Sunday, October 07, 2012

TWO.NINE ¯\_(ツ)_/¯

As-Salam & Hi,

Oh my, it's been quite sometime blog tak berupdate. Too many drama sinetron segala tak sempat nak ceritera but today, its a must yo. It's MOI birthday. 29. Yup. It just a number kan. Yang penting jiwa masih mude mudi ye dak. Hahaha *fengsan berangan mude remaja u ols T__T

This year instead of moi throwing the party, dearies lovelies yang arrange semua. Suprise party kaedahnye. Moi dh siap2 activate mode hols for 1 week getaway. Dah lama tak cuti-cuti yang berkonsepkan aquarina ni. This time nye short trippy mmg tak plan awal2. Sungguh impromptu gitu. Last min planning. Cuti pon 2 weeks before baru apply. At first, moi's BFF Se Norita nak book flight ticket to Phuket or Krabi hadiah besday ahkak katenye but something else came up so the plan pon cancelled off. Takpe, xde rejeki kite nak berjimba together2 bestie. Next time ye. Mak promise nnt mak plan baek punye bringing you and lil hero harith with Uncle AB jalan-jalan obersi :D

So, this time moi decide nak unwind chill dekat pulau known as Maldives of Thailand. Kepulauan kecik kat Andaman Sea and best known for their archipelagos. Fyi, october is not really a good time nak g pulau sebab off season. Selalunye weather tak bagus. Hujan monsoon segala tapi Alhamdulilah, during the stay, weather sangat baik. Plus during off season, the price of acco sangat murah. People pon less. Your beach dah jadi macam your own private beach. Hamboi sungguh ahkak feelin2 orang kayas ade private beach sendiri. Hmm untungla bley berangan sampai ke surga ye dak. Sekali sekala on birthday je pon nak demand tak hengat dunia u ols :P

Moi moi moi and moi with Mr. Yayangkin plus the local kiddos :D























The Koh :)





























The Resort, Dive Center & Restaurant 












Siamese Food














This time nye trippy quite tiring sebab from KL - Hatyai 8hrs by bus then off from Hatyai ke Pak Bara Jetty Satun 1.5 hrs naik tourist van then speedboat ke Koh Li Pe almost 2hrs. Kematu vontot itu semestinya :P But this time nye budget paling rendah sebab tak expect off season so byk jimat kat accomodation. Room yang price RM300++ dpt half price. If stay kt quest house harus lagi murah la kan :) Cuma the food quite pricey kt island. Normal. So tip penjimatan adalah >>> Sila borong makanan byk2 from mainland ye. Anda akan berterima kasih kelak. Eceh :D

If nak diving, not so recommend sbb mahal plus compare the coral Mabul Sipadan island kat Mesia lagi best. Cuma ley la layan snorkel sbb bile low tide anda bisa snorkeling sambil berjalan2 dlm laut. Ade gak la ikan cantik macam nemo :)

Ok, itu saja ceritera besday moi yang ke 29. InsyaAllah next entry moi update pasal suprise party moi kena pranked & hijacked dengan snowflakes tepung dan telur. Hangin pus pus ahkak satu badan the after math party kan tapi still really enjoy the moment. Terharu biru jingga gak la sebab after balik island they still celebrate besday not-so-gigirl yang basi ni :P
Plus getaway to Cameron fully sponsored by bestie sbb ahkak dh super broke balik berjimba. Tu dia what a truly deeply honestly confession ko Ain hahaha :D

Lastly, thanks sayang for the gift. Terberuk ahkak seketika dek nun :D ohh my gucci *fengsan hadiah kasih sayang pon dah cukup yang oi :P *konon


Thanks bestie Se Norita for throwing the suprise party. Cake ko beli kat Lavender tu sedap. Walnutious sgt. Ai laikkk ok :D 




Lastly, wanna wish moiself HAPPY 29th BIRTHDAY

Semoga panjang umur & murah rezeki diketemukan jodoh yang baik. Amin. Doakan saya ye :)

2 comments: