Sunday, April 22, 2012

Peter & Jane Sport Day

Hi kiddos...


Gosh, its been quite some time since last entry. Lotsa things occured recently rasa mcm nak ade super power to stop time from ticking boley??? Physical and emotional exhausted. Dah xyah nk melancholy sgt :D Anyhoots, lets jump to the actual ceritera yang sonok-menyeronokan :P shall we?


Mari mari mari...ai maklumla bestie moi adalah ibuk-ibuk hot mummy yang berjaya. Maka ahkak yg belum ibuk-ibuk ni sebuk join the mummies club :P Join kindergarden nye Sport Day u ols :) Sungguh menarik. Ni aktiviti mak-mak yg perasantan diri mude remaja. Remaja purba ko ado? Hahaha 








The kiddo wins few medals. Good boy Harith. Aunty mummy so proud of you <3


22nd April 2012 should been a joyous day but...well thats all it. Done. End :'( 


Firmly believe the quote saying "When people dont accept you at yr worst, they just simply dont deserve to have you at yr best" 


Relieved and carefree :)


Saturday, April 21, 2012

Pureen Stock Clearance (21 - 22 April 2012)

Hi hot mommas sekalian...


Jom terjah Pureen Stock Clearance ni...



Moi rasa mcm nak g tapi mcm xde motifff r plak huhu :D

Wednesday, April 18, 2012

Friday, April 13, 2012

Leaving the Jetplane

Hola & Salam :)




It's 13th April, yeayyy :) Mode berjimba is now being activated. This time round moi nye trippy adalah berkonsepkan light & easy. Only few clothes disumbat dlm bagpack. Minimal packing kaedahnye :P Just carry-on bagpack dgn sling bag and both moi carry on board so xperlu check-in luggage sbb less than 7kg. Yeehaaa :P Motifff sangat kan? :D


Flight esok and will be back on Monday. Another percutian kontot :P Tadi ptg masa money changer dah nak tutup, dgn super terhegeh2 br nk g tukar duit. The best part yg moi notice is bile kite nak change duit masa M.C ni nk tutup, rate yg dorg offer is pretty low. Sedikit penjimatan uang di situ. Cuba teka matawang yg sekankang kera ni nak dileburkan kat negara mana??? Hikhik :P 




Semoga percutian berjalan dgn lancar. Amin :)


Will update later ya. Till then TC.

Saturday, April 07, 2012

Coupon/Voucher Providers

Hi laladies sekalian...


Apakah aktiviti anda di kala hujung minggu2an ye? Moi selalunye weekend2 ni sgt gemar beraktitivi riang-riadah bersama meke2 teryayang :P Tak kesah la what sort of aktiviti pon, yg penting towards the day, ahkak berasa sungguh bege-begembira :D Normally, aksi jimba2 melibatkan program jimba2 cari makan for sure akan berada dlm raking top #1st teratas gitu huhu mampu??? perkara sedemikian membuatkan moi begitu contented ahaksss :P


Besides, yela xdela aksi mengaum je yg mengumbirakan. Pasti aktiviti2 lagho yg lain juga mberikan kesan effect yg sama. Endorphin effect membuat hati senang seperti makan eskem sepile tanpa rasa bersalah. Ok, ko jgn nak auta sgt la Ain oi hikhik chill la popo :D


Ok, lets talk about latest hottest bestest way to have super cool deals & money saving purchase. Have you guys heard pasal Malaysian Coupon/Voucher Providers yg offers services in various segments such as food/beauty/fashion/spa/travel and so many others at lower price? 


