Friday, December 23, 2011

E' update :)

Salam lovelies,


Alhamdulilah...its just a month je lagi for moi E'day :) Tetapi mengapakah mode kenebesan kecuakan ketidak keruan dan semua perasaan ke ke ke yg sewaktu dgnnye mula dirasai :P To be honest, preparation for the ceremony isnt yet to be started :( Belum lagi full gear. Baru nak panaskan enjin je :( 


This coming Christmas baru nak pakat2 ajak moi's nye Big family berkumpul dan bersidang serta bermesyuarat tingkap pintu segala sambil beraktibiti riang-ria suasana BBQ kat granny's crib. Ade potluck. Semua family wajib bwk signature dishes masing-masing dan signature food moi semestinye cek cekelat dan cheese spongecake. Setiap kali gathering tu je yg laris licin sehingga menjilat bekas kek :P Sungguh berbaloi-baloi. Nak masak2 mcm aunty2 yg ala2 master chef harusla tak setanding kan :D


Eh cop, ni dah kenape masuk bab makan plak...bukan td nk cite psl E'day update ke? Hikhik sowwy ai mmg suke off topic tau :S apakah???




Maka, mari mengupdate progress terkini jikalau ada jikalau xde...ape pon tak bley tau :P




Tak kesah la yg penting jom update checklist E'day :)




Cincin merisik + bertunang >>> Done.


Baju Bertunang >>> End of this month baru siap so later just fitting balik if ade nak kena alter then still ade ample time to amend. So part baju consider Done.




1st choice: Electric blue >>> mak reject sbb its too bold garang grrrr katenye :(


Courtesy from s.i.l >>> f.m.i.l plak komen kate this isnt my color :P tak naik seri 


Moi's choice: Teal >>> finally, this finale choice able to make everybody happy :)

MUA >>> until now tak dapat decide who's gonna be the MUA :( Tapi this is the touch of makeup yang inspired moi :) Eagerly wanna look like all these gorgeous bride :) >>> Pending.


MUA by:  Kelrina HOF


MUA by:  Kelrina HOF


MUA by: Ayangkamell


MUA by: Ayangkamell  *love this MU touch


MUA by Kelrina HOF for Majalah Wanita

Makeup moi time ni which was last year masa photoshoot untuk Majalah Wanita was touched by Kak Rina but for moi personally, the makeup was too bold and daring. It was pretty thou cuma untuk E'day, if possible nak tone down moi nye feature supaya nampak lebey ayu mayu selayu gitu *pic di atas seperti nya ahkak ini nampak trans hahaha...mak tak rela nok :P 

Oleh kerna, moi lebey berkonsepkan modern kotemporari lalu on the E'day itself, moi xmoo overwhelm makeup gan accessories. If possible, moi nak nmpk minimal sbb baju dah super sarat dgn french beaded so veil sume xmoo pakai. Just elegantly up-do the hair je. Buat side-bun kasi tempek munga seketul sudey :) Inspired look by Lilith Moon


Left view: Rose side bun


Gibson tuck up-do


Vertical french twist


 twist with headband


side braid twist up-do


rossy-rossy up-do


side swept fishtail braided up-do


Front view: Wanna look like romantic greek goddess :D

Oo ok sket2 verangannye cik Ainun oi :P Next checklist phleaseee :P

Mini Dais & Hantaran: Will meet moi E'planner tomorrow night to further discuss. Inspired mini dais will be decorated as in below. Pastel color with minimal deco but yet its beautiful >>> Assigned.


Mini dais by: D Ratu Bridal House


Theme color for hantaran by Merisik Gallery: White with purplish greenish and lil bit of red :)


Candy Buffet >>> To be discussed masa family gathering nanti. Theme color Inspired by Merisik Gallery





Goodie Bags >>> Moi will definitely DIY sendiri with the help of BFF sekalian :P Will find the brown paperbags + dolly paper + ribbons. Inspired by Mr Yayangkin's friend Oh,Wow Lovely! >>> Pending Assigned.






Photographer >>> Moi's nye gossip girls Missy Munie & MJ. Love them mucho. So mandat diberikan kepada mereka jika sudi. Eceh :P *tak sabar nak bergedik santai on E'day with my buddies ni :P they are awesomely sengal and senget :D



Credit to Munie


Credit to MJ

Tu dia letih sungguh verangan ni eh...hopefully every plans turns out smoothly. Yang penting ceremony diberkati. Bab-bab verangan tu bonus if dapat direalisasikan...if it is happen as per plan, syukur alhamdulilah.


Progress about E'day will generally being update soon ok! Till then. TC semua lovelies.


2 comments:

  1. Insyallah.will doa for u eday well n done smoothly.flower on ur sanggul pn dh buat naik seri kak moi.kata org b'tunang ni less is better,vouge sgt xsesuai la.vouge nnti masa wedd day yeah =)

    ReplyDelete
  2. Ameen...hopefully semua berjalan as per plan :) Itulah niat dihati mmg nk simple2 je...less is more gitu kan hehehe :P

    ReplyDelete