Tuesday, November 27, 2012

CouchSurfing #Singapura 2012

Hey hi semua, 

Windunye nak merapu meraban :( Lots of things happened lately. Good things and pretty not-so-good things too. Erk? Apakah?

Awat dah lama tak tulih belog ah moi oi? Ahkak mcm biasala datang penyakit M itu maka mood nak merapu meraban tak bape nak mai :D Haha sungguh lame excuse :P

Anyhoot, sbnrnye byk stoli-moli moi nak shout out kat sini. Pasal short trippy last week. Nak cite psl Palestine Gaza ai maklum Mr.Yayangkin baru balik berkhidmat for Muslim Aid as OP. Volunteering for small jihad katenye. Alhamdulilah rejeki anda la sayang oi dpt opportunity mcm ni. Sungguh saya kejelesan :( Tapi xjd nak jeles sbb dpt souvenir hahaha :D tengkiu *tak perlu pon beli2 souvenir2 ni yang oi, mahai kan? Yang penting balik mesia selamat in one whole piece la hai :) -mode sinetron sgt (*___*)V

So, ceriteranye bermula bila moi apply balance cuti a month before, yup A MONTH before, harusla kan kate pon planned AL. Harusla kena plan awal2 plus plan for the trainer replacement untuk handle training class. So, moi applied for 3 days sebab that week ade 2 Public Holidays, Deepavali & Awal Muharam. AL approved a day before cuti. Yup A DAY before cuti. Awesomeness kan? Well, sangat AWESHITSOME *Oh cite pasal cuti, its kinda funny when you need to plan yr leave and do yr own arrangement for the replacement. Wtfish Itu adalah keleja superior oh phleaseee :P  

Ish tak baik complain2 Ain oi. Hadap je as usual. As always :) Lalalalala (*--*) 
Dah masuk tahun baru so perangai yang hudus2 itu harus di-nyah jauh2. Practise perkara2 baik je. Perangai molek. Bahasa santek. Anyway, Alhamdulilah syukur untuk perkara2 yang baik. Rejeki yang baik. Perkara kureng baik jadikan iktibar untuk future reference. Oh azam 2012 kena review & renew. Ini renew review kite cite lain hari ok! :D

Eh, sungguh ke laut la ai. Bukan ke tadi nak cite pasal trippy Singapore, pasal Palestine Gaza Israel shaitondasss segala. Moh kite... 

Singapore

Departed from Tanah Melayu - Temasik jam 1130am. Naik bus dr Times Sq. Yet another trip by land sajo. Murah dan kematu von-von baru la sampai :P Andrea plak flight dr Tanah Melayu - Temasik by air. Harus setiupan hangin dah sampai. Von-von selamat dr kes kematu hahaha :P

Since trip kali ni adalah trip penjimatan terhebat maka accomodation adalah free. 1st time join Andrea couch surfing. Jimat uang. If stay backpacker dorm at least $30++ uang mesia convert sndr ke 2.53 *fengsan 

The best part was the place of our host, Joshi adalah sungguh scenic  Pandang luar nampak laut, kapal, burung, kapai terebang kolam renang olimpic size segala eh ko Ain sume pon nak elaborate. Motifff sgt :S 







Trip kali ni paling chill selain last month nye trip to pulau. Tu pon super chill gak. Takde nk rushing mushing. Pagi2 bangun, trus terjun pool. Hamboi ko budget baywatch ke? Andrea ye baywatch...ahkak lebey kepada watchout...Dugong is coming...larikkkksss :P



Malam selalu suke lepak area Arab st, suke feel2 ala2 mcm kt mesia. Lepak sambil pekena teh tarik, paratha sama itu nasi beriani juga achaaa shisha mahai pon ado. $20 ok!



Dapat naik rooftop Marina Sands adalah priceless experince. Plus dpt naik kete acah2 takde  bumbung and being so jakun was another pricetag experience. Tak mampu ahkak dek nun! 











Tak reti la ahkak travel lepak tmpt luxury2 ni, lepak minum kopi kat street gak yg best. My thing katenye. Haha :) Tapi if ade rejeki lebey, tipula if ckp xsuke travel luxuriously. Cakap tarak selupa bikin woccay! Haha





Oo fuh. Letih tempek gambar berangan sokmo. Gambar pakai selipa pon nak tempek gak ke? Lahai sungguh mencafapapfap ok! Hahaha nak tayang tu keychain mai dr paris kota chenta. Amboi eksen. :P  

Citer Palestine nnt next entry eh. Nak g curi gambar Mr Yayangkin skit tempek dlm blog. Kena ask permission. Kang xpasai2 ahkak kena sue pakai unauthorize copyright ke hape tak ke haru biru jingga duniaku :P 

*Anywayss about his touch bukanla nak puji memuji amalan mulia, the fact that he's so genius in handling the camera.  All the pictures that he took bile tgk satu2, to be honest all of them sgt cantik, rs mcm the pictures tu sume ade soul yg tersendiri. hamboi feelin sgt kan :'( 

Pictures2 Palestine Israel bile diamati rasa sayu pon ade. Tgk2 hingus dh leleh2 :P Its like mcm tgk a series of photo yg ade storyboarding. Each and every pictures ade their own feelin & mood yg menarik. 








I might be no one. I might not giving the jihad that i should but, deep down in my heart, i pray for the safety of all Muslims in Palestine especially the women & kids . Listen from him telling me the real truth of what is happening well it's really heartbroken. Living in Malaysia should have make me a better grateful person. To live in peaceful country. So, lets be thankful. Being thankful for every single things. In sha allah :) 

Semoga kita terpelihara. Amin

pictures credit to azim.zainudin 

No comments:

Post a Comment