Saturday, October 20, 2012

Octoberfest: Cameron Highland

Hi bloggers,

Mood moi adalah sedikit kureng baiknya :( maka untuk membalancekan diri agar lebih sane jom kita story-mory pasal last trip ke CH. Yessa, oleh kerana rencana percutian kontot bersama Se Norita nak berjimba ke archipelagos kecundang di minit2 terakhir :P oh harus last min plan after moi balik dari besday trip ade plak aksi2 idea berjimba berkonsepkan spontaneous from her. Tingin nak bwk her lil hero, Harith bersama Uncle A.B tersayang together2. Ok. Moi xde mslh sebab dah mmg plan cuti seminggu. Cian plak tgk Harith, school holidays aritu mommynye busy mengalahkan PM, xsmpt bw g berjimba.

Zass kami ke CH. Sungguh selamba aksi kami itu. Lebih selamba lagi pabila moi si empunya diri hanya berbekalkan perut dan uang sekankang kera buat bekalan nak beli sayur segar 4 sepoloh igit. Stoberi xbape nk heran. Amboi ko jah bukan main eksen stoberi xheran. *chaittt :D Dan disebabkan aksi terjahan yang sungguh spontaneous ni maka takde dah proper plan nak book hotel awal2 so luckily ade questhouse yang memang our fave sebab the bestest home-made scones ade di situ. *oh imagine the silky smooth scones dicecah bersama stoberi jem whipped cream tidak lupa juga salted butter sekankang kera dan kopi panas. Perghhhh :D Hahaha 

Despite hujan almost the entire evening tu, tapi we still manage untuk g menengok-tengok cactus/bunga2an/stoberi2an/sayur2an. Untungla tempat ade bumbung. If not duduk la kematu dalam kete jeling2 ladang teh dari jauh je :( Sedih tau :S

 








 The scenery of CH time musim hujan :)




The food

Pricey breakfast :( sebaik homemade scones ni yummilicious. Rasa nak tapau 18 ketul, bole? Hahaha :) Hok bawah tu kat umah ley buat daaaa :D 



Lunch masing2 dh macam naga. Dah licin pinggan baru igt nk amek gambar. Makan nasi ganja then singgah minum the famous home made taufufa gan soya bean kat happy mountain :P Dinner makan kat Sri Damansara tp xde mood sbb ramai org plus service slow gile.



Ape pun, syukur alhamdulilah dengan rezeki semua ni. Thanks Se Norita for your kind generosity banje naga2 makan. Burppp kenyang seisi rumah :D


No comments:

Post a Comment