Monday, November 28, 2011

Blessed Maal Hijrah

As salam semua,


Salam Maal Hijrah to all muslims. Anyway, this is backdated entry yang dah lama terkepam dalam draft. Oh how busy moi sekalang ini :( Sungguh windu nak merepek meraban dalam virtual diary moi ni. 


So, flash back on the day itself, something wonderful happened, there was "cincin-mincin" session with future mom in law *will talk about it in separate entry ok :) acah2 suprise bole? Hahaha :D





Few days back moi & bestie went to China Embassy at Wisma OSK, ampang applying Visa. Moi kena buat double-entry Visa utk enter Guangzhou-HK-GZ. Trip early Jan so kena its just a month leave nak settle pasal visa + acco. Hope everything  gonna be done before our trip. This is pretty last-min plan thou.




Bile dah submit the Visa application form, the next 4 days baru bole collect. That's consider normal application. Total kena charge RM78 tu termasuk charge utk basic processing fee. Time nak collect baru bayar, make sure the receipt ade skli. Before this pegi Tianjin-Beijing, xpenah amek port pasal visa sbb moinye travel buddy settle sume but now kena buat sendiri huhuhu :D 

Ape lagi eh ceritera utk minggu ni, tadi konon macam acah2 super busy kan tapi xhengat buat ape daa :P Oh ye, baru2 ni moi punye fave blusher from Elianto pecah. Harusla akak tension sebab blusher tu ade 4 layer of colours kot. Suke blusher ni tapi tula xde rejeki. Dalam mode stress memikirin cmne nk reuse balik blush loose powder ni, tetibe terdetik nak do something gan particles2 ni. Out of nowhere, moi DIY loose powder into sheer pinky lipbalm. Gigih ok kuarkan sume makeup2 yg xmoo gune then create something yg reuseable. 
Its totally worth it :)





Macam besh plak buat home-made lipbalm ni. Rasa mcm pakar kosmetik plak. Simply Siti Mampu? Hehehe :)

Next entry moi will share to u guys on how to DIY the blush powder into hot sheer pinkie lipbalm ye :)

Till then, have beautiful days ahead ok <3

No comments:

Post a Comment