To be frank, moi is one of the freakiest yg suke gile dgn deal2 offer dlm website coupon/voucher providers ni cth mcm GROUPON, MILK A DEAL, I LOVE DISCOUNTS, MY DEAL, STREET DEAL, LIVINGSOCIAL, JACKCOW & DOKONEE


Mostly, voucher yg moi grab more into foods & spa. Sgt banyak dlm sektor ini. Ecehhh :P Yg lain services cth photobook/karaoke/hair-mani-pedi. Serious good deal. Lower price from original rege which is wayyyy to go ye :P


Tapi, still anda jangan tetipah tertipu dgn deal2 yg nmpk sgt appealing but then harga yg dioffer adalah sgt unreasonable low. Maybe ade hidden agenda/anasir2 kurang sihat di situ. Maka, berhati2la :)


So, here ade few tips yg moi praktikkn ketika meroyan memilih super hot deal secara waras dan tidak ke arah impulsive buying yg merosakkan kestabilan keuangan. Waduh itu enggak bagus enggak smart bilangnya ama omputih hehehe :S 


#1 - Fahami nature bisnes coupon/voucher ni. Most the deal yg dioffer mmg murah sikit from its original price. Mengapa? Kenapa? Bagaimana? Hahaha ok2 gini citenye Kebanyakan vendor/owners yg deal dgn voucher providers ni nak mperkenalkan product/service dorg, kira mcm kite ni special potential customers dorg. 1st time cust yg entitle for trial service cmtu la. Thats why they can offer low price. Cth mcm London Weight Managament, korg pasan tak dia ade offer 1st time trial for their targeted cust for free. FOC consultation & service sekali. Lebey kurang cmtu la konsep dia. 


#2 - Tak semua voucher yg dioffer "indah khabar dari rupa" ye. Jgn terpedaya dgn description deal tu yg mcm irresistable sgt. But then, ade juga yg betul2 offer good service with lower price. Semua bergantung pada nasib. Tak semua deal yg moi beli super berbaloi sgt pon. Cthnye recently, moi beli voucher Paddington Pancake House for rm40 for 2pax, mmg la dlm package tu ade 2 appetizer, 2 meal, 2 beverage and 1 selection of dessert and yes moi mmg selalu lepak Panddington for the pancake so mmg dh tau pancake dia sedap cume appetizer & main course meal totally out. Both yg diserve lain xsama mcm dlm menu. Tak best but still okla kan :P


#3 - The best part about the deal ni, you may redeem yr voucher in their redemption period yg normally last for few months. So, xdela rushing mushing nak finish all the deals. Plus, katela korg tgh nak cari deal utk Hair services, jgn tgk one provider je. G bukak sume providers and make comparison in term of their price, place of the deal tu, lg bagus if dekat dgn kawasan umh/ofis sbb dpt berjimat ye dak :P


#4 - This thing might happen to all freakiest yg heavy purchasing smp lupe dh beli ape sbb takde proper tracking deal2 yg dibeli. Moi sndr penah terlepas pandang voucher waxing sebaik rm15 je. So, do manage yr buying properly. Better print all vouchers right away after dia dh released dlm own cart then keep dlm file. Tarukla kt umah ke/kete ke yg senang nampak so bole belek2 :D


#5 - Maybe ramai yg mcm xsecure sgt nak beli voucher2 ni kan? Yela takutla tipu ke/ spam ke kan? Dont worry, so far voucher2 ni mmg real cume ape yg kite beli tu either betul2 as per described dlm offer or maybe ade hidden charges ke. Tapi so far, if beli voucher spa/food/karaoke xde hidden charge. But, moi ade baca review psl bad service yg dia tak stated betul2 ape yg ade dlm package yg sometimes kite tlepas pandang and end up tak puas hati. So, kena betul2 clarify la. Ohh teringat plak kesengalan yg berlaku dgn spa manager sbb mcm ade unsur penipuan masa nak redeem massage kt Amante. Yang penting , ahkak menang lalalala haha nnt la cite psl tu lain entry k :)


Oorite entry ni xdak gambar pasal deal2 ni. Mcm poyo r plak tempek voucher2 yg ahkak dh redeem kan so kite letak momento during redemption of the deal. Aci tak? Hahaha






Okla. Moi nak get ready nk kuar sat g. Hujan sungguh lebat so nak nap jap. Zzzzz :P