Simply Siti Mampu? Hehehe :)

Next entry moi will share to u guys on how to DIY the blush powder into hot sheer pinkie lipbalm ye :)

Till then, have beautiful days ahead ok <3

Wednesday, November 23, 2011

Saturday, November 19, 2011

Sunday with Gedengs :P

Yuhu laladies sekalian,


How was your weekend? Hari untuk berjimba-jimbara pasti menyeronok sonok kan? Sabtu moi agak fully occupied dgn aktibiti lagho bersama gedeng and mr yayangkin :) From Junksale @ Ecoba PJ Trade Center Dmsara Perdana then sambung jalan2 tidak bermotif ke Bangsar Village. *Si gedeng xbwk De lara, so agak ketenangan la sesi mengukur tanah kteorg tp kejap-kejap duk windu dgn anak - memang cm gitu ke bile ade anak, cepat rindu-rinduan hikhik *kalah windu ama boyflen :D




This time flea market ni kebanyakan semua jual pre-loved but their stuff kena pilih-pilh sbb ade yg super buruk tapi gigih jual gak. Eventhough murah, if dah lusuh berbintik2 nampak sgt dh lama tak pakai, at least cuci la dulu dek nun oi, sungguh gigih kau jual barang dah tarap ley jadi kain lap kaki :D Tapi, ade gak jual stuff yg menarik dan murah. Believe it or not, moi aint buy anything. Masa tu mmg saje xbw cash, konon2 xmoo nanti ade aksi impulsive buying...tak sesuay nok mak nak kena saving demi percutian yang acah2 hebakkk di masa hadapan...yosh, lagi dua bulan nak dekat January. *adoi visa tak buat lg ni...malas nk mengadap embassy China :( *mengapain kite tak beli je tic HK trus eh, gigih la nak kena masuk kuar China nanti. Takpe la, baru traveller gigih katenye :D


Jom la tempek mempek gambar aksi sengaling gedeng-gedeng :) *gedeng: membawa maksud kesemangatan kedadaan hahaha bongoknye Erni :D











Lepas dah abes ronda lepak kt meja hujung bergosip 18round then tekak haus xde ayaq, hai maklum la flea market ni dlm pub dek nun...xsesuay ayaq dia juai...teehee so p sat beli eskem potong. Mahai noo 2igit kat tempat lain juai singit ja...Hahaha *kalut cheq speaking :P





Puas makan eskem, tak puas hati lagi berjalan so moh kite pegi tempat lain. 1st ingat nk g KLCC, gigih sungguh tapi bile nak smp Bangsar tukar plan g Bangsar Village. Eh bley plak cm gitu...ahkak hoccay haje...tarahal punye :P


Kes malas nak hadap jem le tu, hehehe :P 








Asal bole kedai toys pon menyempat lagi  :D apakah? Sebaik ade mr yayangkin yg rajin melayan. If org lain sure xkoser nak hadap pala tingtong ahkak ni :P


Ok, last lepak chawan makan ubi rebus. Not bad sedap tapi lupe nk take pic. Lapar punye pasal :P then sambung mamak makan mee goreng cedap :)




Wednesday, November 09, 2011

Sunday, November 06, 2011

Ceritera Raya Korban

As Salam,


Alhamdulilah, selamat sudey moi sampai di kampung halaman untuk sambut Raya Haji. Moi decide utk balik on jumaat malam join car pooling besama adek moi and his wifey. Malas nak drive sendiri plus boley tong-tong bayar tol + minyak. Itukan amalan mulia. Berjimat. *Sungguh poyo :P Anyhoots, this time balik Mr Yayangkin join sekaki. Cian nooo nengok budak key-ell takdak kampung :P Dan berbekalkan sense of sympathy maka mari heretla sekali ini olang *jgn marah puddykin nanti kena jual kt sepadan Thailand :P hikhik


Sebaik cuti raya haji sampai Isnin je so xley la nak hiphip hoooree jimba-jimba lebey2 sgt. If cuti lama harusss dgn cargas saya bersama Mr Yayangkin & besties pegi buat lawatan sambil belajar ke negara jiran tetangga sebelah rumah Mesia :D *ishh merepek je apedaa teehee (*_-)V


So, mlm tu kteorg smp Jitra around 2am. Sampai2 je sume acah2 kelaparan, bila terjah atas meja ade plak mak buat lasagna. Mmg terbaekkk. My s.i.l tingin rupenye, so xley nk mkn manyak2 sebab kena bg laluan utama utk momma wannabe ini ye. 


Jom tempek aktivibiti kteorg dr pagi sampai malam on Raya Haji day. 



Model-model almari sudut :P



new-wed couple of the year :) parent wannabe 



anak-anak mak-mak dara :P



supersize models in d houz :P


one hepi famili under one roof :)


xde keje p main ayah nye topi helmet jaket motor vroom vroom :P

Sesudah kebuhsanan memakan lauk pauk raya di rumah meh kte g terjah umah jiran tetangga pula :)



Ok...mengaumm umah sendiri - checked umah jiran - pon ley checked umah sape lg nk jd mangsa seterusnye eh? hehehe :P Jom g umh bestie Missy CT :) Moh kite 


bumblebee nye models pon boley :P



Dah rasa mcm nak meletop puyut dok dr td mengaumm non-stop, jom kte g beriang-riadah di luar yo :)


Moi <3 Missy Besties




Tepi parit pon tiada masalah :P asal bole di mana jua konsepnye :D


The Three Musketeer :S


Ehem-ehem sungguh romantaik :P


Bile overdose makan ni kesan effectnye > OtakTakCenter



Ish ish ni confem sume dah tingtong hahaha :P *maruah tercalar wak aksi gini


Itu sahaje al-kisah ceritera Raya Korban. Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha semua :)