Saturday, February 18, 2012

So NOT Dietry Menu

Hi Lovelies,


Sejak dua tiga lapan belas menjak ni, moi kelihatannye sungguh gigih berdiet...eceh gigih la sgt :P *toksah nak auta bersungguh la Ain oi :D


Bukti kegigihan menyediakan menu acah2 diet for this week :P 


Tortilla Chicken Salads *sepertinye munyik dh abes healthy tapi to be honest it doesnt justify the healthiness pon :D ai maklum klu cheese & mayo + thousand island bergolek2 atas tortilla tu secara melimpah ruah adalah tidak ade maknenye :( *ishhh aptb tau!







Resepi ni sesuay utk mereka2 yg acah2 berdiet atau sesuay to those yg super malas nk masak renyah2 tp mendambakan keenakan & kelazatan berkonsepkan KFC finger licking good kaedahnye :P

Lets share the recipe:

Bahan2:
  1. Roti Tortilla (plain/vege/garlic/whateverulike) - moi suke yg perisa vege :) *size burrito atau paco as long as u guys bole wrap secara indah :P
  2. Mixed salads - moi amek yg dlm box yg dah siap mix tu senang dek nun :P
  3. Kubis/capsicum/tomato/lemon/basil/oregano/daun bawang + daun yg rupe mcm daun sup tp xsure nama dia ape? *if xsuke bau dia so xyah letak - semua ni kasi chop2 put aside dlm bekas
  4. Bawang merah kecik + bawang besar cina - sila chop2 juga letak dlm bekas di atas :P
  5. Mayo + thousand island + tbsp of fresh milk + black pepper + salt + cheese 
  6. Chicken fillet - beli yg frozen tu je ok - goreng2 then put aside 

Cara2:
  1. Roti tortilla - panaskan dlm oven for 30s to 1min
  2. Makes yr own desirable coleslaw - moi suke buat coleslaw meriah meaning kubis/bawang chop smp fine then letak mayo, pour fresh milk + tiny bit of oregano + basil + squeeze lemon + parmesan cheese + black pepper + salt + gula 
  3. Then pandai2 la susun/wrap ikut kreativiti seperti di atas

Ok, sungguh tidak berbakat menjadi pengacara masak2...hampeh :P jd host jl2 cr mkn je la u ols :D


Kononnye moi berdiet xmoo makan nasi since Oct last year. Kugigihi jua until last week moi pegi try food-testing utk pilih the suitable caterer wedding yg offer good deals. So, skrg moi akan alternately mkn nasi once a while every alternate weeks for food-testing purposes :'( *buat muke cebek sbb rusak punah harapan nk slim river sblm hari bahagia uwaaa pengantin domok mencik :'((


Anyway, sila abaikan kemental illnessan moi itu :P Ohh ye, last week moi pegi try caterer Mutiara Catering. Nearby area umh moi kat Masjid Gufran TTDI catering ni je :)


Kindly refer the package offers ye. Quite reasonable but yet the food is pretty so-so je for moi's nye spec. Moi bagi 2.8 out of 5 ye. Hamboiiiiiboi :D Moi amek 4 pack nasi FOC. 2 kaci anta sama fpil utk rasa 2 lg utk moi & Se Norita :) *fmil pon ckp xbape nk sedap :'(



Review:

  1. Nasi - bole la. Tak cukup rasa nasi minyak yg hebat :S erk! poyo :P
  2. Daging masak rendang kicap - daging adalah dr daging kotak maka tidak begitu fresh. Rasa mcm mkn minced beef sbb daging tu cepat hancur. Tak suke :( sorry next...
  3. Arca buah - nice sebab xmanis sgt. Moi suke :)
  4. Ayam masak merah - failed sbb tak rasa tumis bawang/halia/cili tu semua sebab kuah dia mcm byk sgt letak sos. Manis dtg dr sos bukan dr bawang. So nayyy aint like it at all :'(
So, next food testing adalah D'Ara Catering plak ye :) Caterer ni pon dekat gan umh moi...naisss :) Stay tune for the review eh :) *dh mcm juri master chef ohhh phleaseee :P


No comments:

Post a Comment