Saturday, November 10, 2012

Madness Deal :D

Lately ni moi suke noo membuat perkara2 pelik yang ketidaktahuan. Ahkak stress dek nun oi! Even Mr. Yayangkin pon noticed. Tapi ntah la moi xde la stress sgt pon. Just rasa a bit of discomfort feeling here and there.

Ni penangan aktiviti lagho moi...

7E ade promo Cup day on 7/11. Datang beli slurpee in any cup size just bayar 2igit 2kupang je :P Ok. Deal. Moi datang bwk jug. Hahaha bergeliga tak hotak ahkak? Ok sumpah tak. Itu bergeli"naga" ade la :D Maruah tercalar ok if selalu buat aksi mcm ni :P Hahaha


Aksi ke-2 gigih nak free boost. Moi buat the challenge by The Boost Juice Bar. Head off to counter with wig. Challenge on that day. OK. Deal. FOC punye boost. Moi sanggup. Oh Apakah? Hadap sungguh bende free ni :S Hihihi Sebaik sedap. Buah-buahan berries segala jenis hadap semua dlm blender. Memang perghhh. Terus aim nak save beli blender mahai nak buat laa'gu ni. Bole hadap smoothie, ice blended hari2. Bye bye Starbuck! Hahaha ober :P




Ok. Noted. Super hudus rupa paras moi dengan wig ntah jaman bile punye Muahahaha kejisss tau! Gigih after work trus terjah siap2 dh bwk wig taruk dlm kete. *fengsan jom sambung aksi rumble mumble :P

Haa tu la dia nak kata masalah kat tempat keje, takde la sgt pon. Anyway, i do love my job so perkara2 negatif yang datang ahkak just tiup jauh2. The work as usual moi always liking it. Sometimes maybe the people la kot buat seperti mau menapak tapak kakikan. Hamboi ko Ain sukesuki nak menapak muke org, hellll ooo dah kenape? Hehe :P

Yes, PEOPLE. Low class mentality of people. Jenis yang memang classless. Bias. Superior yang for moi sungguh mengecewakan. Tapi standard la kan, mane2 company pon memang macam tu. Never treat the employees as an ASSET. Mungkin tak belajar tinggi kot tu pasal masing2 come out with so many stupido ideology. Letih ahkak nak hadap dek nun! Buat aging sajo memikirkannye. Zassss. Nyahkan je. Semak :(

Anyway, as usual la if rasa mcm nak channel out the stressness ni, mula la otak moi activate     mode untuk nak berjimba. Initially, plan nak bawa younger sis pegi USS. Janji pelesu ahkak dari orang tu abes SPM sampai masuk Universitas tak tertunai lagi. Dasat akaknye janji tinggal janji tau T___T

Yela yela sorry naik lori ok! Moi plan this month ingat nak bawa my sis Echa pegi Singapore. Just the two of us. Kira macam nak ajar her how to travel light with minimal budget yet can still enjoy. Tapi bile forecast weather mcm tak memberansangkan la. Macam rugi plak pegi USS bile hujan kan, sure banyak ride tutup. Last time moi pegi pon bile petang hujan rugi tak dapat naik rides The Mummy itu. Sedey. Ni yang kena repeat :D

Tapi kusangka gerimis di kala petang, hujan turun di pagi hari. Motif? Hahaha plan changes ohh phleasee. Echa last min call ckp she's nak postponed pegi USS in December plak. Ai maklum short sem nak g cari duit. Keleja. Bagus. Ai laik the attitude tapi last min change plan tu ai don laik dek nun. Sebaik tak beli online tic ape2 lagi. Kus semangat :S

Takpela. Plan slightly change. Trip masih diteruskan. Just with different person. Andrea Price, mak tunggu nok kat mesia. Meh hadap mak cepat skit. Tak sabar nak jimba ni. *subtitle selepas dialih suara hahaha

Anyway, my CS buddy nak datang mesia all the way from Canada. Hadap flight berpuluh2 jam itu *fengsan lagi phleasee But, supposedly sampai ahad sebab transit kat Abu Dhabi, tetibe plak ade masalah visa mende she's will straight to KL so smp today. Oh tidak bilik tetamu tak kemas lagi :( 

She's got a job from singapore. Nak suh moi teman tgk2 singapore to see either she's liking it or not. Bole begitu? Hahaha Yang tak menahan nak suh teman pegi Singapore macam nk pegi Midval jela plak. Hahaha xpela dek nun. Ahkak layankan. Anyhow, we all mmg bunch of sasauness :D

 




Okla. Hari2 moi balik keleja adalah kehujanan maka ahkak as always berangan sampai ke surga :P Oh plus happy sebab bulan October ni byk plak dapat freebies. Update hok ni dulu. Dapat something from SEPHORA sempena besday treat kan. Nantila tayang. Syukur ade rezeki tang birthday :)




Lastly, ni aktiviti yang mengimbas nostalgia lama. Tetibe moi terjebak kembali. Postcrossing. 


Dah lama tak post pic anak dara menakan moi. Dah besar. Bole pakai leg jeans la ni :) Tersangat adorable. Series of sleeping pose :P 






Finally, sampai langit ke 7. Hahaha Aunty long windu mia miumiu lor :(

4 comments:

  1. Hello Ain, very interesting posting, and great looking pics. Love your sidebar pics.
    Can see you having fun.
    Yes, keep a song in your heart....have a great week.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee, thanks for drop by my blog. Really appreciate it. Im glad u like the pictures. Hope you enjoy yr life to thefullest too.

      Delete
  2. Oh my, that's a huge glass! Dapat habis ka? Haha.
    Comel baby tidur pegang Mentos. x

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dear...we r bunch of naga so dont worry. boleh abes hehehe. Yeah, she is chomel everytime kena buli. My lil niece mia miumiu. Babe, i join yr contest hope dpt menang heee :)

      Delete